drzezus 21.10.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 budowa w mielecinie.dachowiec wchodzi do nas za tydzien.dach bedzie klasyczny-wiezba ,folia paroprzepuszczalna,dachowka cementowa braasa, podwojnie lakierowana(poczatkowo miala byc brazowa, ale zmienilismy na ceglasta-rynny brazowe,okna i drzwi w orzechu wloskim-brama garazowa tez),docieplony welna mineralna.kominy do dachu z cegly kl.150, ponad dachem licowka.moim zdaniem wszystko na pokrycie dachu jest lepsze od blachy-nawet gonty(choc jak ptaszki narobia to z gontow nie zmyjesz).tynki tez robimy klasyczne- troszke popytalem i doszedlem do wniosku ze lepiej oddychaja od maszynowych gdzie stosuje sie podklad silikatowy(cena za metr maszynowego 21zl ,tradycyjny troszke drozszy)na dzien dzisiejszy mamy wiecej kosztow o ok.10tys.zl od zalozonych(kilka nieprzewidzianych wydatkow i decyzja o drozszych materialach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 21.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 My też tynki normalne nie maszynowe, wszyscy fachowcy mówią, że lepsze tradycyjne są lepsze niż maszynowe, dach też dwuspadowy. Tylko ta dachówa nie daje nam spokoju. A w którym miejscu w Mielęcinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 21.10.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Drzezus ile wyniósł Was stan surowy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 21.10.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 budowa miedzy ul.jesienna a ul.piekna.koszt 250m ok.135tys/z : bloczki,lawa z gruchy,porotherm,teriva,schody wylewane,scianki dzialowe,wstepne wylewki,dach-jak wyzej + 8 okien fakro+drewno+kanaliza na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 22.10.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nas stan surowy otwarty z przyłączami i murarzem ok 75 tyś. Dom 200 m2. Kopara do wykopania fundamentów, wszystko zalewane z betoniarki, łącznie ze stropem i tzw. chudziakiem, ściany z gazobetonu z Solbetu, krokwie na dach, deskowanie i papowanie, kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.10.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Też chciałabym zmieścić się w takiej kwocie Zobaczymy.... Wczoraj zamontowali skrzyneczkę z prądem na mojej działce i w końcu zaczyna to wyglądać jak działka budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 30.10.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 To już jest co opijać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.10.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 O kurcze, nie pomyślałam o opijaniu skrzynki , ale skoro trzeba, to trzeba Zacznę w piątek wieczorem. Do tego czasu powinnam dogadać się z architektem w sprawie adaptacji, więc podwójna okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.10.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Właśnie rozmawiałam z Panią architekt. Za adaptację ze zmianami dotyczącymi poszerzenia domu, wszystkie instalacje, załatwi wszystkow UM, nadzór budowlany zgodziła się wziąć 1200zł (to chyba nieźle, prawda?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 30.10.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 a ja nie mam murarza.... wszyscy albo zajęci, albo oferta z sufitu (np. 23 kPLN za stan zero)... jedno co udało mi się w tym miesiącu załatwić to kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.10.2007 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Lopesjus-dobre i to Ja mam murarza- sąsiada rodziców. W czwartek mam dostarczyć projekt, żeby się z nim zapoznał i zobaczymy, czy się nie wystraszy Do wiosny ma czas, żeby wszystkie wymiary miał w jednym paluszku, bo ja nie lubię fuszery, a zawłaszcza za nią płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 31.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Tragedia z tymi majstrami a co to będzię na wiosnę jak się sezon zacznie, w tym roku szalały ceny materiałów a za rok ceny robocizny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 02.11.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Pozdrawiam wszystkich leniuchujących lub zajętych budowaniem. Patrzę przez okno-piękna pogoda. W sam raz na spacer, na odwiedzanie zaprzyjaźnionych placów budów , a ja siedzę w pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 11.11.2007 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Uwaga, uwaga! Dzisiaj jadąc ulicą Rybnicka spojrzałam na dom E&P i zobaczyłam wydobywający się dym z komina! Co się nie chwalicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 12.11.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Tak tak dymek to już leci od jakiś 2 - tygodni jak ekipa skończyła tynki maszynowe to teraz trzeba je wygrzewać Tylko szkoda że ten dym to tylko z kominka a nie z pieca w tym tygodniu kolejna ekipa wylewa posadzki ( też maszynowo bo to szybciej i taniej ) a półsucha miesznaka szybciej wyschnie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 12.11.2007 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Dobre i to Jeśli możesz napisać ile Ciebie kosztują tynki i wylewki mineralne byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 14.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Tynki na ściany wyniosły nas po 24 zł. za m, materiał + robocizna, kładli 10 dni 550 metrów; podłogi bez ułożenia styropianu - skasowali nas po 12 zł/m - ekipa pracowała 1,5 dnia. Jesteśmy zadowoleni, bo jedni i drudzy pracowali szybko, na czym nam najbardziej zależało. Teraz musi wszystko się wysuszyć, ale przy tej pogodzie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.11.2007 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 A co tu taka cisza?!!!!!!! Wszyscy zapadli w sen zimowy? U mnie zastój. "Się robi adaptacja" i z zadzdrością przyglądam się domowi sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 30.11.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 ano zastój... wczoraj odwiedziłem mojego murarza. Stan zero 12 koła, stan zamknięty pewnie spotkamy się między 30 a 40 ... tanio nie będzie... Ruszam na wiosnę Szukam bloczków w przyzwoitej cenie, poza tym może gdzieś znajdę SOLBET w dobrej cenie, albo Porotherm... Stal ściągam od moich skośnych przyjaciół, będzie taniejW energetyce złożyłem wniosek o przesunięcie słupa (drobna kolizja z wjazdem)Poza tym spadłem z drabiny i od paru dni piszę lewą ręką, więc nie traktujcie mnie zbyt poważnieCzas na sen zimowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.11.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 No ładnie. Jeszcze nie zaczął budować a już spadł z drabiny A co to będzie wiosną Wracaj do zdrowia, a na wszelki wypadek nie będziemy traktowali Cię poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts