Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szyba - mycie raz w tygodniu. Po sezonie zabawię się w kominiarza

Pliki: pierwszy "zapisz jako", drugi otwiera się normalnie, właśnie sprawdziłem

Mokra dębina - niestety, nie dysponuję sezonowanym drewnem... W przypadku suchego (miałem garść), po rozpaleniu można było proces spalania regulować szybrem i dopływem powietrza, różnica z tym mokrym drewnem jest kosmiczna, ale i tak jestem zadowolony. Przez styczeń spaliłem może 1,5m3, paląc codziennie od 17.00 i przez całe łikendy. Spaliłem tylko 130m3 gazu (mniej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku, a wtedy była wiosna...)

• Odpowiedzi 992
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Z uwagi ze wkrotce zaczynam mala dobudowke poszukuje materialu po okazyjnych cenach ;)

Kupie troche uzywanych desek szalunkowych , moze komus przeszkadzaja ,

potrzebuje rowniez bloczki fundamentowe - moze komus zostaly :)

moze jakies zbrojenie ?

Jesli komus cos zostalo prosze o info o ilosci i cenie na PW lun [email protected]

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

No i aż głupio się meldować po takim przestoju :oops:

Długo mnie tutaj nie było :D więc pozdrawiam wszystkich "starych" jak i nowych bywalców z Włocławka i okolic .... jakoś moja budowa stanęła i stoi i stoi i stoi....ojjojoj...ale w maju już zaczynam od nowa.I chcę się w tym roku wprowadzić ale moje chcenie pozostawia wiele do życzenia hihi...

No i zapytam się....co myślicie o piecu z podajnikiem na zboże??ostatnio gdy popijałem z kolegą piwko podczas rozmowy wyszło iż on ma firmę produkującą takie piece :lol: no i plus takiego piecyka jest taki że w każdej chwili można go przerobić na węgiel,koks,miał itp.itd dvd srititi pititi :wink:

WITAM, buduję dom w okolicach Włocławka i jestem w trakcie jego wykańczania.

Mam do przekazania ostrzeżenie dla wszystkich budujących się odnośnie wykonawcy kominka. Serdecznie odradzam korzystanie z usług p.Muszyńkiego, który ma punkty z kominakami, jeden na Okrzei a drugi Słodowskiej. Co ten pseudo fachowiec wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie.

Po takiej lekcji drugi raz kominek zbudowałbym sam. Niestety nie wiem jak inni fachowcy działają, może we Włocławku to standard. (OBY NIE!!!)

Pozdrawiam wszystkich.

Witam Proszę Pana nie wszyscy fachowy z okolic Włocławka sa pseudo fachowcami ... Ja jestem z okolic włocławka i moi klienci sa bardzo zadowoleni z moich usług. Ale co do wkładów i części do kominka zaopatruje sie we włocławku właśnie u GRAND p. muszyński .

Z tego względu , że ma najtańsze akcesoria i wkłady na okolice .

Co do wykonanych usług przez Pana Muszyńskiego nie mogę nic powiedzieć nie widziałem kominków przez niego wykonanych.

Moje można zobaczyć na www

Pozdrawiam

:p lopesjus mieliśmy kłopoty zdrowotne ze starszym synem no i bomba pieniędzy poszła na leczenie itp,ale dzięki bogu to już przeszłość.....teraz w kwietniu zaleję posadzki a w maju mi przywożą pustaki i do dzieła :D

Ruskowa trzeba mi było czasu żeby trochę złotówek nazbierać heh.

Pozdrawiam cieopło..

Lopesjus,mój wujek kupił koło Ciebie pół blizniaka ;-) bedziesz miał nowego sąsiada hihi

• 2 weeks później...