Lopesjus 03.06.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Spróbuję wieczorem wkleić dodatkowe zdjęcia. http://img571.imageshack.us/img571/2209/snc00318.th.jpg http://img10.imageshack.us/img10/3316/snc00319a.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponton_850 05.06.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Witamz doswiadczenia; zacznij od energetyki oni najwiejcej czasu sobie daja na przyłącze nawet do 8 miesiecy; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 08.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witajcie!!!! W glowie jak na razie mam duży haos i nie wiem od czego w zasadzie zacząć 1. Najpierw formalności, zacznij od warunków zabudowy z gminy. Powinno z nich wynikać, co możesz na tej działce zbudować (i czy w ogóle możesz) 2. Projekt dopasowany do wydanych warunków i jego adaptacja do warunków 3. Pan Murarz + Pomocnicy. Musisz realnie oszacować termin rozpoczęcia budowy i znaleźć na ten czas ekipę. Wielu polecanych murarzy ma grafik napięty nawet na dwa lata do przodu! 4. Przyłącza ->pozwolenie na budowę 5. Dojazd, ogrodzenie, barak, sławojka itd. Najważniejszy z wymienionych to utwardzony dojazd, w miarę możliwości w miejscu w którym będzie docelowy podjazd do domu, porządnie utwardzony. Warto już na tym etapie zakopać peszle pod kable (domofon, brama, oświetlenie, itp). Zanim się w ogóle zacznie, warto zaplanować z projektantem, którędy najlepiej pociągnąć przyłącza (woda, prąd, ew. gaz), żeby uniknąć niepotrzebnego kopania 5x w tym samym miejscu 6. Materiały na budowę. Chyba najlepiej skupić się na jednej hurtowni, w miarę postępu robót łatwiej się wszystko załatawia 7. Przebrniesz przez poprzednie punkty, to dalej już sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania _M 09.06.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 A może ktoś ma propozycję gdzie najlepiej w naszej okolicy kupić pustaki solbetowskie?? Poszukuję również opinii o kominach systemowych z Czamaninka. Ja mam systemowe kominy Plewy zakupione w Czamaninku, wszystko byłoby pewnie o.k., gdyby roboty nie spierniczył murarz, postawił niezgodnie z technologią, i teraz przecieka, do tego obmurował cegłą klinkierową dziurawką, gdzie kominy powinny być budowane z pełnej, ale człowiek uczy się na błędach i na szczęście są fora pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 09.06.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ja mam systemowe kominy Plewy zakupione w Czamaninku, wszystko byłoby pewnie o.k., gdyby roboty nie spierniczył murarz, postawił niezgodnie z technologią, i teraz przecieka, do tego obmurował cegłą klinkierową dziurawką, gdzie kominy powinny być budowane z pełnej, ale człowiek uczy się na błędach i na szczęście są fora pozdrawiam Czy w komplecie są wkłady i inne akcesoria? Nie pamiętam jak to wychodziło w kalkulacji ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania _M 09.06.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Czy w komplecie są wkłady i inne akcesoria? Nie pamiętam jak to wychodziło w kalkulacji ceny. Ja też nie pamiętam, bo to było już jakiś czas temu, ale mogę podać nr tel. ich przedstawiciela, który wyjaśni wątpliwości i wyceni komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitas1719507152 19.06.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam chciałbym polecic hydraulika pana który zna sie na rzeczy.Zrobił mi dwie łazienki rozprowadził instalacje wod-kan pod zabudowe wzioł 100 za punkt +ustawienie geberytów.Na pietrze mam kibel,umywalka,wanna,podgrzewacz na dole kibel,umywalka,wanna,pralka,podgrzewacz.Kuchnia 2 punkty gratis.Za 9 punktów wzioł 900zł +300 zł za 4geberyty.Polecam nr.603200812 mieszka gdzies w włocławku.W zamian proszę o pomoc w znalezieniu dobrego płytkarza i cenę za metr jak to u was wyszło.Dodam że mam łazienke 5m i 7m.Pozdrawiam i czekam na jakieś namiary!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 26.06.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 WitamMam zamiar wybudować domek w gminie Choceń. Mam juz doświadczenie w budowaniu bo 2 lata temu wybudowałem dom w innej okolicy. Moglibyście dać mi namiar na betoniarnie która ma większe samochody przynajmniej 9 m3. Znalazłem jedna niedaleko w Nowej Wsi ale tam beton B20 kosztuje 311zł transport 240 zł samochodem 6m3. Liczę że może taniej wyjdzie z Włocławka większa gruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinkaad 27.06.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jakub, piękny domek! Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia z albumu Co z nim nie tak, że budujesz drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 27.06.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Po tamtej budowie powiedzieliśmy sobie z żoną, że nigdy więcej budowy . Wytrzymaliśmy 2 lata i budujemy ponownie tym razem letniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 29.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Brałem beton od BOŚa, z BUDIZOLu i Górażdże (betoniarnia na Jana Pawła). Najgorzej wspominam współpracę z tymi pierwszymi, najlepiej z Górażdże. Cenowo wychodzi dość podobnie. Górażdże ma też najnowszą pompę i jeśli dobrze pamiętam, gruchę 12m3 Z innej beczki: szukam świdra glebowego. Wynajem w naszym uroczym mieście nie jest niestety możliwy. Najbliższe są wypożyczalnie w Płocku i Toruniu, ale ich zabawki są za małe (90cm głębokości i 120mm średnicy). Mam do wykonania 75 dołków - teren gliniasty, więc słupki ogrodzenia muszę zabetonować gdzieś na 110cm - średnica nie mniej niż 25 cm, powinno dać obciążenie na poziomie 200kg. Rozważam zakup takiej zabawki (spalinowa, moc ok 3KM, cena ok 800zł) i szukam wspólnika lub dwóch/trzech - koszt powinien zwrócić się po kilku wynajmach. Chętnych proszę na PRIVa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.07.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Rozważam zakup takiej zabawki (spalinowa, moc ok 3KM, cena ok 800zł) i szukam wspólnika lub dwóch/trzech - koszt powinien zwrócić się po kilku wynajmach. Chętnych proszę na PRIVa Nieaktualne, wobec "nadmiaru" chętnych zdecydowałem się na zakup świdra ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 06.07.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 To teraz by się przydali "chętni" do kręcenia tym świdrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 06.07.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 WitamBudujących w okolicach Wrocławia proponuje zaglądać tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?392-Grupa-Wrocławska/page670 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinkaad 07.07.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 (edytowane) Ale my budujemy w okolicach Włocławka a nie Wrocławia Edytowane 7 Lipca 2010 przez Karinkaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.07.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 To teraz by się przydali "chętni" do kręcenia tym świdrem Nie będzie tak źle, 2-3 dni. Zaczynam w łikend. Świder z Allegro (fi 28cm, długość 110 cm), 85 zł z dostawą. Próbny odwiert (próbny, ale pełnowymiarowy) zajął mi 10-15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 (edytowane) Witam Budujących w okolicach Wrocławia proponuje zaglądać tutaj ... Już pędzimy. Wrocław czy Włocławek, jeden pies... Edytowane 7 Lipca 2010 przez Lopesjus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 11.07.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 jakub jankowskipewnie to już nieaktualne, ale my braliśmy beton z więzienia w Mielęcinie. Było tanio. Wjeżdża się od Jana Pawła na parking chyba ppb (jakoś tak niedaleko za lasem, po lewej stronie jadąc w stronę Kruszyna). Może warto sprawdzić . (Jak nie Tobie to może komu innemu się przyda;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 13.07.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 WitamDzięki za namiar. Jeszcze nie podjąłem decyzji gdzie kupię beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 14.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 jakub jankowski pewnie to już nieaktualne, ale my braliśmy beton z więzienia w Mielęcinie. Było tanio. Wjeżdża się od Jana Pawła na parking chyba ppb (jakoś tak niedaleko za lasem, po lewej stronie jadąc w stronę Kruszyna). Może warto sprawdzić . (Jak nie Tobie to może komu innemu się przyda;) ) To właśnie jest betoniarnia Górażdże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts