Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w sobotę ktoś był u mnie w domu, ale mnie nie było i zostawił paczki mężowi :D Przyznać się kto to był :wink:

Wczoraj posegregowałam ubrania (dla dwóch chłopców) i pojechałam do pani Dominiki zawieźć ubrania i zabawki dla dzieci. Przy okazji zapamiętałam jak ma synek na imię: Ksawery :D .

Podpytałam panią Dominikę o rower. Okazało się, że jej mąż/ nie mąż już chyba z piąty raz go spawał i ledwo wszystko się trzyma. Powiedziałam jej o zbiórce na rower, bardzo sie ucieszyła. Powiedziałam jej jednak, że kupimy na początku stycznia. :D

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

od rana próbuję zgrać zdjęcie i nie mogę :evil:

W sobotę byłam kupić rower :D :D :D W końcu, bo aż mi głupio :oops: Zrobiłam zdjęcia w sklepie, żebyście wiedzieli jaki to rower. Niestety nie mogłam od razu go zabrać, bo tata wyjechał gdzieś busem, a do swojego nie zmieszczę. Zawiozłam do pani Dominiki kartę gwarancyjną, paragon i karteczkę, że rower do odbioru. Zrobiła tak niewyraźną minę, że myślałam, że zacznie mi płakać :-? Ale udało sie bez łez. Dziś jej mąż ma jechać ten rower odebrać i w drodze powrotnej podjechać do mnie, żeby tylko powiedzieć, że odebrał. 8)

Koszt: 699 zł.

Natalia, jak zobaczysz koło Was zielono-czarnego górala to zakup forumowy :wink:

• 6 months później...

ze względu na to, że zbliża się rok szkolny, a Karolinka idzie do pierwszej klasy zastanawiam się czy nie moglibyśmy trochę ulżyć jej rodzinie w zakupach 8)

Tyle, że nie wiem co konkretnie potrzebują 1-klasiści (ale pewnie zaraz się od Was dowiem :wink: ). Pomożemy? 8)

ze względu na to, że zbliża się rok szkolny, a Karolinka idzie do pierwszej klasy zastanawiam się czy nie moglibyśmy trochę ulżyć jej rodzinie w zakupach 8)

Tyle, że nie wiem co konkretnie potrzebują 1-klasiści (ale pewnie zaraz się od Was dowiem :wink: ). Pomożemy? 8)

Na pewno potrzebne będą:

plecak

piórnik z wyposazeniem

worek na buty

kapcie/tenisówki

strój na zajęcia wych. fizycznego

U nas lista potzrebnych rzeczy (wyprawka) byała wywieszona na drzwiach szkoły.

Rzeczy pewnie podobne:

zeszyty 16-kartkowe w 3 linie i w kratke

okładki na zeszyty i książki

patyczki do liczenia

ruchomy alfabet

bibuła

nozyczki

papier kolorowy

brystol

plastelina/modelina

To tyle rzeczy, które pamiętam. Jest tego sporo, wydatek zawsze duzy :(

Na pewno potrzebne będą:

plecak

piórnik z wyposazeniem

worek na buty

kapcie/tenisówki

strój na zajęcia wych. fizycznego

U nas lista potzrebnych rzeczy (wyprawka) byała wywieszona na drzwiach szkoły.

Rzeczy pewnie podobne:

zeszyty 16-kartkowe w 3 linie i w kratke

okładki na zeszyty i książki

patyczki do liczenia

ruchomy alfabet

bibuła

nozyczki

papier kolorowy

brystol

plastelina/modelina

To tyle rzeczy, które pamiętam. Jest tego sporo, wydatek zawsze duzy :(

do 14.08.2009 r wyślę piórnik z wyposażeniem