ruskowa 10.07.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Aha gdy czytałam co napisałaś o węglu miałam na myśli ten gruby Oczywiście wiem że groszek to drobny węgiel. Tylko jego cena jest trochę wyższa od od tego "tradycyjnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 11.07.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 My montujemy butlę gazową w ziemi BałtykGazu. Dziura wykopana, dziś mieli zalewać podstawę pod butlę i czekamy na ostateczna decyzję ze Starostwa, żeby przyjechali z BG zamontować butlę. I będziemy cierpliwie czekać na dzień gdy podłączą nam ziemny, co może wsię zdarzyć za 2-3 lata.Piec wygląda jak boiler. Dzięki temu będzie więcej miejsca w pomieszczeniu gospodarczym na sprzęt ogrodniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 11.07.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 AgataL, liczyliście ( tak szacunkowo) ile wyniesie Was ogrzewanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 11.07.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 My oprócz tego będziemy mieli jeszcze ogrzewanie kominkowe (kominek z płaszczem wodnym). Nie liczyliśmy ile nas będzie kosztować. Będziemy płacić miesięcznie za zużycie gazu. Po okresie grzewczym powiem wam jakie koszty ponieśliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 11.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Musiałabym zapytam małża czy robił takie rozliczenia. Jesli cos będę wiedziała to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 11.07.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ogrzewanie na gaz jest jednym z najdroższych. Trochę strach...... byle zima była taka lżejsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 11.07.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ale jest tańsze od olejowego. Poza tym w naszym miasteczku będzie podciągany gaz ziemny więc po co wydawać kasę na piec np. węglowy czy inny skoro za 2 lata nie będzie potrzebny. Mój małż często wyjeżdża i zabawa z miałem czy węglem nie byłaby fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 13.07.2007 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Grzebanie w piecu węglowym rzeczywiście jest niefajne. Wiem, bo moi rodzice taki mają. My chcemy taki z zasobnikiem, więc chyba nie będzie źle . Moi drodzy! Dziś ostani dzień w pracy, a od jutra mam URLOP . Pierwszy tydzień na działce- bedę walczyła z ogrodzeniem, drugi na morzem. Acha, żeby nie było tylko bla, bla... Wczoraj spotkałam sie z projektantem sieci wodnej i za ok 300m sieci (w tym 2 rozgałęzienia) + 3 przyłącza + wszystko będzie za nas łatwił w wodociągach i UM (z naszym pełnomocnictwem) chce 5 tys+VAT. Dodatkowo koszty geodety i mapy do celow projektowych. To wszystko rozkłada sie na ok 10 sąsiadów( mam nadzieję). Dużo? Wodociągi same wyłożą pieniądze i wybudują sieć w ramach "czynu społecznego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 13.07.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 My już kupiliśmy piękny kocioł na Eko-groszek + grzejniki purmo z osprzętem + bojler teraz tylko instalować...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 13.07.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 To pięknie! Jak już zainstalujecie, to wpraszam się na inspekcję . Coś mi tu się wydaje, że Gwiazdkę już spędzicie w nowym domu. Gorąco dopinguję. Wydzwaniałam po hurtowniach: cement 500 zł, suporeks 13 zł.Coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 13.07.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 dziendobry.... ruskowa tos mnie pocieszyla ja pytalem 2 tyg do tylu o cement to po 770zl!!w warzachewce chcieli.....qa moze tak poczekac az suporex bedzsie znowu po5 zl?? i tak na marginesie,bo mi glupio ze tak babcie agate wywyrzszaylem to zbieram zamowienia na rybke dowioze za jakies 3 tygodnie,no taka pomoc sasiedzka buziolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 14.07.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Visser! Kope lat!!!! Do 5 z ł to raczej nie zejdzie, ale czekam na 10zł. Mówisz, że zbierasz zamówienia na rybkę?, taką norweską? no,no może się do Ciebie uśmiechnę o malutką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 14.07.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 mowisz i masz za jakies 3-4 tyg wracam to rybke dostarcze.... pozdrawiam z norwegi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 14.07.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 AgataL jako najbardziej zaawansowana w budowie czy kładliście płyty kartonowo-gipsowe? jak tak to ile was majster skasował za m^2 ułożenia, wyszpachlowania i pomalowania? . Z góry wielkie dzięki... a może znasz kogoś co kładzie płyty K-G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 14.07.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 edyto i piotrze..... jesli niemacie majstra do karton gipsow to moge wam polecic czlowieka co tym sie zajmuje i ma fantazje,zrobi dobrze i doradzi co jak i gdzie....i wam nawet moze tak fajnie fantazyjnie polozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 14.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Majstra to my jeszcze mamy tylko chcemy porównać ceny..... czy nie chce z nas zedrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 14.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 wuyslalem wam tel na priv...zadzwoncie i sie zorientujcie...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 14.07.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Grzebanie w piecu węglowym rzeczywiście jest niefajne. Wiem, bo moi rodzice taki mają. My chcemy taki z zasobnikiem, więc chyba nie będzie źle . Moi drodzy! Dziś ostani dzień w pracy, a od jutra mam URLOP . Pierwszy tydzień na działce- bedę walczyła z ogrodzeniem, drugi na morzem. Acha, żeby nie było tylko bla, bla... Wczoraj spotkałam sie z projektantem sieci wodnej i za ok 300m sieci (w tym 2 rozgałęzienia) + 3 przyłącza + wszystko będzie za nas łatwił w wodociągach i UM (z naszym pełnomocnictwem) chce 5 tys+VAT. Dodatkowo koszty geodety i mapy do celow projektowych. To wszystko rozkłada sie na ok 10 sąsiadów( mam nadzieję). Dużo? Wodociągi same wyłożą pieniądze i wybudują sieć w ramach "czynu społecznego". o cholera - jak to zalatwilas ze wodociagi ci siec wybuduja - mi nie chca - a mam tylko z 40 m + przebicie pod droga?????? czy ustalalas cos z gima - jakis zwrot itd - ja czekam na odpowiedz od gminy ponad miesiac juz o cene zapytaj u mojego projektanta - pawel podolski 693 166 667 - moze bedzie tanszy - zawsze to jakies porownanie - ja place za 40 m sieci + 1 przylacze 1500zl + inne koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 15.07.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 no proszę, visser powtórka z rybką może być, hehe - tylko uprzedź to będziemy na działce tego dnia . K-g kładli nam ci sami co budowali dom i kładli według ceny ustalonej w październiku. Poszperam i zobaczę jak mamy w umowie - jutro napiszę. Pozdrówki i miłego wypoczynku Ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 15.07.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 no uprzedze uprzedze tylko mi napisz co i jak mam sie przedstawiac coby mnie malz niezaatakowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts