ruskowa 23.04.2007 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 W takim razie gratuję tempa i nie ukrywam, że troszkę zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 23.04.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ula jak zaczniesz to u Ciebie też ruszy A jak ruszy to ja pojadę zobaczyć jak idzie. Już nie mogę się doczekać, jak zacznie u Ciebie mur rosnąć. Buziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 24.04.2007 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 dziendobry mile panie/.... no i zaczol nam sie nowy tydzien..no no ja dzisiaj juz do domku wracam wiec jutro juz bedzie biegania z papaiurami hmm......i pedze papiery o kredyt zlozyc ciagle z mieszanymi uczuciami no ale co mi tam....a ja juz 8 rocznice mam za soba kurcze jak to zlecialo,8 lat z jedna kobieta...czy to nie kwalifikuje sie do jakiejsc ksiegi rekordow?? udam sie teraz na jakas zasluzona drzemke... pozdrawiam i milego dnia ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 24.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Visser po 5 latach, jak mawia mój tato, to już za przeproszeniem, kazirodztwo, więc mów do swej żony "siostro". Współczuję bieganiny z papierkami. Życzę Ci jednak powodzenia i pogodnego nastawienia do urzędników i bankowców. Pamiętaj, że uśmiechem zyskasz więcej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 24.04.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Osiem latek pożycia minęło nam w styczniu i mój mąż też zastanawiał się czy my sie przypadkiem nie starzejemy, że tyle lat z sobą wytrzymaliśmy i chyba dalej tak pociągniemy . W niedzielę byliśmy ze znajomymi na naszym poletku i spodziewałam się słów krytyki co do lokalizacji, odległości od miasta, drogi sklepu itd. ale nic takiego nie usłyszeliśmy. Muszę dodać, że ci znajomi nie owijają w bawełnę i jak coś im sie nie podoba, to mówią otwarcie, ale nie było tak żle. Dostrzegli walory w postaci spokoju, bliskiej odległości do lasu, wiec poprawił mi się humor. Jutro jadę do energetyki składać dokumenty. Płacę z góry?- o to nie zapytałam . Do czasu podłączenia skrzynki będziemy kombinowali z użyczeniem prądu od sąsiada, w końcu trzeba jakoś zamontować to ogrodzenie. No dobra, koniec pisania, trzeba wziąć się do roboty (dosłownie-wzięłam kilka dni urlopu i muszę popracować w domu. Mąż w pracy, dziecko u babci, ale jak już usiadłam do komputera, to odruchowo weszłam na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 24.04.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jutro jadę do energetyki składać dokumenty. Płacę z góry?- o to nie zapytałam . Do czasu podłączenia skrzynki będziemy kombinowali z użyczeniem prądu od sąsiada, w końcu trzeba jakoś zamontować to ogrodzenie. Energetyka część chce z góry - po umowie, część po odbiorze skrzynki. Przy mocy 12,5 kW pierwsza rata była u nas ok. 700 zł druga ok. 1060 zł ( ale to z chyba 10 % procentowym upustem za to że załatwialiśmy sami projekt). Hurra 2 maja zakladają licznik i właczają prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 24.04.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dzięki. Chyba jenak zrezygnuje z indywidualnego projektu i zdam, sie na energetykę. Kolega pomoże przepchnąć wniosek i może będzie z miesiąc wcześniej. W zasadzie oprócz założenia ogrodzenia, to na razie prąd nie bedzie nam potrzebny, wię cierpliwie poczekamy do jesieni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 24.04.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 My też płaciliśmy 700 przy umowie a reszta przy liczniku - też 1060. To stałe koszty są.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 24.04.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 My też płaciliśmy 700 przy umowie a reszta przy liczniku - też 1060. To stałe koszty są. Pozdrawiam. Z tego co się orientuje koszty wzrastają jesli bierze się większa moc przyłaczeniową a 12,5 kW to brana najczęściej - taką nam zasugerowano też w energetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 24.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Bo na takie domy 12 wystarczy. Nam też tak powiedzieli w energetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 24.04.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam,Pozdrowienia dla wszystkich, my właśnie na dniach zostaniemy szczęśliwymi posiadaczami przyłącza energetycznego i to po znajomości czekamy 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 24.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witajcie, a gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 24.04.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Cze,budujemy na granicznej, jesteśmy na etapie grzebania w ziemi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 25.04.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja też chciałabym już grzebać w ziemi. Właśnie złożyłam wniosek o przyłącze energetyczne i zgodziłam się na szerszą skrzynkę, do której w przyszłości będą mogli podłączyć się sąsiedzi (jeszcze ich nie znam) a niech tam... Pan z uśmiechem kazał sie uzbroić w cierpliwość, bo to podobno cnota w tych czasach, a jakąś cnote trzeba mieć . Wczoraj znajomi zapytali, czy nie boimy się już grodzić, bo ostatnio wszystko jest przedmiotem kradzieży i żebyśmy przypadkiem nie pożegnali się za wcześnie z siatką. Cholera, trochę mnie przestraszył. Podobno złodzieje obserwują domy, w których montowane są okna i jeszcze tej samej nocy je demontują, bo pianka jest na tyle świeża, że dają się bez problemu wyjąć. Ostatnio byłam na pchlaku i rzczywiście widziałam nowiutkie okna ze śladami pianki, co trochę mnie zdziwiło, ale mój uświadomiony małżonek zdradził mi przyczynę tego defektu. Straszne czasy nastały. Najbardziej żal mi ludzi, którzy ostatnie pieniądze i serce wkładają w budowę, a taki drań z niczym się nie liczy. Oby nas to ominęło, choć mam wrażenie, że składy budowlane korzystając z dobrej passy budowlanej też nas troszkę okradają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 25.04.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 My nie grodzimy. Betonik będę miała dopiero pod koniec lipca a o froncie nawet nie myślę, bo od myślenia o kosztach jegopostawienia w głowie mi się kręci. Natomiast założyliśmy alarm i podłączyliśmy sie pod Patronusa. Są na każde gwizdnięcie - sprawdziliśmy Raz nawet spali w samochodzie u nas na działce bo cos alarm szwankował i ludzie się buntowali. No to wyłączyli alarm i pilnowali całą noc za co jestem i wdzięczna dozgonnie. A jeśli chodzi o pchli targ to powiem szczerze, że jestem zdania, że jeśli policja czy straż miejsca zrobiła by tam małą kontorlę, to okazało by sie że większość rzeczy jest kradziona Edytko i Piotrze życze szybkiego wygrzebania się z ziemi i przejścia na mury Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 25.04.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzięki za życzenia,już coś się dzieje to jest najważniejsze za 10 - 12 tygodni majster obiecał, że będzie stał domek pod dachem. Teraz mamy ból głowy o termin dostawy materiałów żeby zabezpieczyć front robót, ale trzeba być konsekwentnym i nękać hurtownie telefonami. Jesteśmy dobrej myśli, to adres na nasz projekt wersja L czyli lustrzane odbicie. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=279&IdKolekcji= Pozdrowienia:Edyta&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 04.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 No to powodzenia i radości z budowania życzę. Może któegoś dnia wybiorę się na spacer żeby zobaczyć jak wasze cudo pnie się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 04.05.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Agatko!!!! Jak udał sie wypad na Mazury? Znajoma, która właśnie wróciła, śmiała się, że nie jeździla na łyżwach tylko z powodu pękającego lodu na jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 06.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 dyiendobry babcie.... pozdrawiam serdecznie ze slonecznej turcji... budowa rusza juz w lipcu fundamenciki i sciany w gore hehe... temperature mamy z zonka miodzio i nawet sie popazylismy.... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.05.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No ładnie.... My tu marzniemy i mokniemy, a ten się w Turcji wyleguje drogie panie Ładne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts