visser 13.08.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 endriuszka co do twojego dachu to p[ytalem w o dach dla siebie w churtowni na kazika,niepamietam jak sie nazywa ale to jest jak sie jedzie na kazika od strony srodmiescia ta szosa co to do drumetu dojerzdza to za cpnem skreca sie w lewo i tam jest ta firemka i jmi wycenili za wszystko tak : blacha:12.000 polska i zagraniczna 13.000betonowa dachowka 14.000 i 15.000 tys mam projekt gl362 ze studia atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 14.08.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 no visser gdzie ryba!!! Gratuluję rozpoczęcia pełną parą. A domek wydaje sie malutki póki Ci dachu nie położą. Pamiętam jak mój maż wrócił któregoś dnia z budowy i powiedział, że przewraca ściany, rezygnuje z małej łazienki i spiżarni bo dom za mały. Oj była wtedy aferka w domu, była. Ja jestem na etapie mycia okien z kleju po zabezpieczeniu taśmami , bieganiem za glazurnikami i wycierania podłogi i ścian (bo brudno i niesie się na kafle w salonie a one sa jasne). Generalnie walczymy z wykończeniówką i szczerze współczuję każdemu kto dojdzie do tego etapu. Od razu odradzam robienie projektu łazienek i kupno kafli w WEMIE. Nie mam nawet sił tłumaczyć dlaczego. Poprostu firma przerasta sama siebie. Nie dość że na zamówione kafle czeka się 5 tygodni, to jeszcze są źle policzone i ilość się nie zgadza ze stanem faktycznym. Po brakujące kafle jeździliśmy już 2 razy do Łodzi. Koszmar. To tyle na temat WEMY. Jutro wolne i kolejne okna do mycia czekają. Jedno jest pewne - w nowym domu nie będzie czasu na nudę. Pozdrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 14.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Endriuszka a gdzie budujesz? w jakiej okolicy Ciechocinka? Pracuję w Aleksandrowie Kujawskim więc może po drodze do domu wskoczę na inspekcję . A Agatki są wszystkie fajne to ten projekt też musi taki być. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 14.08.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Maaaaarzę, żeby być na etapie wykończenówki. Puki co nie mogę doczekać się geodety (taki jest zawalony robotą. Bez niego dalej ani rusz Visser! jak masz taką zdolną rodzię, to może też mi fundamenty wyciagną Aga- swoją drogą to będziesz teraz miała spory kawałek drogi do pracy. W WEMIE nic nie kupowałam, ale moi znajomi rok temu też mieli z nimi niezłą przeprawę. Majster zamówiony, wstrzelili się akurat jak miał wolny tydzień, a zamówionych płytek NIMA . Wyremontowali pół roku później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 14.08.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Endriuszka a gdzie budujesz? w jakiej okolicy Ciechocinka? Pracuję w Aleksandrowie Kujawskim więc może po drodze do domu wskoczę na inspekcję . A Agatki są wszystkie fajne to ten projekt też musi taki być. Pozdr. wiesz ja narazie planuje budowe mam jka na razie działkę około 1000m2 a ty gdzie budujesz swój domek ???? jak coś to się odezwij na gg numer masz w profilu wpadł mi tez w oko taki projekt LMP 57a z pracowni Lipińskich a gdzie pracujesz w ALeksie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 15.08.2007 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 ruskowa!! mysle ze dalo by sie cos zrobic z ta rodzina zawsze jest to kwestia dogadania sie co nie?? a geodete dobrego sprawdzonego taniego to moge ci polecic...... i mysle ze czas znajdzie dosyc szybko jak chcesz to melduj podam ci numer.... agatko no jakos ryby mi sie zaiwanic nieudalo ale nastepnym razem juz bedzie jak nie swierza to zamroze a bedzie no.........a dach to powstanie w przyszlym roku....hmm.....mam nadzieje ze w przyszlym roku zakoncze stan surowy zamkniety. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 15.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Czego Ci z całego serca visser życzę. Ula, Tobie też. A jak tam u Twoich sąsiadów? Miałam jechać dziś na budowę i myć kolejne okna ale wolę ten zaduch spędzić w bloku i posprzątać mieszkanie, które też woła o odgruzowanie . Małż pojechał do Obi po kafle na schody wejściowe do domu. Glazurnicy powiedzieli, że do niedzieli postarają się już skończyć kłaść kafle i wyfugować. Poczekamy trochę i zrobimy porządek ze ścianami (które zbyt proste nie są - pisalam, że w wejściu do garderoby ściany mijają się o 3 cm?) no i przyjdzie czas na parkiety. Piec podlączony, kominek też tylko gazu jeszcze nie ma. Niby coraz bliżej końca a ja mam wrażenie jakbyśmy mieli nie zdążyć do końca września. Może to przez to, że kasa topnieje i trzeba kombinować co zrobić już a z czym poczekać. Napewno po przeprowadzce będę miała otwory drzwiowe a nie drzwi, w garderobie kartony, w spiżarni pustki a i sprzęt w kuchni to pewnie będzie kuchenka na stoliku dwupalnikowa. Ale za to nareszcie na swojej wsi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 15.08.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Panwie i Panie Szukam (zmienię) Pracę obecnie pracuje (nie narzekam) ale biorę ślub 26.04.2008 r. i planujemy z przyszłą żonką dzidziusia i w nastepnej kolejności pobudowac wymarzony domek i dlatego zaczynam się rozgladac za lepiej płatną posadą i dlatego do was drodzi koledzy i oczywiście koleżanki (jakby mozna zapomnieć o płci pięknej) prośba może ktoś coś wie, cos gdzies słyszał o jakims wolnym stanowisku Napewno zapytacie w jakim charakterze pracy szukam???? mam tylko jedno kryterium: lepiej płatne wykształecnie : wyzsze ekonomiczne (licencjat) pracowałem w poprzedniej pracy ponad 1,5 roku (pracownik administracyjny) a teraz od prawie 3 miesiecy pracuje w agencji bankowej z góry dziękuje za pomoc pozdrowienia for all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.08.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Endriuszka- u mnie potrzebują ludzi (administracja państwowa) pensja A tak poważnie- popytaj w LUKAS banku. Tam ciągle mają wakaty. Swoją drogą też przydałoby się coś lepiej płatnego, ale jakoś tak ciężko szukać jak ma się ciepłą posadkę. Jak wyleją- będę myślała Visser- dzięki. Geodetę mam dobrego, uczciwego i w dodatku znajomego, ale ma małe problemy zdrowotne i dlatego coś terminy mu się walą! Aga- o których sąsiadów pytasz? Ci z działki-OK, ci z bloku tłuką kotlety (jak można ciągle jeść schabowe ) Czy piasłam już, że Ci zazdroszczę, że już się przeprowadzasz? Na pewno pisałam. Podobno wykończenówka wykańcza, ale co tam.... Dziś cały dzień spędziłam u rodziców na wsi i tak mi się chce do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 15.08.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Endriuszka- u mnie potrzebują ludzi (administracja państwowa) pensja A tak poważnie- popytaj w LUKAS banku. Tam ciągle mają wakaty. a jaka jest pensja u ciebie w administracji ??? jeśli można wiedzieć ja obecnie zarabiam ponizej 1000 powiem tak: musze podejśc do "sprawy" poważnie ponieważ teraz rabiam poniżej 1000zł (ludzie zarabiają duzo mniej i tez muszą jakoś życ) a chce zmienić dlatego że: 1. w kwietniu 2008 ŚLUB :) :) już sie nie mogę doczekąć 2. po ślubie planujemy dzidziusia :) również sie nie moge doczekać :) 3. chcemy tez miec swoje wymarzone (w miare mozliwości) CZTERY ŚCIAMY i dlatego załozyłem sobie jedno kryterium "PIENIĄDZĘ" ale jakoś musze utrzymac rodzinę, dziecko i jakoś zacząć myslec o swoim domku a za moja pensje 1000zł to raczej nie mamy co marzyć o dzidziusiu a co tu jeszcze mówic o własnym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 15.08.2007 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 o kurza noga!!endriuszka z zarobkami ponizej 1.000zl planujesz budowe?? no to gratuluje odwagi.....ja mam "troszke" wiecej i mialem dyleamat czy stawiac czy nie no ale juz postanowione pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 16.08.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ula pisałam to tych sąsiadach, którzy buduja na Granicznej czyli E&P bo coś ucichli. A co do sąsiadów - no cóż ja wczoraj mojego opierniczyłam bo o 7.00 rano będąc po 3 piwkach wołał z IV piętra psa sąsiadów z domków jednorodzinnych naprzeciw. A ja tak chciałam pospać. I nikt mi nie powie, że życie w blokowisku (oczywiście tym po PRLowskim) ma uroki. Co innego takie osiedle przy Zgłowiączce. Choć nikt by mnie nie zmusił do mieszkania w bloku juz nigdy więcej. Wolę odśnieżać niż kłócic się z sąsiadami.Endriuszka - nic nie wiem o żadnej pracy w Aleksie ale jak się dowiem to dam znać.Ruskowa - jeszcze się nie przeprowadzam, jeszcze jakieś 1,5 miesiąca. Jesień mnie zastanie chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 16.08.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Cześć, Teraz u nas na budowie robota się strasznie wlecze ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 16.08.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Uderz w stół-nożyce się odezwą Chyba muszę zwizytować budowę Dawno tam nie byłam. Aga- ja mam pod blokiem bar "******" w którym są wesela mam wrażenie, że uczestniczę w takim co sobotę W niedzielne poranki jestem bardziej zmęczona niż wtedy, gdy się kładę spać. Lokal nie ma klimy, więc cały czas są otwarte drzwi, a ja niestety właśnie w moim pokoju mam stare okna. KOSZMAR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.08.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 E&P -inspekcja dokonana Widzę, że utknęliście trochę z dachem, ale nie ma tego złego...... dom przynajmniej już będzie ocieplony. U nas wkopane są słupki i będą czekały do wiosny na założenie siatki, poza tym stoimy. Powód-geodeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 19.08.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Endriuszka - nic nie wiem o żadnej pracy w Aleksie ale jak się dowiem to dam znać. nie musi byc w Aleksie . moze byc na dojazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 29.08.2007 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ale cisza....... Wszyscy zapewne na budowach Ja już ogrodziłam działkę, no może niezupełnie, bo stoją same słupki i czekam na mapę foliówkę, którą mam mieć "wkrótce" Narazie napawam się urokami okolicy i robię rowerowe wędrówki. A propos EDYTA- czy to nie Ty w poniedziałek po godz. 16 stałaś przed swoją działką? Bo jeśli tak, to ja jechałam rowerem w czerwonym polarze i wiozłam moją Olkę w siodełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 29.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Pewnie to my staliśmy jak przy granatowym citroenie to na 100% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 29.08.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No to się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 29.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No to do roboty a nie na wycieczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts