Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no widzisz masz garaż na dwa samochody, a stoi jeden więc miejsce na graty jest, u nas będa dwa więc tego miejsca niet

fakt pierwszy projekt ładniejszy, czyli tez cię kusił pietrowy , jest parę które mi wpadły w oko ale są duże niestety

ładna łazienka :)

ja tam wolę pralnię na pietrze, w końcu u góry będę się ubierać , przebierać , myć, a już w ogóle nie wyobrażam sobie pralni w piwnicy, tyle latania po schodach, na stare lata bym nie podołała

jeden cwaniaczek to zrobił sobie zsyp do pralni na dwa otwory, jeden na białe rzeczy , drugi na kolorowe, i na dole odpowiednio kosze do białego i kolorowego, inny to ma rurę od razu w pralce

he szkoda że po napełnieniu się automatycznie nie włącza 8)

• Odpowiedzi 992
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem po wstępnych rozmowach. Cena jak ze stony http://www.kwsa.pl/327,,grube_srednie_paliwa_kwalifikowane.html

oraz transport ok 1 tys. zł. Jednorazowo można przywieźć 16 ton.

Problem tylko w tym, że przed kopalnią są straszne kolejki i zapisy ( dobrze, że kartek nie wprowadzili :wink: ). Będę trzymała rękę na pulsie.

To trzymaj mocno :) Jakby co to może ja też bym się podłączył pod workowanego pieklorza >26MJ.

witam . ja zapłaciłem za projekt rysowany 2500zeta(240metrów bez piwnic + 29 garaż-dach koperta dom i koperta garaż).fizycznie odbywa sie to tak :na kartce rysuje prostokąt i smarujecie co chcecie , a on resztę dopasowuje.na życzenie projektuje zagospodarowanie wnętrz (meble itp.)wstepny projekt na płycie -mozna sie z nim przespać w domu.sądze że dobiera jakiegoś gotowca i go przerabia , ale to już jego broszka jak, wazne że układ mi odpowiadał.będę to powtarzał jak mantrę :w rysowanym nic nie jest na siłę, układ pomieszczeń jest idealny(jeśli posiada się odrobinkę wyobraźni przestrzennej to można wiele)jedno jedyne co bym zmienił w swoim projekcie to rama dachu (powinna być stalowa-choć słupy drewniane to też ozdoba) zabrakło mi już kaski, ale szczerze doradzam-lepiej zagospodarujecie poddasze .aha namiary to ul.Piaski biuro projektowe Marek Bińkowski Pro-Inwest - czy jakos tak- na piętrze w biurowcu(też czasowo troszkę przeciąga , ale w tej branży to chyba norma).nie bójcie się dużych powierzchni dobrze docieplony dom + mądre ogrzewanko i portwel zimą nie schudnie.pozdrawiam

sezon grzewczy kosztował mnie 2300 zł ( od września do maja )ścianki na poddaszu mam od 1,5 metra jestem wysoki więc...podniosłem dach o dwa poprothermy i zrobiło mi się duuuzo miejsca( i dom ma lepsze proporcje na zewnątrz) , więc nie mam problemów typu gdzie suszarnia ,pralnia ,etc.stól do pingla już stoi, a i bilard w planach.garaż mam jednostanowiskowy, ale mieści auto,6 rowerów ,taczki ,betoniarkę,regał i wieeeele innych gratów.oszczędność miejsca dają drzwi garażowe segmentowe.schody na górę wylewane ,wygodne 1,2 m szerokości ,z podestem. heh ;)

PAULAJeśli chodzi o beton to dużego wyboru nie masz: BOŚ, Budizol, Górażdże. Jeśli w jednej betoniarni jest tańszy beton, to więcej doliczą za pompę lub transport i w sumie na jedno wychodzi.

zuzita Ja mam ścianę kolankową wysoka na 1,24m i uważam że to maksymalna wysokość jaką mogłabym mieć. Podniosłam ścianę o 1 suporeks, a dodatkowo murarz nie żałował zaprawy i robił 3cm spoiny.

Mam dach dwuspadowy i przy ścianach kolankowych w pokojach po jednej stronie stoją łóżka i komody. W pralni- pralka i suszarka które rónież nie potrzebują dużo miejsca wzwyż a w garderobie przy ścianie kolankowej umieszczony będzie dłuuuuugi drążek na wieszaki.

Zapomniałam dodać, że od czwartku już mieszkam w DOMU!

wysokość ścianki uzależniłbym od kąta nachylenia dachu i potrzeb.ja mam 36 stop.najlepiej pochodzić po znajomych i samemu ocenić na żywca.również wysokość mocowania okien dachowych trzeba przemyśleć(jak wyrzej to więcej światła -niżej widok w dal). beton na ławy , wieńce i strop trzeba brać TYLKO z betoniarni(dodają tyle ulepszaczy że już po 3 godz. można po nim chodzić).ja akurat brałem w górażde, ale myślę że gdzie indziej też mają OK.pozdr

No właśnie. Zapomniałam dodać, że na funkcjonalność pomieszczeń pod skosami oprócz wysokości sciany kolankowej wpływ ma również kąt nachylenia dachu. U mnie można na szczęście poszaleć :lol:

zuzita- z fotkami będzie ciężko, bo w domu neta- niet, a w pracy, jak to w pracy.... :roll: tu z kolei wolę nie szaleć na służbowym komputerze.