zuzita 15.10.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 no widzisz masz garaż na dwa samochody, a stoi jeden więc miejsce na graty jest, u nas będa dwa więc tego miejsca niet fakt pierwszy projekt ładniejszy, czyli tez cię kusił pietrowy , jest parę które mi wpadły w oko ale są duże niestety ładna łazienka ja tam wolę pralnię na pietrze, w końcu u góry będę się ubierać , przebierać , myć, a już w ogóle nie wyobrażam sobie pralni w piwnicy, tyle latania po schodach, na stare lata bym nie podołała jeden cwaniaczek to zrobił sobie zsyp do pralni na dwa otwory, jeden na białe rzeczy , drugi na kolorowe, i na dole odpowiednio kosze do białego i kolorowego, inny to ma rurę od razu w pralce he szkoda że po napełnieniu się automatycznie nie włącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 15.10.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Jestem po wstępnych rozmowach. Cena jak ze stony http://www.kwsa.pl/327,,grube_srednie_paliwa_kwalifikowane.html oraz transport ok 1 tys. zł. Jednorazowo można przywieźć 16 ton. Problem tylko w tym, że przed kopalnią są straszne kolejki i zapisy ( dobrze, że kartek nie wprowadzili ). Będę trzymała rękę na pulsie. To trzymaj mocno Jakby co to może ja też bym się podłączył pod workowanego pieklorza >26MJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 15.10.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 witam . ja zapłaciłem za projekt rysowany 2500zeta(240metrów bez piwnic + 29 garaż-dach koperta dom i koperta garaż).fizycznie odbywa sie to tak :na kartce rysuje prostokąt i smarujecie co chcecie , a on resztę dopasowuje.na życzenie projektuje zagospodarowanie wnętrz (meble itp.)wstepny projekt na płycie -mozna sie z nim przespać w domu.sądze że dobiera jakiegoś gotowca i go przerabia , ale to już jego broszka jak, wazne że układ mi odpowiadał.będę to powtarzał jak mantrę :w rysowanym nic nie jest na siłę, układ pomieszczeń jest idealny(jeśli posiada się odrobinkę wyobraźni przestrzennej to można wiele)jedno jedyne co bym zmienił w swoim projekcie to rama dachu (powinna być stalowa-choć słupy drewniane to też ozdoba) zabrakło mi już kaski, ale szczerze doradzam-lepiej zagospodarujecie poddasze .aha namiary to ul.Piaski biuro projektowe Marek Bińkowski Pro-Inwest - czy jakos tak- na piętrze w biurowcu(też czasowo troszkę przeciąga , ale w tej branży to chyba norma).nie bójcie się dużych powierzchni dobrze docieplony dom + mądre ogrzewanko i portwel zimą nie schudnie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 15.10.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 sezon grzewczy kosztował mnie 2300 zł ( od września do maja )ścianki na poddaszu mam od 1,5 metra jestem wysoki więc...podniosłem dach o dwa poprothermy i zrobiło mi się duuuzo miejsca( i dom ma lepsze proporcje na zewnątrz) , więc nie mam problemów typu gdzie suszarnia ,pralnia ,etc.stól do pingla już stoi, a i bilard w planach.garaż mam jednostanowiskowy, ale mieści auto,6 rowerów ,taczki ,betoniarkę,regał i wieeeele innych gratów.oszczędność miejsca dają drzwi garażowe segmentowe.schody na górę wylewane ,wygodne 1,2 m szerokości ,z podestem. heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzita 16.10.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 drzezus czy sciana kolankowa na 1,5 m jest optymalna ? żeby nie było mało ustawnych klitek na poddaszu , czy wystaczyła by np 1,30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_a_u_l_a 16.10.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Czy ktoś z Was ma może jakieś namiary na dobre i w miarę tanie betoniarnie we Włocławku lub okolicy( chcemy wylać fundamenty)? Z góry dziękuję za każde odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.10.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 PAULAJeśli chodzi o beton to dużego wyboru nie masz: BOŚ, Budizol, Górażdże. Jeśli w jednej betoniarni jest tańszy beton, to więcej doliczą za pompę lub transport i w sumie na jedno wychodzi. zuzita Ja mam ścianę kolankową wysoka na 1,24m i uważam że to maksymalna wysokość jaką mogłabym mieć. Podniosłam ścianę o 1 suporeks, a dodatkowo murarz nie żałował zaprawy i robił 3cm spoiny.Mam dach dwuspadowy i przy ścianach kolankowych w pokojach po jednej stronie stoją łóżka i komody. W pralni- pralka i suszarka które rónież nie potrzebują dużo miejsca wzwyż a w garderobie przy ścianie kolankowej umieszczony będzie dłuuuuugi drążek na wieszaki. Zapomniałam dodać, że od czwartku już mieszkam w DOMU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzita 19.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ruskowa dzięki śliczne, tak już pomyślałam że była około 1,30 nie wiecej dałabyś trochę fotek z domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 19.10.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 wysokość ścianki uzależniłbym od kąta nachylenia dachu i potrzeb.ja mam 36 stop.najlepiej pochodzić po znajomych i samemu ocenić na żywca.również wysokość mocowania okien dachowych trzeba przemyśleć(jak wyrzej to więcej światła -niżej widok w dal). beton na ławy , wieńce i strop trzeba brać TYLKO z betoniarni(dodają tyle ulepszaczy że już po 3 godz. można po nim chodzić).ja akurat brałem w górażde, ale myślę że gdzie indziej też mają OK.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 20.10.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 No właśnie. Zapomniałam dodać, że na funkcjonalność pomieszczeń pod skosami oprócz wysokości sciany kolankowej wpływ ma również kąt nachylenia dachu. U mnie można na szczęście poszaleć zuzita- z fotkami będzie ciężko, bo w domu neta- niet, a w pracy, jak to w pracy.... tu z kolei wolę nie szaleć na służbowym komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 24.10.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 No my właściwie też od dwóch tygodni mieszkamy na swoim Zdjęcia wnętrz w albumiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzita 25.10.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 coś kiepsko się rozwija to nasze forum mickoz mnie najbardziej kreci wykończeniowka, chociaż projket domu dopiero w głowie ale schody to jakieś dziwne macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 26.10.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ale schody to jakieś dziwne macie a konkretnie? Nam się schody podobają najbardziej z całego domu. Ale może to rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 26.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 mickoz - a kto wam robil schody i jesli mozna za ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 26.10.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Schody robił nam facet z Torunia (a raczej mieszkający pod Toruniem). Koszt 8800zł (materiał + robocizna). Drewno-jesion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 27.10.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czy we Włocławku i okolicach wywozem śmieci zajmuje się tylko Saniko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 27.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czy we Włocławku i okolicach wywozem śmieci zajmuje się tylko Saniko? Niestety tylko Saniko i umowę trzeba zawrzeć na ich warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzita 27.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 mickoz, tak to kwestia gustu, ja akurat gustuję w innych typach schodów, mniej więcej w takich http://img12.imageshack.us/img12/5223/67sn0g11z57jm8oq1wl.jpg jakoś mam obawy że twoje zaraz się urwą, chyba mam jakieś lęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 27.10.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 No też bardzo ładne. Tyle, że betonowe. U nas betonowe nie za bardzo wpisywały by się w przestrzeń między salonem a kuchnią. Drewniane wydają się być delikatniejsze w wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania _M 03.11.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Szukam firmy, w okolicach Włocka, sprzedającej gotowe szamba BETONOWE, za info będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts