magsos 04.11.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Szukam firmy, w okolicach Włocka, sprzedającej gotowe szamba BETONOWE, za info będę wdzięczna My we Włocławku nie kupowaliśmy, bo były drogie. To są namiary na firmę skąd braliśmy szambo PTPHU "REM-BUD" Dobrut 19A 26-505 Ordońsko tel. (048) 618-46-30 kom. 502283962 takie dane widnieją na ateście. Transport jest w zależności ile mają zamówień w danym terenie. Szambo stawiają na działce, lub w wykonanym wykopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 16.11.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam szanownych grupowiczów!Szukam ekipy na wybudowanie SSO, czy możecie polecić swoich wykonawców, ewentulanie wskazać kogo unikać - proszę o namiary. Domek pareterowy 114m2, dach dwuspadowy http://pprojekt.pl/projekt350-aneta,opis.html , budowa w gminie Fabianki okolice KulinaJestem na etapie uzgodnień papierologi, w tym miesiącu składam wniosek o pozwolenie na budowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_a_u_l_a 16.11.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 PAULAJeśli chodzi o beton to dużego wyboru nie masz: BOŚ, Budizol, Górażdże. Jeśli w jednej betoniarni jest tańszy beton, to więcej doliczą za pompę lub transport i w sumie na jedno wychodzi. Dzięki bardzo za odpowiedź Tak wogóle to może napisze coś o sobie: Nasza działka znajduje się na Rybnicy.Jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, mamy już przyłącze energetyczne i zakupionych część materiałów na budowę. Mieliśmy zacząć w tym roku, ale już trochę późno, więc ruszamy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 16.11.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 paula- jak Rybnica, to z jednej "wioski" będziemy. Możesz napisać gdzie dokładnie macie działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_a_u_l_a 16.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Mamy działkę na ul. Rybnickiej koło Ursusa (działka już ogrodzona) A ma ktoś może namiary na jakiegoś dobrego i niezbyt drogiego murarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 17.11.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A ma ktoś może namiary na jakiegoś dobrego i niezbyt drogiego murarza? Marzenie ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 17.11.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 takie połączenie nie istnieje. Mogę polecić mojego, ale trzeba za gościem chodzić z poziomicą (zgubił na długości domu 6cm) i mierzyć kąty. Stan surowy kosztował 1,5 roku temu ok 24 000 zł (murarz + pomocnik), bez więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 17.11.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Ja na wszelki wypadek swojego nie będę polecała. Zaoszczędzę innym nerwów . Miało być tanio- wyszło tak jak u innych. Miało być dobrze- wyszło niekoniecznie... Zaczynam doceniać powiedzenie "Chcesz mieć zrobione dobrze, zrób to sam" . Niestety nie wszystko można zrobić samemu, ale nieraz wykonawcy popełniają tak oczywiste błędy, że i laika szlag trafia . Chociaż teraz takim laikiem to już nie jestem, o nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 17.11.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 "Chcesz mieć zrobione dobrze, zrób to sam" . Niestety nie wszystko można zrobić samemu, ale nieraz wykonawcy popełniają tak oczywiste błędy, że i laika szlag trafia . Chociaż teraz takim laikiem to już nie jestem, o nie... Oj, mam to samo... Następny dom buduję sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 18.11.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 takie połączenie nie istnieje. Mogę polecić mojego, ale trzeba za gościem chodzić z poziomicą (zgubił na długości domu 6cm) i mierzyć kąty. Stan surowy kosztował 1,5 roku temu ok 24 000 zł (murarz + pomocnik), bez więźby U mnie podobnie za stan surowy zapłaciliśmy w ubiełym roku 25.000 (murarz i 3 pomocników), co do jakości i terminu wykonania to mogę go ze spokojnym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 18.11.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Następnego domu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 18.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 witam. mam namiary na niedrogiego murarza - polecam się. dom 110 m fundament +ścianki +chudziaki+ garaż + tarasiki +zalanie terivy za 14000 zł. namiary na priva.mam też inne kontakty :elektryk super i niedrogo,nadzór,dachowcy ,wykończeniówka-dobrze i niedrogo -sprawdzone ekipy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 19.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam. mam namiary na niedrogiego murarza - polecam się. dom 110 m fundament +ścianki +chudziaki+ garaż + tarasiki +zalanie terivy za 14000 zł. namiary na priva.mam też inne kontakty :elektryk super i niedrogo,nadzór,dachowcy ,wykończeniówka-dobrze i niedrogo -sprawdzone ekipy.pozdrawiam Ja poprosze o namiar na tego murarza. Napisz czy on był twoim wykonawcą, czy ot tak ktoś Ci go polecał. Jak z jego terminowością i czy ta cena to z tego roku. Po pozostałe kontakty zapewne zwróce się w przyszłym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybe 20.11.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Mam problem z zakupem pustaka MAX , szukam tez POROTHEM wie ktos gdzie mozna to kupic we wloclawku ? obdzwonilem kilka hurtowni ale zadna nie posiada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 20.11.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 na ścianę najlepiej dać suporek 24(obecnie 8.5 zł z hds-em na plac budowy) spoina na klej + 15 styropianu, lub porotherm 24 na zaprawę +15 styropianku.ja złapałem kontakt na porotherm z allegro .sprowadzili mi z niemiec(sprzedaż całotransportowa- resztę odsprzedałe we włocku),taniutko i super wypalony- w polsce takiego nie dostaniesz.ja budowałem w 2007 mam brata murarza.teraz pomagam innym w budowach bo mam kontakty u dostawców i wykonawców.konkrety na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania _M 24.11.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Ja swojego murarza mogę też polecić,do paru rzeczy można się przyczepić, ale kąty i piony trzyma .Kasę bierze tak jak reszta fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 27.11.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Poprosze o te namiary na murarzy na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzita 01.12.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 tak sie was zapytam , chodzi fama że ludzie nie chcą się budować na Rybnicy bo tam smierdzi od schroniska psów faktycznie tak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 01.12.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 tak sie was zapytam , chodzi fama że ludzie nie chcą się budować na Rybnicy bo tam smierdzi od schroniska psów faktycznie tak jest ? My mieszkamy od kilku miesięcy na Rybnicy, ale znacznie dalej od schroniska. Zapachy do nas nie dochodza, natomiast wiem kiedy w schronisku są pory karmienia, bo słychać jak pieski ujadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 10.12.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 My zrezygnowaliśmy z działki w pobliżu schroniska, właśnie z ww. przyczyn. Nasz znajomy mieszka na Kotlarskiej i mówi, że w porze karmienia ujadanie jest dość donośne ale mozna się do tego przyzwyczaić. Nie mozna się jednak przyzwyczaić do zapachów gdy wiatr zawieje od strony schroniska, lub gdy jest mglista pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts