visser 29.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 moja babcia zawsze kroila cebule,wkladala do sloika,zasypywala cukrem i odsytawiala zakrecony sloik z 3 dziurkami w dekielku na 24h i po tym czasie robil sie pyszniusi syropek....a dzialal na kazda chorobe moje kaczory tez chorowaly no ale juz ok.... pozdrawiam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 29.09.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Właśnie od tego zaczęłam kurację, ale po kilku dniach aplikowania antybiotyku, syropów i innych farmaceutyków i utrzymujacej się temperaturze 39 i więcej szpital był nieunikniony. Na szczęście najgorsze już minęło. Teraz mała ma się kurować w domu z babcią, a ja w poniedziałek do pracy. Niestety przyczepił się do mnie okropny kaszel (taki grubego kalibru, jak na oddziale gruźliczym ), więc samopoczycie kiepskie A może by tak zacząć pić ziemniaki? Do wszystkich: Nie orientujecie się czy ktoś nie ma na zbyciu znacznej ilości gruzu? Jeśli nie utwardzę drogi, to nic nie dojedzie na moją działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 30.09.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 hej ruskowa gruz dostaniesz w ZK na mielecinie.transport 60zl(6ton) , tona ok.40zl brutto. ale na droge lepiej drobniejszy i gratis w zamian za wywozke.ja mam troche(tak ze trzy tony) ,mozesz zabrac ,i jeszcze ci podziekuje.pozdrowiska dla wytrwalych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 01.10.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A nam drogę utwardził Sołtys i chociaż to mam z głowy. Za to mam problem z... płytą elektryczną grzewczą. Za duży pobór prądu. No i nie wiem co robić. Meble do kuchni zrobione tak, że na butle miejsca nie ma żeby zmienić na gazówkę. Trzeba fazy chyba dołożyć, bo mi korki będzie wywalać. A za 2 tygodnie przeprowadzka. Idę się upić!! Witaj visser w domku . Od 8.10 do 21.10 mam urlop i mam zamiar mieszkac od 13 października. Ciekawe czy sie uda. Trzymajcie kciuki. Ula zdrówka życzę kochana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 02.10.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Pada..... a tu jeszcze dach do skończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 02.10.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 dziendobry..... u mnie wlasnie zaczelo sie ukladanie fundamentu z bloczkow dzisiaj mi dowiozl grzybek cement i tak przy okazji powiedzial ze suporeks u niego jest po 9.6 z dowozem i z rozladunkiem...a ja wlasnie dzisiaj juz zamowilem z czamaninka wszystkie pustaki,mialem zamowiony porotherm wczesniej ale zrezygnowalem i stawiam na keramzyt.....malo ludzi buduje z tego no ale zobaczymy(powinno byc ok)...za wszystkie pustaki na cala chalupke cena z upustem,dowozem i rozladunkiem 15tys zl....niejest tragicznie jutro mamy zamiar zakonczyc stawianie scian fundamentowych wiec w czwartek tylko styropian na zewnatrz i czekamy do wiosny .........hehe fajnie jak juz cos mi wystaje ponad ziemie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 02.10.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 keramzyt jest trochę kruchy ale nam elektryk też nosem kręcił że porotherm jest kruchy i musi się troszkę więcej narobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 03.10.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 poto płaci sie elektrykowi zeby sie narobil co nie?? po wszystkich wyliczeniach cenowych cieplnych itd wyszlo mi ze keramzyt bedzie i tak najodpowiedniejszy...pustak TERMO OPTIROC 24 przy ociepleniu 10cm ma współczynnik U 0.23 przy czym porotherm 25 bez docieplenia ma wspolczynnik U 1.20 WEDLUG STRONY WIENERBERGER wiec mysle ze jakos to sie tam cieplo mieszkac bedzie....zaczely mi sie male schodki..gmina niepozwala mi wybudowac oczyszczalni grrr......i mysle aby posadowic w ziemi dwa szamba szczelne,jedno na wode(umywalki,prysznice,wanny,studzienka w garazu)ktora bede sobie kiwiotki podlewal w ogrodku a drugi zbiornik na sedesiki......co o tym myslicie??jest sens?? pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 03.10.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 hmmmm... na mój babski rozum, to niezbyt dobre rozwiązanie. W wodzie spod przysznica, umywalki czy zlewu będziesz miał detergenty i inną chemię, której używasz do mycia, dezynfekcji itd. i chyba kwiatkom niebardzo by się to podobało Po jakimś czasie taka woda też łapie zapaszek, więc lepiej chyba zrobić jedno większe szambo na wszystko, ewentualnie dwa, tak jak miałeś zamiar, a wywyzilbyś nieczystości tylko z tego, które aktualnie byłoby zapełnione. Mniejsze prawdopodobieństwo przepełnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 03.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 jak by tak zrobić dziurkę w tym szambie na wodę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 03.10.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Nie wiem jakie grunty ma visser, ale gdybym ja zrobiła dziurkę w swoim szambie, to pewnie działałoby jak studnia i siciągałoby wodę z całej Rybnicy Cóż, w domku skończy się lanie wody do oporu.... Ciekawe, czy wtedy zatęsknię za blokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 03.10.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 visser bardzo dobry pomysl z optirociem.a jeszcze lepszy ze wybrales pustak z czamaninka a nie od bosia(duzo cieższy-chyba walą betonu do keramzytu).poroterm z niemiec w tej chwili juz ok.7,80zl sztuka z transportem-co daje metr kwadratowy sciany po 85,8zl. a co do ocieplenia to poroterm 25 cm tez trzeba docieplac.dopiero od 38 cm nie trzeba.nie patrz na kruchosc materialu bo wcale nie trzeba sie wkuwac z przewodami -daje sie podtynkowe 0,5 cm ,reszte przykrywa tynk(np. maszynowy po 21zl za metr kw. robocizna + material) pozdrowiska dla wytrwalych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 03.10.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 witam i dzieki po malej wojnie i ruszeniu paru kontaktow juz moge sobie posia wybudowac ahhhh.......i juz nikomu nieprzeszkadza a nawet gmina jest zadowolona...hmm...podobno biurokracji niema w polsce..no nieistotne.wiec jednak bedzie oczyszczalnia dzieki drzezus za uznanie teraz problem typu ocieplenia i zaizolowania sciany fundamentowej sie zaczol ale mysle ze jutro juz bedzie po problemie.kiedys wcale izolacji pionowej(bo o taka chodzi)niedawali i bylo ok....... pozdrawiam i ziuziu ide bo rano do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 06.10.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 visser, ta wielka dziura w ziemi od drogi to na POSia? Coś nie mam szcześcia zastać Cię na budowie... U mnie dziś wytyczyli dom na działce... ale wciąż nie mam ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 06.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 witam ta wielka dziura od drogi to przyłącze wody......wykopane,przewód polozony tyle ze musza dojechac z dębic i podłączyc ale to w przyszłym tygodniu.....bede w smolsku jutro chyba po poludniu,jak cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 09.10.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 A ja już jedną nogą w nowym. Jestem na urlopie i pakuję. A w domu skończyli malować, dziś zakładają armaturę, deski wycyklinowane i pomalowane dwa razy lakierem. W poniedziałek spędzę pierwszą noc w nowym domu. Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa. To nic że nie ma płotu, półek w garderobie i spiżarni, że nie ma jeszcze zabudowy kuchni bo czeka na pomalowanie. Ważne, że to już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 09.10.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Wszystko przyjdzie z czasem gratulacje i powodzenia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 09.10.2007 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Przyłączę się do życzeń. Tak jak pisała Edyta, z czasem wszystko zrobicie. Niektóre rzeczy lepiej jest instalować jak już się mieszka. Oczywiście czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 10.10.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Dziękuję, a zdjęcia zrobię jak się wprowadzę i umieszczę ale już z pracy bo na mojej wsi nie będzie jeszcze netu niestety. Telewizji też jeszcze nie będzie. Ale co tam. Będę miała tyle pracy, że telewizor nie będzie potrzebny . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 10.10.2007 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Zdechł mój domowy komputer, a w pracy mam taki zapierdziel, że nie ma czasu taczek załadować, nie mówiąc o przeglądaniu forum Aga- nie martw się, dasz radę. Podobno bez netu i tv zacieśniają się więzy małżeńskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts