A.M.O.K. 16.12.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Szukam namiarów na suche drewno kominkowe. Proszę o namiary na priv. Dziękuje osobom które wpisały się że mogą polecić swojego murarza, a nie wysłały jakigokolwiek kontaku do nich, pomimo moich dwukrotnych próśb na forum naszej grupy (mam polecam, ale nie dam) . Mam nadzie ze z drewnem będzie łatwiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 16.12.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 gratuluję tempa! Dopiero co szukałeś murarza, a już możesz palić w kominku...Na usprawiedliwienie mogę jedynie napisać, że "mój" murarz jest zajęty do końca 2010 - nie było sensu głowy zawracać. A co do drewna, może to http://www.allegro.pl/item854633337_drewno_kominkowe_wloclawek_lipno.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 17.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Lopesjus dziekuje za pomoc. Chciałbym mieć takie tempo. Drewno nie dla mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 18.12.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A ja ponawiam pytanie o opał.Czy gdzieś we Włocławku lub okolicach można dostać kwalifikowany Eko-groszek z Katowickiego Holdingu Węglowego? Np Ekoret lub inny min. 26MJ ??Skąd bierzecie opał ludziska? Ja wziąłem z Osięcin a chciałbym sprawdzić coś innego (lepszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 18.12.2009 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Braliśmy PIEKLORZA w firmie Mirbet- Mirosław Dzięgielewski z Kulina tel. 54 237 14 76 kom. 601 65 93 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 18.12.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ruskowa jesteś wielka! Dzięki, na pewno się skontaktuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 19.12.2009 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Wielka to jest magsos, bo to od niej mam namiary na pieklorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkwasek 29.12.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 WITAM, buduję dom w okolicach Włocławka i jestem w trakcie jego wykańczania.Mam do przekazania ostrzeżenie dla wszystkich budujących się odnośnie wykonawcy kominka. Serdecznie odradzam korzystanie z usług p.Muszyńkiego, który ma punkty z kominakami, jeden na Okrzei a drugi Słodowskiej. Co ten pseudo fachowiec wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie.Po takiej lekcji drugi raz kominek zbudowałbym sam. Niestety nie wiem jak inni fachowcy działają, może we Włocławku to standard. (OBY NIE!!!)Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 04.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Szukam namiarów na suche drewno kominkowe. Pochwal się, jeśli znalazłeś coś ciekawego... Właśnie miałem awarię pieca [osobna historia], muszę przyspieszyć budowę dodatkowego źródła energii. Ponieważ bojkotuję wszelkich "fachowców", kominek zainstaluję i obuduję sam. Z ciekawostek: po obliczeniu "konsumpcji" mojego domu za rok 2009 wyszło, że niezamierzenie zbudowałem dom pasywny 3-litrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 05.01.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Z ciekawostek: po obliczeniu "konsumpcji" mojego domu za rok 2009 wyszło, że niezamierzenie zbudowałem dom pasywny 3-litrowy Gratuluje. Pochwal się, jeśli znalazłeś coś ciekawego... Szukałem tych namiarów dla znajomego. Suche drewno (z 2008r) ceny z kosmosu, powyżej 200 zł za metr + koszt dostawy. Drzewo z poczatku 2009r. niby przesuszone brzoza 165zł za metr. Teraz szukam dla mnie namiarów na dekarza do połorzenia dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 05.01.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Teraz szukam dla mnie namiarów na dekarza do położenia dachówki. Może Pan Janiak? Mogę polecić z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 18.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Pochwal się, jeśli znalazłeś coś ciekawego... Szukałem tych namiarów dla znajomego. Suche drewno (z 2008r) ceny z kosmosu, powyżej 200 zł za metr + koszt dostawy. Drzewo z początku 2009r. niby przesuszone brzoza 165zł za metr. Kupiłem dębinę na Toruńskiej (skład za Wektrą). Za 5mp połupanej 7-miesięcznej dębiny z dostawą - 970 złociszy Da się tym palić w kominku, ale co jakiś czas trzeba "pomieszać" w palenisku. Przymknięcie szybra czy regulacja dolotu powietrza odpada.... ale na przyszły sezon będzie jak znalazł. Ceny drewna z lasu wcale nie są lepsze - w nadleśnictwie Kowal 1mp to minimum 140zł. A trzeba to jeszcze pociąć i porąbać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 20.01.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 WITAM, buduję dom w okolicach Włocławka i jestem w trakcie jego wykańczania. Mam do przekazania ostrzeżenie dla wszystkich budujących się odnośnie wykonawcy kominka. Serdecznie odradzam korzystanie z usług p.Muszyńkiego, który ma punkty z kominakami, jeden na Okrzei a drugi Słodowskiej. Co ten pseudo fachowiec wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Po takiej lekcji drugi raz kominek zbudowałbym sam. Niestety nie wiem jak inni fachowcy działają, może we Włocławku to standard. (OBY NIE!!!) Pozdrawiam wszystkich. witam - mozesz dokladniej opisac temat - co nie tak??? ja na razie negocjuje z http://www.kominkiikominy.pl/ - nie wiem w jaki poziom cenowy celujecie - ale oni chyba maja dosc dobre pojecie i serwis (e-maile - telefony - wszystko jest no problem do zrobienia) - podobnie opinie na forum. A wczoraj na Budmie znalazlem tania hurtownie kamienia - np green forest za 230 zl /m2 - i dlatego moze tez sam sia za kominek wezme (tzn mam juz gotowe 3/4 z 5 m wysokosci - ale od gory - na dole czekam na wklad i zabudowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 20.01.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ja na razie zmontowałem wkład. Koszt 3800.... po sezonie zajmę się obudową wkładu. A wkład taki: http://81.2.226.254/images/zuzia_panorama_front.jpg Ze strony:http://www.kratki.com/product_info.php?products_id=1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 20.01.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 no u mnie raczej Spartherm Varia Ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 20.01.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 no u mnie raczej Spartherm Varia Ah Nawet Hajduk był dla mnie za drogi... Ostatnio wiele rzeczy robię sam nie dla zabawy, ale dlatego, że nie stać mnie na niektóre usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 20.01.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ceny ikoszty niektorych rzeczy mnie strasznie wkurzaja - ale powoli konczy sie moja cierpliwosc do tej budowy - dlatego wielkokrotnie place za fachowcow -w nadziei ze bedzie lepiej i szybciej (w zalozeniu samemu bede mial wiecej czasu na zarobienie na nich) co nie dokonca jest prawda bo np - 500 m karton gipsu juz mi robia 5 miesiac (slownie piaty) Kominek byl u nas glownym elementem salonu - i mial byc nawet wiekszy - ale wielkosc komina i opiie fachowcow nie pozwalaja na wiekszy. i tu tez zabudowa w kalkulacji:wklad...materialy 3000 - coooooo???robocizna 2000 (dojezdzaja - no do przyjecia)4m2 kamienia - 4000 zl (jak metra za 230 mozna) mnie wkurza - i kto wie jak sie to skonczy. ale to nic w porownaniu z parkietami ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 20.01.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 ceny ikoszty niektorych rzeczy mnie strasznie wkurzaja - i tu tez zabudowa w kalkulacji: wklad... materialy 3000 - coooooo??? ..... To chyba jeszcze nie jest źle, jeśli w cenie jest np. sterownik (koszt ok 500zł), czy krążki akumulacyjne (~1500) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 21.01.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 http://zosia2.samosia.pl/sam471/44ad9a4f00082e5d4b4868fc/absol.jpg Lopesjus to dla Ciebie za namiar na Pana Janiaka, będzie kładł mi dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.01.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 w pracy nie mogę Połowa dla Drzezusa, wiele namiarów na całkiem znośnych wykonawców spada od niego Serdecznie odradzam korzystanie z usług p.Muszyńkiego, który ma punkty z kominakami, jeden na Okrzei a drugi Słodowskiej. Możesz napisać coś więcej? ja na razie negocjuje z http://www.kominkiikominy.pl/ - nie wiem w jaki poziom cenowy celujecie - ale oni chyba maja dosc dobre pojecie i serwis (e-maile - telefony - wszystko jest no problem do zrobienia) - podobnie opinie na forum. W moich relacjach służbowych, gdy od kontrahenta słyszę "no problem", to jest to sygnał, żeby dać sobie z nim spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts