Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pigeon. Wybudowanie sieci nie jest takie proste. Wodociągi zgodziły się na zrobienie nam prezentu w tzw. czynie społecznym, tzn. mieszkańcy łatwią papierologię, wszystkie mapki, przyłącza, geodetę, a wodociągi kładą sieć. W sumie łaski chyba nie robią, bo powstaje nowe osiedle i prędzej czy później i tak by to zbudowali. Z Tobą może być taka sytuacja, że jesteś samiuteńki :( i nie opłaca sie gminie ciągnąć sieci dla jednego domostwa. W naszym przypadku koszty pewnie szybko się zwrócą wodociągom, bo każdy dom to kasa z pobranej wody. Poza tym słyszałam, że strasznie ciężko przeprowadzić wodociąg pod drogą. Wolą położyć 300m sieci "na łące" niż drążyć pod drogą. Chdzi o uciążliwość prac, uzgodnienia z drogowcami itd.

Urlop zapowiada się :-? . pierwszy tydzień w domu i łatwienie spraw urzędowych, ale drugi.....Gdańsk 8) Sopot... 8) Gdynia.... 8)

• Odpowiedzi 992
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no tak kto by sie martwil o malego zuczka - + ewentualnie dwoch sasiadow

wiec pewnie sam bede to musla ciagnac - wyliczenia wstepne na 5k zl

pod droga to spoko - przebijaja sie kretem czy jak mu tam - trwa moment - to nie zadna glowna droga - pewnie nikt nie zauwazy - zreszta u mnie jak i przylacze by tylko bylo to bym musial sie przebijac i tak i tak bo wode mamy po drugiej stronie asfaltu

Cze,

beton z betoniarni ma atesty i odpowiednią wytrzymałość a fundamenty to podstawa :D . My braliśmy beton z "GORAŻDZE" na mielęcinie przy zakładzie karnym mieli najtaniej i dobry beton.

.

Zrobiłam to samo. Nie wiem czy aktualnie ceny też mają najniższe (ale z tego co dzwoniłam w inne miejsca, uwzgledniając pompę i transport -porównywalne) ale nie było najmniejszych probelmów z terminami i mój wykonawca ich polecał.

Cze,

beton z betoniarni ma atesty i odpowiednią wytrzymałość a fundamenty to podstawa :D . My braliśmy beton z "GORAŻDZE" na mielęcinie przy zakładzie karnym mieli najtaniej i dobry beton.

Może podacie nam jakieś dokładniejsze namiary (adres) lub telefon. Nasz murarz też mówi, że z gruchy jest najlepszy.