Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moje tynki i wylewki są do wglądu (na górze jeszcze nie mam podłóg).zainteresowanych zapraszam na kawkę i krótką opowieść o panach T. nieomylnych fachowcach,wszechwiedzących którym NIGDY , ale to NIGDY sufity nie popękały -brak słów .pozdrawiam budujących ps.teraz prowadzę szwagrowi budowę domku na Potoku (pracuje u Niemca i nie ma czasu się tym zająć)

• Odpowiedzi 992
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki drzezus. Firma DROGTOM oferuje czysty gruz betonowy (frakcja 0-60) w cenie 50 zł za tonę wraz z dostawą. PPB ten sam towar chce sprzedać za 44 zł, transport z kilometrówki ( w moim przypadku podniesie koszt o ok. 2zł na tonie). I jestem w kropce, drogo jak cholera... gruz ceglany jest po 15-20 zł za tonę, ale raczej nie wrzuca się go w podbudowę podjazdu, cegła "lubi" się zlasować po kilku latach.... Znalazłem też ofertę na gruz za 1 zł, ale trzeba samemu organizować załadunek i transport, do tego gruz róznej frakcji (duże bryły). Wygląda na to, że nie mam wyjścia i muszę wywalić 3000-4000 zł "w błoto"

musi być betonowy. Te wszystkie ogłoszenia dotyczą gruzu rozbiórkowego. Znalazłem nawet ogłoszenie na Allegro, gruz był za 1zł, chyba ze 300 ton (na Grodzkiej), ale niestety pomieszany i w dużych bryłach. Wyszłoby dość tanio, najem ładowarki i transport razem nie więcej niż 1000-1200zł, ale.... cegła będzie się lasować. Mam teren gliniasty, więc muszę zrobić podkład jak Rzymianie - raz a dobrze.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich z Włocławka i okolic :-)

Ja niestety swojego domu nie buduje wiec troche nie pasuje do tego tematu ale jestem "małym magikiem" który potrafi zmieniać stanu domu, z surowego na "pod klucz"...kto chce to zrozumie o co mi chodzi:)

Służe również swoją wiedzą w zakresie remontów i wykończeń wnętrz. Jesli macie jakies problemy piszcie do mnie.

Pozdrawiam całą grupe.

Sławek

• 2 weeks później...

Witam, szukam firmy wykonującej (lub sprzedającej materiały ogrodzeniowe) ogrodzenia, płoty, siatki itp. we Włocławku i okolicach. Jakby ktoś znał firmę godną polecenia to proszę o info.

Izucha, u mnie robił Dariusz Miziołek, tel. 603228489. 30zl/m2 wraz z tynkiem o ile dobrze pamiętam.

• 3 weeks później...