yola_m 05.01.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 no teraz ty napisz coś o sobie i swojej budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 05.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 no teraz ty napisz coś o sobie i swojej budowie? Jest jeszcze w planach. Na razie czekam na decyzję o warunkach zabudowy i zastanawiam się nad projektem (myślę o Agnieszce z mgprojektu). Wg projektu technologia to porotherm 25 + styropian 12 - szukam informacji czy ewentualnie to zmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 04.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Dołączam i ja. Jeszcze nie buduję, ale chcę zacząć w tym roku. Nie Włocławek, a odległy o kilka kilometrów Smólsk. Wybraliśmy ten projekt http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=17&a=19&sid=5 "Dopisywanie się" do grupy toruńskiej nie ma sensu, dzieli nas nie tylko 50km Piszcie więcej, z czego budujecie, jak wybraliście projekt, jak budujecie... Sam Włocławek jest dość senny, ale ten wątek wcale nie musi taki być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.03.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 No no Lopesjus .... ładna chałupka. Ja oczywiście jeszcze nie buduję, wiecej...moja dziłaka prawdopodobnie jest w trakcie odrolnienia. Coś długo to idzie, ale zobaczymy. Jeśli chodzi o projekt, chcemy taki domek http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=108 Prosty, ale funkcjonalny. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Materiały oczywiście niedrogie, a przy galopujących ostatnio cenach , to skończy się chyba na bardzo niedrogich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 07.03.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Pozdrawiam wszystkich budujących w tej okolicy. Czy zaczęliście już kupowac materiały budowalne? Ja co prawda jeszcze czekam na pozwolenie na budowę ale już zaczęłam zwiedzać hurtownie materiałów budowlanych i jestem w ciężkim szoku. Ceny głównych materiałów idą w górę prawie z tygodnia na tydzień. I przy okazji prośba - poszukuje dobrego hydraulika z uprawnieniami do zrobienia projektu instalacji - chodzi o rury kanalizacyjne na etapie funadamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 09.03.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 ruskowa - w Twoim projekcie nie ma drzwi z garażu do części mieskzalnej - z jednej strony, ograniczy to ew. zapaszki od samochodu przedostające się do mieszkania, jednak z drugiej nie widzę siebie biegającego z zakupami "dookoła" W naszym projekcie przeraża mnie dach... Twój jest stosunkowo prosty i będzie dość tani. Co do cen materiałów - bardziej od podwyżek martwi mnie brak cegieł i pustaków - wg dzisiejszego artykułu na http://biznes.onet.pl/0,1499948,wiadomosci.html brakuje również ekip... Coś mi mówi że w tym roku co najwyżej zrobimy fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 09.03.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Nie napisałam, że chcemy wprowadzić kilka zmian w projekcie, a przejście z garażu do domu będzie jednym z nich. Poza tym zmniejszymy łazienke na dole do rozmiarów minimum, aby zwiększyć kotłownię (ogrzewanie węglem, groszkiem). Reszta pozostaje. No może jeszcze zlikwidujemy okna połaciowe w garderobach (cięcie kosztów). Mam nadzieję, że przy sztucznym świetle też znajdę potrzebną kieckę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 09.03.2007 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Co do cen materiałów, wynagrodzenia dla ekip itd, to mam nadzieję, że w końcu to przystopuje, bo kogo bedzie stać na budowanie. W końcu pensyjki rosną w tempie w jakim rosną i tylko budowlańców będzie stać na nowe domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 26.03.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam i dołączam do maleńskiej grupy włocławskiej. Budujemy z mężem dom w Nasiegniewie, w gminie Fabianki. Mieszkamy we Włocku. Jak miło, że są tu krajanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 27.03.2007 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 No są....są.... tylko jakoś tak maleńko. Aga- widziałam Wasz domek. Zaskakujące ile nowych domów powstaje w okolicach Włocławka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 28.03.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wiesz z mieszkaniami deficyt, a na nowe i tak kredyt brac trzeba więc chyba lepiej mieszkać w sąsiedztwie zieleni niż innych bloków. Przynajmniej my marzyliśmy żeby uciec od blokowisk. A Nasiegniewo to przypadek. Bardziej podobały nam się okolice Modzerowa ale wtedy jak kupowaliśmy działkę to przstrzegano nas że to tereny zalewowe i trzeba by było kupić działkę 3000 m.kw. a to był dla nas za duży wydatek. Podobały nam się tereny Witoszyna i okolic. Ale tam z kolei był problem z wodą - trzeba by było studnie kopać. A tu mamy kanalizację, przystanek i autobus MPK 5 minut od domu, szkoła, sklep. Dobry punkt. No i gmina przyjazna dla nowych. Szybko załatwiliśmy warunki zabudowy i inne tematy. Gorzej w Starostwie. Tam na wszystko czekaliśmy tygodniami. Ale na szczęście to za nami. Wczoraj założyli alarm, jutro wstawiają okna i drzwi (zamawialiśmy w Foreście). Ale jeszcze tyle przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 28.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A jeśli chodzi o hurtownię budowlaną to polecam WEKTRĘ (chyba tak sie pisze) na Toruńskiej we Włocku. Mój mąż jak złapał z nimi kontakt to kobitki dzwonią do niego i informują,że np. następny transport z czymś tam będzie już droższy ale na magazynie jest jeszcze cos po starej cenie. I ekipę budowlaną też napewno polecą dobrą. Od nich mieliśmy dekarza. Szybko i dokładnie dach położyli i gdyby nie to, że mamy juz umowę na wykończeniówkę to ich pewnie też byśmy wzięli. Nam buduje firma z Lubrańczyka. Nie biadolę na razie na nich. Zobaczymy jak wykończenie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 29.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ja też jak narazie chwalę sobie współprace z Wektrą. Przynajmniej udalo mi się kupić u nich porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 29.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A jeśli chodzi o okna i drzwi drewniane to polecam Forest koło Ursusa. Robią dokładnie i ładnie. Od niedawna na rynek krajowy. Niestety do tej pory szło na zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 30.03.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jeszcze raz prośba - poszukuje dobrego hydraulika z uprawnieniami do zrobienia projektu instalacji - chodzi głównie o rury kanalizacyjne na etapie funadamentów. (musza byc pewne zmiany w stosunku do pierwotnego projektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 30.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Niestety Sonya nie pomogę Ci bo my wzieliśmy ekipę na całość domu i właściciel firmy podsyła nam swoich fachowców. U nas hydraulik wchodzi w przyszłym tygodniu (chyba ) i będzie rozkładał podprowadzenia do kaloryferów i chyba ogrzewanie podłogowe ma robić. Jeśli już do nas dojdzie to go podpytam czy działa również indywidualnie. Ale nie dam gwarancji, że będzie dobry bo nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 30.03.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Puściłam przed chwilą twoja prośbę po znajomych którzy mieli styczność z budową - swoją lub czyjąś. Może ktoś coś mi podpowie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.04.2007 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Szukam architekta z Włocławka lub okolic, który nie zedrze ze mnie ostatniego grosza! Może ktoś odwiedzajacy grupę włocławską zna takiego Chodzi i mi adaptację gotowego projektu i wprowadzenie niewielkich zmian. Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 06.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Szukam architekta z Włocławka lub okolic, który nie zedrze ze mnie ostatniego grosza! Może ktoś odwiedzajacy grupę włocławską zna takiego Chodzi i mi adaptację gotowego projektu i wprowadzenie niewielkich zmian. Będę wdzięczna za pomoc. wysyłam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 06.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 tez wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts