Geno 21.11.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Z tego co pamietam Amerykanie mają bardziej restrykcyjne prawo, nie musi dojść do czynności seksualnej aby pójść do ### Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 21.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Zastanwómy się więc czy karany powinien być sam czyn, czy może już skłonności (karana lub obowiązkowo leczona)? Refleksja naszła mnie po tym co tutaj przeczytałem. no tak... kiedyś czytałem taką stronę bodajże flamandzką a na pewno holenderską organizacji boyloverów.. i czytałem że zasadniczo oni są kimś lepszym niż hetero czy homoseksualni..., oni szczególnie kochają dzieci, otaczają ich większą troską, bardziej sie nimi zajmują, tylko oni uwalniają dziecko z kulturowych homo czy hetero powstałych zachamowań seksualnych wynikłych z tradycji czy kultury... tylko u nich nie możliwa jest przemoc wobec dziecka i inne patologie z rodzin homo czy hetero seksualnych... i tak kilakdziesiąt stron jacy to oni wspaniali, fotki z parad homoseksualnych które ich podobno popierają.... Jak uważasz mtom karać czy nie za to co powyżej...., bo wyobraź sobie strone holendrzy zamknęli.... karać za czyny a za skłonności nie, a więc np za nauczanie dziecka że kontakty seksualne z dorosłymi nie są czymś złym to jest w porządku?? swoją droga jakoś nie znam Twojej opini mtom na temat pedofilii??? amerykanie chronią dzieci zapobiegawczo już przed aktami pedefilii, poza tym w dobie humanitaryzmu wobec przestępcy kto ma gorzej w postępowaniu sądowym pedofil czy gwałciciel czy osoba zgwałcona czy wykorzystana seksualnie.... odpowiedzcie sobie sami...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.11.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 A ten dalej swoje. Homo, hetero, gwałty, pedofilia, fotki w necie... Pomieszanie z poplątaniem. A temat jest zbyt poważny... Geno, mnie chyba bliżej jest do rozwiązań amerykańskich niż europejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.11.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Geno, mnie chyba bliżej jest do rozwiązań amerykańskich niż europejskich. Mnie też tylko zawsze istnieje ryzyko sporo oskarzenia - np. kąpiąca się nago matka z dzieckiem - znając naszych kochanych PiSiaków [pozamykali by wszystkich zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.11.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 I w USA czasami tak się dzieje. Pamiętam opisywany w prasie przypadek pewnego Polaka sprzed paru lat, który wylądował w więzieniu za to, że kąpał dzieci swojej konkubiny. Tak czy siak problem jest poważny. Szkoda tylko, że zawsze znajdzie się ktoś, kto go, celowo lub przypadkowo, próbuje rozmyć. Załóżmy jednak, że decydujemy się karać/leczyć samą skłonność. Jak udowodnić, że osobnik x ją posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.11.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 I w USA czasami tak się dzieje. Pamiętam opisywany w prasie przypadek pewnego Polaka sprzed paru lat, który wylądował w więzieniu za to, że kąpał dzieci swojej konkubiny. Tak czy siak problem jest poważny. Szkoda tylko, że zawsze znajdzie się ktoś, kto go, celowo lub przypadkowo, próbuje rozmyć. Załóżmy jednak, że decydujemy się karać/leczyć samą skłonność. Jak udowodnić, że osobnik x ją posiada? Delikatna sprawa, niektórzy mają skłonność do wyskoków w bok a nie robią tgo przez 50 lat małżeństwa...dlatego wykrywacz kłamstw dawałby tylko 0-1 wynik, może jakieś badania psychologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 21.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 A ten dalej swoje. Homo, hetero, gwałty, pedofilia, fotki w necie... Pomieszanie z poplątaniem. A temat jest zbyt poważny... Geno, mnie chyba bliżej jest do rozwiązań amerykańskich niż europejskich. no to może coś wnieś coś od siebie do tematu, a nie coś od siebie o tym co inni piszą..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Chętnie. Dyskutowałem już z Tobą na ten temat tu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71960&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 21.11.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 kolego mtom, po pierwsze mógłbyś czytać wątek zanim cos napiszesz, podany link już ktoś podawał w tym wątku po drugie może zacytowałbyś swoje teksty z tamtego wątku, wszyscy chętnie zobaczą ile mtom wnosi merytorycznego do dyskusji po trzecie nadal nie znam Twojego zdania na temat pedofilii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.11.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 kolego mtom, po pierwsze mógłbyś czytać wątek zanim cos napiszesz, podany link już ktoś podawał w tym wątku po drugie może zacytowałbyś swoje teksty z tamtego wątku, wszyscy chętnie zobaczą ile mtom wnosi merytorycznego do dyskusji po trzecie nadal nie znam Twojego zdania na temat pedofilii... weź zimny prysznic. i przestań się miotać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ktoś pisał, że zamykanie pedofilów w więzieniach nic nie zmieni. Ja uważam, że zmiana będzie dokumentna i nieodwracalna. I to w bardzo krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.11.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 swego czasu z przerażenie zacząłem podobny wątek na forum, z przerażenie i ostrzeżeniem http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71960&start=0 Zgadza się. Sam to zrobiłeś. Majka, nie ulega wątpliwości, że powinien siedzieć ten kto dopuścił się czynu "pedofilskiego". Teraz zastanawiam się czy rozszerzyć to (np. przymusowe leczenie), na osobników przejawiających li tylko skłonności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.11.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 swego czasu z przerażenie zacząłem podobny wątek na forum, z przerażenie i ostrzeżeniem http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71960&start=0 Zgadza się. Sam to zrobiłeś. Majka, nie ulega wątpliwości, że powinien siedzieć ten kto dopuścił się czynu "pedofilskiego". Teraz zastanawiam się czy rozszerzyć to (np. przymusowe leczenie), na osobników przejawiających li tylko skłonności... tak się nie da. To prowadzi do dziwnych zachowań. Wystarczyłoby, aby niezadowolony z Ciebie sąsiad czy zawistna znajoma oskarżyła cie o takie sklonności wobec jakiegoś dziecka. I już gniłbyś w pierdlu. Powinno sie raczej uczyć ludzi nie przechodzenia obojętnie obok. Zainteresować się jak usłyszy się, że tamten gość zaprasza chłopaków do siebie i kleją np.modele, a inny lubi wysoko huźtac dziewczynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.11.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ... pedofilia ... , podobnie jak homoseksualizm to choroba genetyczna... (17 Lis 2006) Zatem, może zamiast tylko zabraniać, wykrywać i karać, nie pozwolić im na odbywania stosunków heteroseksualnych , z których rodzą sie dzieci genotyczne skażone. W ciągu 50 lat problem się sam rozwiąże. ___________ "... Zadziwiające, że składniki materii ludzi normalnych i zboczonych są takie same, a jedynie geno... tfu, geny, poparte przez wykonywane czynności sa odpowiedzialne za różnice" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 21.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ... pedofilia ... , podobnie jak homoseksualizm to choroba genetyczna... (17 Lis 2006) Zatem, może zamiast tylko zabraniać, wykrywać i karać, nie pozwolić im na odbywania stosunków heteroseksualnych , z których rodzą sie dzieci genotyczne skażone. W ciągu 50 lat problem się sam rozwiąże. ___________ "... Zadziwiające, że składniki materii ludzi normalnych i zboczonych są takie same, a jedynie geno... tfu, geny, poparte przez wykonywane czynności sa odpowiedzialne za różnice" Pomijajac pewne przeklamania i falsze tej wypowiedzi , to uderza ohydnosc i brutalnosc tego co proponujesz. Eugenika w najgorszym wydaniu , ktorej nie powstydziliby sie tylko faszysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 21.11.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ktoś pisał, że zamykanie pedofilów w więzieniach nic nie zmieni. Ja uważam, że zmiana będzie dokumentna i nieodwracalna. I to w bardzo krótkim czasie. Jak sie ich nie bedzie leczyc , to po wyjsciu z wiezenia dalej beda czynic zlo. Czy odsiedza rok czy 10 lat , bez roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ... pedofilia ... , podobnie jak homoseksualizm to choroba genetyczna... (17 Lis 2006) Zatem, może zamiast tylko zabraniać, wykrywać i karać, nie pozwolić im na odbywania stosunków heteroseksualnych , z których rodzą sie dzieci genotyczne skażone. W ciągu 50 lat problem się sam rozwiąże. ___________ "... Zadziwiające, że składniki materii ludzi normalnych i zboczonych są takie same, a jedynie geno... tfu, geny, poparte przez wykonywane czynności sa odpowiedzialne za różnice" Zjarałeś coś dzisiaj? Lubisz tak wcisnąć coś nie przeczytając wszystkich postów tylko wyłąwiając jeden, resztę mnie to ogólnie wisi czy choroba czy nie, nie mam żadnych negatywnych odczuć, nie mam też dzieci więc istnieje ryzyko ,że mogę mieć takie "niekoniecznie wymarzone" co nie oznacza wykluczono a jedynie oddaje oczekiwania przyszłych rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 22.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Zauważcie, ze samo rozdzielenie pedofili od childloverów - to już pierwszy mały kroczek do zmiękczania tematu. Zaczynamy mówić "pedofile i boylovers'i" zamiast po prostu "pedofile"...I jestem z Majką w temacie karania - nie zastanawiajmy się jak wyłapywać potencjalnych zboków, po prostu zajmijmy sie tymi, którzy się pokazują (żeby nie powiedzieć afiszują - gdzieś było "jestem dumny, ze jestem pedofilem".... ble) i jeżeli nie potrafimy ich "wyleczyć" to izolujmy forever...K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ktoś pisał, że zamykanie pedofilów w więzieniach nic nie zmieni. Ja uważam, że zmiana będzie dokumentna i nieodwracalna. I to w bardzo krótkim czasie. Jak sie ich nie bedzie leczyc , to po wyjsciu z wiezenia dalej beda czynic zlo. Czy odsiedza rok czy 10 lat , bez roznicy. czyli nie wiesz, co współwięźniowe robią pedofilom? Oni nie wyjdą na własnych nogach z więżienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 22.11.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ktoś pisał, że zamykanie pedofilów w więzieniach nic nie zmieni. Ja uważam, że zmiana będzie dokumentna i nieodwracalna. I to w bardzo krótkim czasie. Jak sie ich nie bedzie leczyc , to po wyjsciu z wiezenia dalej beda czynic zlo. Czy odsiedza rok czy 10 lat , bez roznicy. czyli nie wiesz, co współwięźniowe robią pedofilom? Oni nie wyjdą na własnych nogach z więżienia. Na własnych to wyjdą , najwyżej będą kartofelki gubić po drodze co nie zmienia faktu ,że na pewno nie wyjdą zresocjalizowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts