Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 992
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no milutko....niepowiem :p

fajnie ze juz bedziecie agatko mieszkac na swoim,to czeka was teraz pierwsza zima,pierwsze swieta,pierwsze sniegi i pierwszy zasypany dojazd do domku :p i pierwsze spoznienia do pracy .....ale ja zlosliwy jestem :p

pozdrawiam

Staram się nie myśleć o zaspach i śniegach, i spóźnianiu do pracy.

A czy będziemy za tydzień w domu - tego nie obeicuję ale podjedź, sprawdź. Z tym, że lodówki jeszcze wtedy nie będzie a grzane piwo zaserwuje ewentualnie z czajnika bezprzewodowego ;).

No nie mów..... bo zaraz wsiądę w samochód i pojadę na działkę słupki policzyć i gruz zważyć :lol:

Coraz bardziej podoba mi się ta Wasza dachówka. Nawet mąż przyznał, że ładna, chociaż wcześniej nie było mowy o innej niż o pomarańczowej :roll:

U nas brązowa powinna sie sprawdzić ze względu na bliskie sąsiedztwo paskudzących drzew. Na jesnej po kilku latach byłoby widać nalot i takie tam.

Hehe, ruskowa się skusi jak bedzie miała kasę. :lol: Wtedy wszysko będzie ją kusiło: bloczki, pustaczki, cegiełka itd. Odkąd planuję budowę, to rury, cegły i klasa betonu fascynują mnie bardziej niż jakieś tam babskie zakupy :wink:

A tak w ogóle visser to mam sie skusic na Twoje bloczki? Wtedy faktycznie byłoby za darmo :lol:

Czekamy na fotki. Ja narazie nie mam czego pokazywać :cry:

a tak ogolnie to sobie jeszcze napisze ze w sumie te fundamenty moje to beda systemem gospodarczym zrobione tzn.ja kupilem tylko cement,bloczki i zwir i za to tylko placilem no i grrr.....alkohol :p i tesciu mi ostatnio pisal smsa ze jak mu kupie pustaki to mi cala chalupe postawi....i tak sobie mysle czy aby sie nieskusic...w sumie z niego taki murarz jak ze mnie pilot mysliwca no ale on wszystkie budynki u siebie sam postawil wiec cos tam wie o tym...i jakby to zsumowal wszystko to nawet i niezadrogo by mnie ten moj kacik wyszedl :p teraz jak wroce to juz bede mial co fotografowac,bo juz fundament bedzie gotowy na tiptop...

no my mieliśmy mieszkać w lipcu. Ale wszystko przez glazurników - popaprańców. miesiąc robili łazienkę. zresztą sprawa trafi niebawem do sądu :-? Jedno o czym marzę, to spędzić pierwszą noc juz w domku pachnącym nowością i pal licho tę łazienkę. Życze Wam jak najszybszego dokończenia domku i zwracajcie uwagę na ludzi od wykończeniówki. Nie wierzcie w to, co zobaczycie u kogoś innego bo jak ktoś ma firmę i kilku ludzi do pracy, to i tak nie znaczy, że będzie dobrze. Bo robotę w tamtym domu, który będziecie oglądać mógł robić ktoś inny, kto już u właściciela firmy nie pracuje. Tak było w naszym przypadku.

Pozdr.

Ja również witam po małej przerwie spędzonej w szpitalu z córką- przeklęte wirusy :evil: .

Dostałam dziś pismo z UM w sprawie nadania nazwy ulicy przy której mam działkę. Oby Rada Miasta nie wymyśliła nic głupiego :roll:

Może zasugeruję im jakąś Podmokłą, Grząską, lub Podtopioną :roll: :lol:

Aga- to bardzo brzydkie zmojej strony, ale zazdroszczę przeprowadzki :oops:

E&P- nie zazdroszczę poślizgu.

Visser- nie ma problemu. Mąż sam jedzie na Śląsk, a ja sama z rozmemłaną córką, która sama nie wie czego chce pewnie miałabym ćwieka kim, lub czym się zajmować. Przecież niedłogo Boże Narodzenie, jeszcze sie zrewanżujesz :lol: :wink: