EdytaPiotr 19.06.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 A tak teraz wygląda...http://foto3.m.onet.pl/_m/501f6712ce3a869991bdee25de99095b,3,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 19.06.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 czesc agata.mam kozaka na zabudowy i meble kuchenne.nam zrobil super fajnie i tanio.pytaj na spoldzielczej w plytach meblowych o henia krupinskiego.jutro przychodzi do nas pierwszy transport porothermu z niemiec,a w piatek bloczki.goscie niezla monete przytula, ale to nic.za chwilke bedzie wydatek na terive,brassa i wiezbe.coz zrobic ,chce sie domek to kasa plynie.u nas bedzie niezly taniec na budowie .jeszcze nie ma wykopu a na wigilie chcemy mieszkac(jak pogoda pozwoli i mnie szlak nie trafi).zycze wszystkim tyle zapalu i zaciecia do tematu co ja mam"skonczony optymista" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 20.06.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Drzezus dzięki za namiary. Napewno podjadę i zapytam. A z tym mieszkaniem na święta to wcale nie jest niemożliwe. Nasz znajomy jakieś 5 lat temu zaczął budowę w październiku a już na Wielkanoc mieszkał. Zima mu raczej nie sprzyjała ale właśnie wtedy robił wykończeniówki. Ty masz więcej szczęścia bo lato przed Tobą. Oby tylko kaska była i materiały budowlane. Życzę powodzenia. I pochwal się czasami swoimi osiągnięciami na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 20.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam, W zeszłym roku na sąsiedniej działce ludzie zaczeli jakoś w lipcu czy sierpniu i święta mieli już w nowym domu skończonym pod klucz. Wiadomo kasa czyni cuda ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 20.06.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 E&P- znam budowę o której mówisz. Oni stawiali dom z bloczków styropianowych (systemem, którego nazwy zapomniałam) Od A do Z budowała firma ze Szpetala i w terminie o którym wspomniałaś. Aga- wyniki jutro Mam nadal zapierdziel, tym razem w pracy (zaczął się sezon urlopowy). Zaglądam na forum, ale nie mam czasu pisać. Pozdrawiam wszystkich!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 22.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 No to hop Włocławek w górę. Forest wycenił mi meble z buku na 6000 zeta, deski jesionowe do salonu z położeniem i lakierowaniem 180 zł za m.kw, a parkiet jesionowy też z położeniem i lakierowaniem 110 zł za m.kw. Złożyłam zamówienie. Kuchnia będzie za miesiąc . Roboty w domu idą mozolnie. To znaczy robią takie rzeczy, których ja nie widzę. Czyli bawią się ze ścianami i sufitami. Łatają dziurki, wyrównują itp. A na week jadę pod namiot na ryby z małżem i kotem. Czasami trzeba oderwać się od codzienności. Pozdrawiam i życzę udanego weekdendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 22.06.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 http://finanse.wp.pl/kat,69476,wid,8953055,raportwiadomosc.html?rfbawp=1182505113.234 nadzieja?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 25.06.2007 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Nooooo...taka kwota brzmi znacznie lepiej. Jeśli chodzi o materiały budowlane, to ceny spadają i sasiedzi przekonali się osobiście, gdy w ciągu tygodnia cena suporeksu spadła o 1zł. Różnica może niewielka, ale przy kilku tysiącach sztuk uzbera się ładna kwota. Może nie w takim tempie jak rosły, ale powoli...powoli... zacznie sytuacja normalnieć i na to liczę. Aga- ucz się ucz i proszę sie nie pokazywać z oceną poniżej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 25.06.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A Ty z jaką oceną wróciłaś do domu?? Ja jeszcze nie zaczęłam się uczyć Powiem szczerze, że budowa i nauka nie idą w parze. No i lenistwo sie wkradło totalne. Oj poleżało by się. Ale niestety o urlopie nie myślę. Pozostają tylko weekendy w namiocie. Urlop zarezerwowałam na przeprowadzkę we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 25.06.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Do domu wróciłam z czwóreczką i gdybym miała ogon, to pewnie machałabym nim w prawo i lewo Za tydzień jeszcze filozofia prawa na jakiejś tam obronie i koniec!!!!!!!! Chociaż mój mąż mówi do córki: " Mamusia pewnie znów sobie jakieś studia wymyśli", ale ja już nie mam siły. Studiowanie bez dziecka to sielanka, teraz to harówka. Też już tęsknie za urlopem, ale tak się złożyło, że niczego nie zarezerwowałam i chyba zostaliśmy na lodzie..... Chyba uśmiechniemy się do rodziny w Gdańsku , a w najgorszym razie mamy działkę i namiot!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 27.06.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Co jest? Wszyscy na budowach? Pigeon gdzieś zniknął, chłopaki też nie wychylają nosa. Tłumaczy ich tylko kiepska pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 27.06.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Może wakacje ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 27.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ja mam doła. Chyba za bardzo się wszystkim przejmuję. No i jeszcze sesja, do której nawet nie zaczęłam się przygotowywać. Ciężkie jest życie. Ale kto powiedział, że będzie łatwo. Że będzie trudno też mamunia nie mówiła. Więc jak widzicie, lepiej żebym się nie odzywała niż mam zarażać doliniarstwem.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 27.06.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Właśnie wyskoczyłam z 1200 zł na siatkę, którą nie wiem kiedy zamontuję, bo działka tak mi zarosła, że teściowa ostatnio przeszła sie na spacer i ze smutkiem stwierdziła, że na działkę nie trafiła, bo nie widać słupków i w ogóle nic nie widac poza trawą siegającą pasa. Może powiedzieć sąsiadom żeby krowy albo konie tam wypasali Aga twoja deprecha to pewnie przez pogodę. Wiesz, że jak wieje halny to ludzie mają takie dziwne myśli.... E&P- wy już na urlopie? Ja może za tydzień, może za dwa... Kilka dni nad morzem jeśli uda nam się jeszcze znaleźć coś w rozsądnych cenach i resztę czasu poświęcę na papierologię, którą ostatnio rzuciłam w kąt. Obiecałam sobie, że po obronie nadrobię wszystkie zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 27.06.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Ta dolina to z powodu kasy. Wiesz, im bliżej końca tym mniej pieniędzy niestety a wychodzą jeszcze rzeczy, które trzeba zrobić a nie ma za co. No i tak to wygląda. Chciałabym żeby było już po 15 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 27.06.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Kasa faktycznie potrafi zdołowac, a najbardzeij wtedy, kiedy wyczerpały się wszystkie możiwości jej pozyskania. Ja jeszcze nie zaczęłam budować a juz się martwię. Mężowi nic nie mówię, ale obawiam się, że w przyszłości będziemy wprowadzać się do niewykończonego domu. Pożyjemy-zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 28.06.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 no ladnie troche mnie bylo - wy tu gadu gadu jakies baseny - drogie kuchnie a co tez sie pochwale - wlasnie w lykend zostalem drugi raz ojcem i jak sie tu budowac kiedy sredni wiek mych dzieciekow to 1 rok niecaly i zeby nie bylo nudno - to sobie architekta zmianilem - chyba na lepszego a basen tez bede mial - jak visser popisal ze toniby tanio - to i ja poszperalem i jakiez bylo moje zdziwienie gdy na allegro znalazlem jedne wymiarow prawie olimpijskich 12x6 gleboki 1,5 metra z osprzetem i zlozzeniem go za 17999 zl - no rewelacja - poszukajcie o unipool - u z niemiec - fajnie stalowe konstrukcje a za dyche to juz mozna miec fajny wypasik a jak sie naucze wstawiac zdjecia to wam moja nowke dzidzie polaze pozro i narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 29.06.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Pigeon gratulacje dla Ciebie i mamuni. Niech małe rośnie zdrowo. Czekamy na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 29.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Przyłączamy się do gratulacji ale musisz się jeszcze troszkę postarać........... my mamy trójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 29.06.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 W takim razie biorę się do roboty, bo zaniżam średnią A może trochę poczekam, bo miłościwie nam rządzący wymyślili jakieś super promocje w kredytach hipotecznych dla małżeństw, którym w okresie spłaty urodzi się dziecko E&P zauważyliście jak nam sie osiedle rozwija? Ciężarówki zasuwają, że ciężko Rybnicką przejechać, domy rosną jeden po drugim (mojego jakoś nie widać ), tylko czekać aż powstanie jakiś market, poczta, linię autobusową pociągną do Spokojnej, Rybnicka i Skalna będą miały nowiutke nawierzchnie i chodniczki ....ale się rozmarzyłam... Pigeon- gratulacje. O wklejaniu zdjęć http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615&highlight=jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts