Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W końcu się udało. Byłam dziś u pani Dominiki. Dostała mnóstwo paczek, Karolina szaleje z zabawkami. Od kogoś z Was dostała pisaki. Non stop maluje nimi...paznokcie, bo to podobno modne :roll: :lol: Dotarł jeden kubek muratora, o którym pisał Selimm. Pralka jeszcze nie dotarła, ale to chyba za wcześnie. Przelew szedł chyba w piątek czy sobotę, a muszą to zaksięgować. Oczywiście nie wydałam się, że ma przyjść pralka. Mówiłam tylko, że duża paczka, za którą jest zapłacone, I że ma to spokojnie odebrać. Sprawa łóżeczka nadal aktualna. Kurcze, trzeba się sprężyć. :roll:

Macie WSZYSCY od pani Dominiki serdeczne podziękowania za wszystkie prezenty....

wyjeżdżając stamtąd podjechałam do sołtysa, który mieszka obok - w końcu udało mi się go zastać. Zapytałam go jak to wygląda u pani Dominiki, czy kasa nie jest przepijana. Okazało się, że chłopak pani Dominiki to podobno bardzo pracowity człowiek, który non stop siedzi na budowach i pracuje. Próbują jakoś remontować ten ich domek. Podobno jej rodzice lubią sobie wypic, ale ten chłopak i pani Dominika nie. Sołtys twierdzi, że ten chłopak jest bardzo spokojny i szkoda, bo jak by był bardzie "twardy" to by też "teściów" ustawił do pionu. Sołtys powiedział mi ,ze może zagwarantować, że te prezenty, które oni dostają NA PEWNO są używane zgodnie z przeznaczeniem.

Dzwoniłam w sprawie ogłoszenia z "anonsów". Okazało się, że jest jedna babka, która dała ogłoszenie i ma komis dziecięcy. Ma w sprzedaży łóżeczko sosnowe z wyciąganymi szczebelkami za 80 zł. Do tego trzeba by kupić materac. Myślę, że to jakieś 40 zł. Co myślicie? Kupować, szukać dalej?

:evil: :evil: :evil: :evil: dopiero dziś zajrzałam na priv. Wczoraj wylądowałam z gorączką 38 stopni, nie wiem czy to po tym wypadku czy co. Mały znalazł na allegro łóżeczko z materacem za 55 zł. Wysłałam przed chcwilą do niego sms-a, żeby zamawiać, ale nie wiem czy nie jest za późno.Ale jestem na siebie zła :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dopiero tu zajrzałam i widzę, że jest problem łóżeczka

Mam już mi nie potrzebne łóżeczko metalowe z opuszczaną jedną stroną. Takie starego typu. Mogłabym je oddać, a ma tą zaletę, że jest bardziej rozwojowe (moja córa w nim spała jeszcze jako 6 latka). Tylko jak je przewieźć z Poznania... Bywam w Toruniu, ale nie w najbliższym czasie.

A może to zły pomysł?

Mam jeszcze małą propozycję - może tak dokonywać wpłat na konto a potem Agnieszka zrobi zpotrzebne zakupy? Oczywiście o ile sie zgodzi - bo jak widzę trochę keszu zostało a i nie sądzę żeby dobrze było dublować zakupy lub kupować s[pore nadmiary czy to ciuchów czy to jedzenia...

Szczerze mówiąc praktycznie miałem co nieco przygotowane do wysyłki, ale jak czytam że oni już to dostali to szukam innej rzeczy. I tak wciąż.

Dla mnie nie ma problemu tylko w jaki sposób ja się z Wami rozliczę tzn. pokażę to co kupiłam? Troche niezdrowa sytuacja....już się nawet zastanawiam jak pokazać pralkę, bo aparatu cyfrowego nie mam, a zanim zrobię zdjęcia normalnym i dam kliszę do wywołania...ehhh...

Jeśli o mnie chodzi - niczego nie musisz "udowadniać" Wiem, że dobrze zagospodarujesz wszystkie pieniądze - i zotawiam w Towich rękach co z nimi zrobisz. Zwróć uwagę, że na samą benzynę wydajesz kaskę, żeby do p. Dominiki dojechać - wyluzuj Aga.