agnieszkakusi 03.07.2007 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Mirka...spróbuję, naprawdę....może dzis uda mi się na chwilę tam podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 03.07.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 przepraszam Agnieszko, ze naciskam na ciebie w takim goracym dla was okresie , ale przeprowadzka "juz w toku"-co sie da, to juz pakuje, zeby nie zostawiac sobie wszystkkiego na ostatnio chwile; no i wiele rzeczy, ktore moglyby sie przydac pani Dominice i jej rodzinie leza i czekaja. Naprawde cie przepraszam. A moze pamietasz aktualny "stan potrzeb" tej rodzinki? W kazdym razie jak tylko bedziesz cos wiedziala, to sie odezwij. Cieplutko pozdrawiam!!! Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.07.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 byłam, dojechałam....w końcu...zawiozłam Pani Dominice ręczniki, pościele, trochę garnków, talerzy. Zabawki po Sylwii. Dostałam od teścia wielki worek z ogórkami do kiszenia, czosnek, koper...nie mam czasu tego robić...zawiozłam do Pani Dominiki...nawet nie wiecie jak się ucieszyła.... Czego im brakuje? Nie wiem, ciężko mi z niej cokolwiek wyciągnąć. Widzę, że cały czas się wstydzi, jak cokolwiek jej przywożę. A jednocześnie widzę w oczach wdzięczność...Dzieci rosną, potrzebne ubrania. Wczoraj była z synkiem na dworze, mały cały brudny, bo uczy się chodzić i non stop ląduje na trawie. Szczerze mówiąc wcale się nie dziwię, że go nie przebiera. Musiałaby to robić kilka razy dziennie, a pranie tylko we Frani. Mój tata ostatnio pytał, co tam u nich słychać. Dziwił się, że był aż tak duży odzew z Polski (i nie tylko) i tyle ludzi przesyłało paczki. Sam rozgłosił wśród swoich pracowników, że jest taka rodzina i potrzebuje pomocy. Wczoraj bardzo mile się zdziwiłam. Jak jeździłam zimą, przed domem był bałagan. Teraz jest posprzątane, pod oknem rosną kwiaty. Próbują zrobić ogrodzenie (z drzewa, z lasu obok ). Ale widzę, że się starają, że chcą. Poza tym cały czas jestem w kontakcie z sołtysem z tej miejscowości (prywatnie to znajomy mojego teścia) i wiem, że nie ma problemu z alkoholem, i że Pani Dominika bardzo dba o dzieci. Nawet nie wiecie jak taka pomoc cieszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
79mirka 11.07.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Agnieszko, a czy orientujesz sie moze jak duzy jest ten chlopczyk? Nie chcialabym wysylac im czegos co bedzie za male. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.07.2007 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 mały (niestety nie pamiętam jego imienia) ma 10 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 24.07.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 witam niedwano znalazłam ten wątek i pomysłałam, że mogłabym jakoś pomóc tej rodzinie.nie mam dużych możliwości finansowych ale np ubranka dla dzieci , buty, jakieś książeczki mogłabym skombinować.jeśli będzie wiadomo czego potrzebuje ta rodzina prosze dać znać może uda mi się jakoś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.07.2007 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ewasuw, ubrania, zabawki to potrzebne tam będą chyba zawsze. Ostatnio zaopatrzyłam panią Dominikę w dużą ilość talerzy i różnych dupereli kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 właśnie natknełam się na ten wątek i tez chciałabym pomóc. Czy ta pani jest szczupła? Bo ja mam troche rzeczy w bardzo dobrym stanie do oddania,ale jestem bardzo chuda więc nie wiem czy będą pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.07.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Pani Dominika jest szczupła, wrzost ok. 170 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Pani Dominika jest szczupła, wrzost ok. 170 cm. ja mam 1.66 to może jednak cos będzie dobre? wyślij mi do nich adres na priva to juz dzisiaj bym wysłała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.07.2007 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 25.07.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 mam 2-letniego synka i 5-letnią pannę więc na pewno coś znajdę... Może udałoby sie ustalić jaki rozmiar buta ma chłopczyk i dziewczynka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 25.07.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 ok spisałam i dzisiaj jeszcze wyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 02.08.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam!Mam pytanie, czy tej rodzinie są potrzebne również męskie ubrania. Zauważyłam, że większość forumowiczów wysyła rzeczy dla dzieci lub dla tej pani, a jest chyba też mężczyzna. Mam sporo prawie nowych męskich ubrań, kosmetyków, butów itp. I tak będę sie tego pozbywać. Może im się przyda? Jeśli tak, to proszę o jakieś, przynajmniej przybliżone wymiary tego pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.08.2007 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Adamaria, tam jest pan. Wzrost ok. 176cm, średniej budowy ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 02.08.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Dzięki za informację. Znajdę chwilkę, to spakuję i wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.08.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.11.2007 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Przywracam temat licząc, że forumowicze i tym razem nie zawiodą. Moi drodzy, Pani Dominika potrzebuje nadal trochę naszej pomocy. Oczywiście chodzi o jakieś ubranka dla dzieci, może witaminy. Chłopiec już po raz drugi miał zapalenie płuc (nigdy nie zapamiętam jak on ma na imię ). Karolinka w miarę się trzyma. Jeśli macie jakieś ciuszki po swoich dzieciach i nie sprawia to kłopotu, to proszę wyślijcie je do nich. Może jakieś malutkie zabawki, idą święta. Jest jeszcze jedna poważniejsza rzecz, która by się tam przydała. Ojciec dzieci codziennie dojeżdża do pracy rowerem. Zresztą widzę go codziennie rano, bo jeździ koło mojego domu. Ma tak zdezelowany rower, że co chwile się zatrzymuje i coś w nim robi. Może ktoś z Was ma jakiś rower, którego już nie używa, ale jest w dobrym stanie? Mam kontakt z sołtysem i wiem, że tam nadal nie ma problemu z alkoholem, że wszystkie te rzeczy idą w dobre ręce. Wiem, że zaczynają sobie lepiej radzić. Starają się, żeby wokół domu jakoś wyglądało. W domu trzeba zrobić kapitalny remont, ale na to potrzeba ogromnych nakładów. Pewnie z czasem go zrobią Liczę na Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 14.11.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 aga, jaki wiek dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Karolinka ma trochę ponad 4, a chłopiec ok.1,5-2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts