pigeon 04.11.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam,przepraszam, że w tej formie - pseudo ogłoszenia. Już kiedyś poruszałem temat- otóż mam na zbyciu proszek poliuretanowy - który można wykorzystać jako ocieplenie - najlepiej podłogi na gruncie. Wlaśnie wystawiłem to na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=475115199 jak bedę miał chwilę to i tu wkleję zdjecia. Wiem, że wielu by chciało ale sie boi - wiec potwierdzam, że pod swoim domem mam około 80 cm tego i z posadzką nic sie nie dziaje. Jeśli ktoś by chciał to zapraszam - można u mnie na budowie zobaczyć. No i dodam, że jak ktoś sie powoła na "grupę włocławską" to oddam za 1 zł.607 17 23 41 Zależny nam na miejscu na placu -więc cena jest też atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 30.11.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 a mnie została wełna grubość 50mm w płytach, SUPERROCK z ROCKWOOLa, oddam za pół ceny, 3 zł za 1 m2, zostały mi 4 paczki, czyli jakieś 30m2. Chętnych proszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 10.12.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Halo jest tu kto?? Pytanko: 1. Znacie może jakiś godnych polecenia Hydraulików we Włocławku? Wymagania: tani i dobry, choć nie wiem czy taka kombinacja jest możliwa 2. Szukam również jakieś solidnej firmy sprzedającej i montującej okna. Jak by ktoś coś wiedział to proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 10.12.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Tani i solidny powiadasz? Na wojnie wyginęli Ja na szczęście mam mojego tatę hydraulika- w stanie spoczynku, który całe życie robił w ocynku, a teraz kupił sobie sztangę rury miedzianej i kilka kolanek i odbywa praktyki z myślą o pomocy córce. oczywiście nie sam, ale z pomocą hydrulika-praktyka. Jeśli chodzi o okna, to ja zamawiałam w Drutex na Broniewskiego, ale montaż wiosną. Znajomi chwalą M&S (dla mnie za drogie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 10.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 100 zł od punktu. Żadnych zastrzeżeń do ich (trzech) pracy. Punkt to na przykład jedna pętla ogrzewania podłogowego.. Podłączenie pieca gazowego - 200 zł. Cała instalacja CO, CW, kanalizacja w przyziemiu itp. kosztowała mnie 3200 zł. Namiary mogę dac na priva. Problemem jest to, że jeden z nich przebywa we Włoszech (kontrakt 3 tygodnie tam i potem 2 tygodnie w kraju), a drugiemu właśnie ukradli samochód.... trzeci jeździ maluchem, ledwie narzędzia się tam mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fecio 10.12.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Od miesiąca można powiedzieć, że w końcu udało mi się rozpocząć budowę mojego domku. Do zimy planuję ukończyć fundamenty i je ocieplić. Dalszy etap prac od nowego sezonu. Pozdrawiam włocławską grupę budującą. http://picasaweb.google.pl/rfeter/NaszDomek?authkey=BZQleUt6d4Y# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 10.12.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 a ja mieszkam. Brakuje balustrady na schodach i paru drobiazgów, ale mieszkam - i jest super, cisza, spokój.... browarek... Zrezygnowałem z telewizji, nawet dzieciaki przywykły. Na przyszły rok zostanie elewacja, podjazd i ogrodzenie, jak skarbówka odda VAT. Od wbicia łopaty minęło niecałe 9 miesięcy, "ciąża" z wieloma komplikacjami, ale rozwiązanie szczęśliwe. Pozdrawiam budujących i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 10.12.2008 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Fecio, sąsiedzie dziekuję za uwiecznienie mojej chałupki na jednym ze zdjęć W końcu znalazła się na forum Życzę niesłabnącego zapału i duuużo opanowania w ciężkich chwilach. Lopesjus, faktycznie tempo niezłe, tym bardziej, że dom nie należy do małych. Podjadę, zobaczę efekty U mnie cisza spowodowana ciszą w kieszeni. Tłumaczymy sobie z małżem, że do wiosny będziemy mieli czas na przemyślenie pewnych spraw, dokładne wyliczenia, poszukiwanie materiałów, poród (dosłownie) i..... jazda. Jesienią obowiązkowa przeprowadzka, bo już w maju wychodzimy z mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fecio 10.12.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Tak, rzeczywiście twój domek jest na moich zdjęciach. U nas już po porodzie. Matylda właśnie skończyła miesiąc 7 grudnia. Jak chcesz ją zobaczyć to jest na N-K. Po wykopaniu dołu na fundamenty trochę się przeraziłem bo dom zajmuje prawie całą działkę ale tak to jest z tymi domami parterowymi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 10.12.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Jeśli chodzi o okna, to ja zamawiałam w Drutex na Broniewskiego, ale montaż wiosną. Znajomi chwalą M&S (dla mnie za drogie). MS odradzam. Towar całkiem dobry ale ten montaż - jeden koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 11.12.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Oo widzę, że się towarzystwo rozruszało . Dzięki za rady. My na razie mamy wycenę okien od gościa z ul. Zbiegniewskiej. Podobno jest najtańszy we Włocławku. Na wiosnę porywamy się z motyką na słońce czyli z wykończeniówką. Także jak wszystko pójdzie dobrze może na jesień przeprowadzka. Tylko skąd na to wszystko brać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 11.12.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 mnie okna wstawiał kolega z podstawówki (firma spod Kowala), więc wycena nie do końca obiektywna. Jest przedstawicielem Pentry (Starogard Gdański). Szyby (wsp. 1.0) kupiłem osobno w LUMACu w Kowalu (można się dogadać bez faktury), zaoszczędziłem w ten sposób ok 1500zł. Okna kosztowały 17000 (14000 za ramy i 3000 za szyby), ramy to REHAU 5-komorowy, okleina dwustronna dąb bagienny. Od pomiaru do montażu minęło ok 35 dni. Jest też taka mała firma w Choceniu (MITARJO), też można dogadać się z własnym szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 16.12.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Oo widzę, że się towarzystwo rozruszało . Dzięki za rady. My na razie mamy wycenę okien od gościa z ul. Zbiegniewskiej. Podobno jest najtańszy we Włocławku. Na wiosnę porywamy się z motyką na słońce czyli z wykończeniówką. Także jak wszystko pójdzie dobrze może na jesień przeprowadzka. Tylko skąd na to wszystko brać...? witam - z tymi oknami to uwazajcie - bo te najtansze sa tez i "najlepsze" moze jestem juz przewrazliwiony - za duzo forum o oknach czytalem chyba- zreszta polecam - "szukam dobrych okien" ja bralem z MS - okna z 3 szybami - wykonanie jak to w duzych nowoczesnych firmach - bez problemow - jednak na forum wszyscy pisza o montazu okien - nikt na to nie zwraca uwagi - a jest to prawie tak wazne jak samo okno - i w moim przypadku montaz z MS sie nie popisuje- juz chyba byli z 5 razy u mnie i jeszcze beda ale to tylko dlatego ze naczytalem sie na forum i wymagam - ktos kto sie nie zna pewnie by to odebral i mial problmy za rok czy dwa ale moze ja juz jestem zboczony w tym temacie (watek ma ponad 170 stron + poboczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 16.12.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 pigeon obawiam się z własnego doświadczenia, że jeśli chodzi o lokalnego przedstawiciela MS to nawet jak będą 15 razy to i tak nie osiągniesz tego co chcesz. My musieliśmy to załatwić inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 18.12.2008 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ja mam dobre doświadczenia jeśli chodzi o DRUTEX, ponieważ montowali mi okna w bloku, no ale może ekipa przez ten czas też się zmieniła Najlepsze jest to, że moje okna już są zrobione i czekają w firmie aż za nie zapłacę i odbiorę, czyli pewnie wiosną a murarze wspaniałomyślnie popoprawiali otwory, bo chcieli dokładnie takie jak w projekcie Nadmienię tylko, że okna robione były pod wymiar a nie pod projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 20.12.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Sonya nie wiem ile razy beda - ale nie skoncza az im nie powiem ze skonczyli jak na razie to musze jeszcze zaplacic za materialy illbrucka - wiec jestem na wygranej , jak by co (a jak wy to zalatwiliscie - bo ja tylko dzownie do dzialu jakosci MS i ITB (instytut tech niki budowalenj) a potem kaze poprawiac - oczywiscie nie pomijajac duskusji z chlopkami roztropkami od wiertarki) ruskowa - to czy jakas ekipa jest dobra czy nie (nie mowie ze drutex nie byl)- to chyba tylko laik moze ocenic - i to nie wiem na jakiej podstawie - no bo kto sie zna na aspektach montazu okien - no wiadomo - czy prosto i czy sie otwieraja - ale czy sa np tylko na pianke zamontowane, to juz nie kazdy wie co i jak- nie mowiac o wyznacznikach w rozstawie kotew, ewentualego podparcie, czy wlasciwego montazu parapetu - badz tez montazu okien w strefie ocieplenia, czy normach w dopuszczalnych odchyleniach wymiaru np po przekatnej ja za duzo sie naczytalem tego cholernego forum i ta teoretyczna wiedza jest teraz przeklenstwem - bo mam wrazenie ze jak kotwa bedzie 5 cm zle zamocowana to mi sie okno rozpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 21.12.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Sonya nie wiem ile razy beda - ale nie skoncza az im nie powiem ze skonczyli jak na razie to musze jeszcze zaplacic za materialy illbrucka - wiec jestem na wygranej , jak by co (a jak wy to zalatwiliscie - bo ja tylko dzownie do dzialu jakosci MS i ITB (instytut tech niki budowalenj) a potem kaze poprawiac - oczywiscie nie pomijajac duskusji z chlopkami roztropkami od wiertarki) U nas po wielu wizytach wcale nie było lepiej (może nawet gorzej) i też uważamy, że oni nie skończyli. Reszta na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 29.12.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam poszukuje dobrej i niedrogiej ekiipy z okolic wloclawka prosze o namiary z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.01.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dla poszukujących- podaję namiary na specjalistę od instalacji CENTRALNEGO OGRZEWANIA.Pan Stawicki tel. 885-694-195 lub 54-286-82-57Może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 28.01.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących w okolicach Włocławka zwłaszcza moich sąsiadów z okolic Krzemowej ( którzy prężnie działają na forum). Poszukuję dobrego i taniego projektanta wnętrz, oczywiście zdaję sobie sprawę, że trudno takiego znależć, ale może ktoś ma jakieś kontakty i mógłby się podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts