A.M.O.K. 13.04.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Poszukuję używanej siatki ogrodzeniowej ok. 60 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinkaad 19.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Miałam nadzieję, że zaczniemy wiosną ale formalności związane z przekazaniem nam działkim przez rodziców troche się przeciągają (mają dzierżawę wieczystą, trzeba wykupić, czy coś no i mamy nadzieję że uda nam się pozyskać jeszcze 2 metry szerokości sąsiedniej działki od spółdzielni) No i w związku z tak długim czasem ciągle nie mam 100% pewności do projektu Oglądaliśmy dogodnego c77c u mikoza i baardzo nam się spodobał ale teraz mam wątpliwości czy otwarta kuchnia i na poddaszu same okna połaciowe to dobry wybór, czy ma być z garażem czy garaż osobno... Podoba mi się dom w truskawkach z Archonu i c221 z muratora (może ktoś z Was buduje? chętnie zobaczę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_a_u_l_a 07.05.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam po małej przerwie ; ) U nas budowa ruszyła w kwietniu, w związku z tym, że robimy tylko weekendami to narazie kończymy fundamenty i na dniach ruszamy w górę ) Mam do Was takie pytanko: Czy ma ktoś może namiary na jakąś firmę, która produkuje, bądź sprzedaje bramy garażowe? no i mamy nadzieję że uda nam się pozyskać jeszcze 2 metry szerokości sąsiedniej działki od spółdzielni) My tez będziemy próbowali odkupić 3 m sąsiedniej działki tyle, że od osoby prywatnej, żebyśmy mieli swobodny dojazd do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krid 07.05.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 (edytowane) Witam Inwestor u którego stawiałem domek chce sprzedać pozostałości po budowie trochę prętów zbrojeniowych , 200 stempli jak coś proszę dzwonić 500188079 Krzysztof (Okolice Włocławka , Lubanie) Witam stemple zostały pocięte na opał z braku zainteresowania ... Pręty jeszcze aktualne pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2010 przez kri***d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 25.05.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ile we Włocławku i okolicach fachowcy biorą za ułożenie 1m2 kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 27.05.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Ile we Włocławku i okolicach fachowcy biorą za ułożenie 1m2 kostki brukowej? Ostatnio w mojej firmie za 1600m2 zapłaciliśmy ok 120 000zł. Wychodzi 75 zł za 1m2. Podbudowa na suchym betonie, kostka betonowa behaton grubość 8cm. Generalnie stawki zaczynają się od 30 zł, często za krawężniki liczą sobie osobno. Za ułożenie kostki granitowej zapłacisz co najmniej 60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 27.05.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Łoo jezu. Liczyłem, że 30zl to max. Anyway dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 27.05.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Łoo jezu. Liczyłem, że 30zl to max. Anyway dzięki za odp. u mnie wyszło zero złotych... co prawda zajęło mi to miesiąc (weekendy i po 2-3 godziny po pracy), ale na 200m2 oszczędziłem jakieś 6000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 28.05.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Też bym chciał sam ale...Same chęci nie wystarczą, trzeba jeszcze mieć sprzęt i wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 29.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Też bym chciał sam ale...Same chęci nie wystarczą, trzeba jeszcze mieć sprzęt i wiedzę. Sprzęt: poziomica, duża szlifierka kątowa, długa łata, sznurki, poziomica sznurkowa, taczki, mieszadło, wynajem zagęszczarki, garść szpadli, młotków itp - jeśli się budujesz, większość sprzętu już masz Wiedza: internet (youtube i Forum). Nie robiłem tego wcześniej, a dzisiaj mam propozycje od sąsiadów, ale grzecznie odmawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 30.05.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 A ja mam nowe pytanko Szukam namiarów na kogoś wykonującego bramy, ogrodzenia stalowe. Chodzi mi o proste przęsła i bramę przesuwną bez żadnych udziwnień. Proste kątowniki i kształtowniki. Jakby ktoś z Was miał namiary to poproszę. Zajrzyj do Brześcia Kujawskiego na ulicę 19tego Stycznia, wykonuje zarówno proste ogrodzenia jak i naprawdę fikuśne i pomysłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 31.05.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A propo zagęszczarki to gdzie i za ile można to wynająć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 31.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Zajrzyj do Brześcia Kujawskiego na ulicę 19tego Stycznia, wykonuje zarówno proste ogrodzenia jak i naprawdę fikuśne i pomysłowe. Właśnie skończyłem ogrodzenie frontowe. Został mi montaż domofonu. Furtka jest zdjęta, żeby zawiasy ściągnęły w betonie http://img153.imageshack.us/img153/4793/snc00317.th.jpg Kowal z Brześcia rzeczywiście robi niezłe cuda, ale do tanich nie należy... A propo zagęszczarki to gdzie i za ile można to wynająć? BIMEX na Falbance. 100zł za dobę, taryfę weekendową można dogadać za 150zł. Kaucja 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania _M 31.05.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Może ktoś ma zamiar kupić szambo betonowe gotowe? szukam chętnych do transportu na spółkę, transport z okolic Radomia, szamba różne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 01.06.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Czy ktoś z naszej grupy buduje dom M42 Przemyślany z Muratora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 01.06.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 A może ktoś ma propozycję gdzie najlepiej w naszej okolicy kupić pustaki solbetowskie?? Poszukuję również opinii o kominach systemowych z Czamaninka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 01.06.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Łoo jezu. Liczyłem, że 30zl to max. Anyway dzięki za odp. A gdyby spróbować samemu? Zagęszczarkę można pożyczyć w BIMEXIE, piasek przywiozą, cement też, łopata i heja. Ja chyba spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 01.06.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Właśnie skończyłem ogrodzenie frontowe. Został mi montaż domofonu. Furtka jest zdjęta, żeby zawiasy ściągnęły w betonie http://img153.imageshack.us/img153/4793/snc00317.th.jpg Kowal z Brześcia rzeczywiście robi niezłe cuda, ale do tanich nie należy... BIMEX na Falbance. 100zł za dobę, taryfę weekendową można dogadać za 150zł. Kaucja 500zł Możesz wstawić fotkę jak masz zamontowane zawiasy i mocowanie przęseł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.06.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Możesz wstawić fotkę jak masz zamontowane zawiasy i mocowanie przęseł? Spróbuję wieczorem wkleić dodatkowe zdjęcia. Słupki są wymurowane z pustaków zalewanych betonem. Zawiasy są wstawione do 2/3 głębokości pustaka, po jego uprzednim nacięciu szlifierką, rozwierceniu wiertarką (ostateczne wygładzanie dłutem). Przęsła maja równe 200cm, a rozstaw słupków to 196cm. W słupkach porobiłem otwory o wymiarach nieco większych niż przekrój poziomego kształtownika przęsła, głębokość 5cm i 3m. Przęsła zostały wsunięte do otworów 5cm a następnie cofnięte do tych płytszych. Trzymają się idealnie, zostało mi zabezpieczenie otworów siikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli38 02.06.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witajcie!!!! Bardzo sie ucieszyłam, gdy znalazłam tę stronę. Aktualnie jestem na etapie kupna działeczki ok. 900m 2 w Smólniku:). W glowie jak na razie mam duży haos i nie wiem od czego w zasadzie zacząć. Wiem jedno chcemy z mężem na pewno sie budować. W polowie czerwca mam notariusza. Nie wiem od czego zacząć czy od robienia przyłaczy, czy od ogrodzenia takiego prowizorycznego? Widziałam tuaj paru "sąsiadów " moze podpowiedza jak oni rozpoczynali plany. Jak narazie skupiam sie na przejeciu wlasnosci w postaci działki:)A propos terenów zalewowych to Smólnik z tego co sie dowiedziałam to nie jest tym zagrozony. Myslę, że z czasem pojawia sie z mojej strony jeszcze pytania,ale obecnie na tym etapie to chyba wszystko. Przeraża mnie ta cala budowa, ale jak miło później w takim własnym małym domku zamieszkać co??????? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts