visser 18.04.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dziendobry wszystkim babciom proba chaarakterow hmm....ja wiekszosc spraw zalatwiam przez komputer bo siedze za miedza i musze moja najdrozszza instruowac na bierzaco co gdzie i jak...i juz mnie nerwica bierze a to dopiero poczatek,wlasnie se dowiedzialem ze moge miec problem z kredytem w pl,ale jestem juz na etapie rozmow z bankiem w dani wiec ide na calosc i sie niepoddaje.. i moja malazonka sama nawet geodete zalatwila i jestem dumny z niej jak diabli.... pozdrawiam wszystkie babcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 18.04.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 witaj visser. powiedz swojej połówce żeby zalogowała się tu na forum. są przecież budujące kobitki i w razie czego pomoc uzyska. Jesteś dumny?? Ty powinieneś ją na rękach nosić. Dwójka dzieci, mąż na obczyźnie a ona ma jeszcze siłę na budowę. Gratuluje takiej żonki. Trzymam za nią kciuki. Ani się obejżysz jak wam dom pobuduje. Czasami sama się zastanawiam czy ja bym dała radę. Ciężko by było bo pracuję poza Włockiem i dopilnować fachowców to problem. Małż jest na miejscu co najmniej 2 razy w tygodniu. Ale widziałam jak się denerwował, że wsio na jego głowie. Dlatego u nas to ja jestem tą dumną z drugiej połówki. Miłego dzionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 18.04.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 no dziekuje za takie slowa.. dumny z tej mojej polowy jestem jak diabli....ale jej tego niepowiem bo popadnie w jakis samozachwyt jeszcze niestety a moze na szczescie ona z komputerami niema nic wspolnego wiec nawet gdybym jej w domu podlaczyl internet to i tak by za dlugo trwalo zanim by sie nauczyla go wlaczac ja juz za tydzien do domku wiec cos tam pewnie pomarudze na temat budowyi 2 maja lecimy na wakacje!!HURRRRAAAA......... Musze odpoczac od tego wszystkiego,przeciez ja nawet czasu na piwo niemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 18.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No wiesz!! Kobietę trzeba chwalić. Ale widzę, że mało wiary masz w swoją połówkę. Chwal ją chwal. No i miłego wypoczynku życzę. Ja za tydzień pędzę na odpoczynek mazurski. Może ciepło nie będzie ale sezon karpiowy czas zacząć i namiot przewietrzyć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 19.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A co tu taka cisza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.04.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cisza,cisza.. Siedzę i myślę! Muszę kupić siatkę ogrodzeniową i ogrodzić mój "dobytek w postaci zaoranego pola". Nie będzie łatwo, bo ani prądu, ani wody . Wodę przyniosę w wiaderku, a prąd? A może wozić beton w wiaderku? . Siatka ma cenę w miarę normalną ale słupki Zbrodnia. Poza tym nachodzą mnie wątpliwości, czy mój mąż naprawdę chce tego domu.... Ja angażuje się bardzo, ale zawsze taka bylam, że jak za cos sie wzięłam, to nie popuściłam. Mąż z kolei przywykł do tego że ja podejmuje decyzje i dobrze mu z tym było, a teraz boje się, że może tego nie pordzę . Ale biadolę, coś mnie wzięło od rana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.04.2007 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To chyba przez ten wiek....parę dni temu skończyłam 32 lata Jestem babcią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 19.04.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cisza,cisza.. Siedzę i myślę! Muszę kupić siatkę ogrodzeniową i ogrodzić mój "dobytek w postaci zaoranego pola". Nie będzie łatwo, bo ani prądu, ani wody . Wodę przyniosę w wiaderku, a prąd? A może wozić beton w wiaderku? . Siatka ma cenę w miarę normalną ale słupki Zbrodnia. Planujesz od razu grodzic docelowo? My zdecydowaliśmy sie na czas budowy na ogrodzenie z siatki leśnej na kołkach z nadleśnictwa (miesiąc temu twierdzili ze metr przestrzenny to niecałe 150 zł). Boje się że po budowie normalna siatka i tak byłaby w kiepskim stanie a koszt ogrodzenia mojego (dawno nieoranego) pola troche położył by mi budżet. Z babciowym pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.04.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Tył i boki działki chcę już ogrodzic docelowo a z przodu prowizorka. Mam działkę w kwadracie i jeden bok to ok 35mb, więc ciężko byłoby teraz robić docelowe ogrodzenie przodu, bo musiałabym już zdecydować gdzie brama, gdzie furtka, jakie szerokie itd, Najpierw zaproszę geodetę na "wizję lokalną" i pomyślimy jak usytułować dom. A jeśli mojemu mężowi nie będzie się chciało drugi raz robić ogrodzenia? Dlatego wolę mieć to z głowy. SONYA-Masz jakieś namiary na siatkę leśną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 19.04.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja nie grodziłam. Zamówiłam na tył i bok działki betonowe ogrodzenie w Warząchewsce. Będzie na koniec lipca - o zgrozo!! Na siatkę wydalibyśmy duuużoooo pieniędzy. Beton tańszy a przynajmniej ogrodzi od pola i piachu z tego pola. Ruskowa witaj na półce z nr 32. To podbno najpiękniejszy wiek u kobiet, wiedzą czego chcą więc Ty też wiesz i brnij do celu - z mężem lub bez Współczuję Ci bardzo, że musisz podejmować sama wszelkie decyzje. U nas jest odwrotnie. To ja jestem ta wygodna. Do budowy sie nie wtrącałam. Podpisywałam papierki, które mąż podtykał. Nie wiedziałam z czego budujemy i ile to kosztuje. No bo to męska sprawa. Teraz już się wtrącam. I mam chyba więcej do powiedzenia Ula jak zaczniesz budować to i mąż się zarazi, zobaczysz. To znaczy mam nadzieję. I nie pozwól mu bezczynnie leżeć. Zadawaj dużo różnych pytań, podtykaj muratory, projekt domu - zobaczysz, że się rozkręci. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 19.04.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Siatkę kupiłam na allegro (w poniedziałek) - z dowozem wyszło 4,2 zl za mb (wysokość 2m) - wczoraj mi przywieżli i wygląda bardzo przyzwoicie (firma z Nowego Sącza - jedyny problem to firma kurierska ale moja duuużo gorsza połowa dała sobie z tym radę). Nick sprzedawcy ja rule1. Wcześniej póbowałam kupić w ObI w Toruniu - promacja za niecałe 3 zł/mb (wysokość 1,6m) ale chcąc załatwić transport wyszłoby chyba drożej a poza tym akurat nie było i w zasadzie nie byli mi w stanie powiedzieć, kiedy i ile będzie w tej promocyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 19.04.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witajcie babcie juz zamowiony porotherm......cena?? 30-ka 5,74 netto 25-ka 7,07 netto ojoj to chyba i tak tanio i nie martwcie sie tym wiekiem poniewaz ja sie predzej doczekam starosci jak wy mlodosci nooo.....milego weekendu ..... a co mi tam.....buziaka tez wam posle heh.... cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 19.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witajcie babcie juz zamowiony porotherm......cena?? 30-ka 5,74 netto 25-ka 7,07 netto ojoj to chyba i tak tanio i nie martwcie sie tym wiekiem poniewaz ja sie predzej doczekam starosci jak wy mlodosci nooo.....milego weekendu ..... a co mi tam.....buziaka tez wam posle heh.... cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 19.04.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 witajcie babcie juz zamowiony porotherm......cena?? 30-ka 5,74 netto 25-ka 7,07 netto ojoj to chyba i tak tanio i nie martwcie sie tym wiekiem poniewaz ja sie predzej doczekam starosci jak wy mlodosci nooo.....milego weekendu ..... a co mi tam.....buziaka tez wam posle heh.... cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 19.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ależ Ty visser dowciapny jesteś Ale faktycznie masz rację - budowa spowoduje, że wyjdą ci zmarszczki na czole od kombinowania jak budować tanio a dobrze A my trzydziestolatki jesteśmy w najlepszym kobiecym wieku. Visser kiedy zaczynasz układać ten poroterm w całość? bo nie mogę się doczekać zdjęć z budowy Też śle buziaki dla włocławskiej grupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 20.04.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 witajcie babcie juz zamowiony porotherm......cena?? 30-ka 5,74 netto 25-ka 7,07 netto ojoj to chyba i tak tanio A ja miesiąc temu kupowałam PTH 25 P+W za 7,19 zł (ale brutto). Ciekawe za ile kupię beton i stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 20.04.2007 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dziękuję -grupo wsparcia! Jeśli chodzi o mojego męża to wiem, że jak już dojdzie do budowania to będzie harował jak wół, ale na razie ja muszę wszystko załatwiać, ale gdybym nawet nie musiała, to i tak doglądam czy wszystko jest tak jak być powinno. Ogrodzenie betonowe też brałam pod uwagę, ale to z siatki możemy zamontować sami. Poza tym teść ma spawarkę , betoniarkę i wiele innych sprzętów, więc sami porobimy słupki i inne niewielkie elementy, więc bedzie troche taniej. Jutro jadę obmierzyć moje pole z KRETYNAMI- tak na kretowiny mówi moja córka i bierzemy się do roboty. Wczoraj w energetyce dowiedziałam się, że na podłączenie skrzynki muszę czekać 5 miesięcy Naprawdę tyle to trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 20.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Niestety tyle trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 20.04.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dziękuję -grupo wsparcia! Jeśli chodzi o mojego męża to wiem, że jak już dojdzie do budowania to będzie harował jak wół, ale na razie ja muszę wszystko załatwiać, ale gdybym nawet nie musiała, to i tak doglądam czy wszystko jest tak jak być powinno. Ogrodzenie betonowe też brałam pod uwagę, ale to z siatki możemy zamontować sami. Poza tym teść ma spawarkę , betoniarkę i wiele innych sprzętów, więc sami porobimy słupki i inne niewielkie elementy, więc bedzie troche taniej. Jutro jadę obmierzyć moje pole z KRETYNAMI- tak na kretowiny mówi moja córka i bierzemy się do roboty. Wczoraj w energetyce dowiedziałam się, że na podłączenie skrzynki muszę czekać 5 miesięcy Naprawdę tyle to trwa? Jeśli zlecasz im projekt rzeczywiście trwa to tak długo. Możesz jednak zlecić wykonanie projektu przyłącza komuś z uprawnieniami (co prawda trzeba było dołożyć ok. 200 zł do upustu jaki daje energetyka) - u mnie trwalo to niecały miesiąc i wtedy energetyka ma 5 tygodni od zlozenia im projektu na wykonanie przyłącza i rzeczywiście w tym terminie się wyrabia - mi już założyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 23.04.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam grupę włocławską w piękny, słoneczny poniedziałek i życzę udanego tygodnia. Do mnie dziś wchodzą hydraulicy. Wreszcie coś się zacznie dziać w tym domu. Po 7 maja ekipa dziewięciu wchodzi na wykończeniówkę. Na dzień dzisiejszy brakuje mi 23.000 zeta. Ale mimo wszystko mam dobry humor bo jeśli dobrze pójdzie to mieszkać będę już w sierpniu. Nie chcę być taką optymistką ale trzymajcie kciuki za ten sierpień. Może ósmą rocznicę ślubu zrobię w nowym domeczku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts