Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

słuchajcie, robiliśmy już kiedyś zrzutę na pralkę franię, bo innej nie dało się tam podłączyć. Mogę podać konto i zająć się kupnem, ale...no właśnie wiadomo, że przy takich składkach zawsze są jakieś niedomówienia. Mogę zrobić fotki rachunku, samego pojazdu i wstawić na forum, ale czy to Wam wystarczy? :roll:

Jeszcze jedno. W mojej okolicy mieszka taki znajomy, który też nie może sobie poradzić z utrzymaniem rodziny. Pracuje sam, żona jest w domu z dziećmi. Dziewczynka ma 8 lat, chłopiec 4. Chłopak kładzie kostkę brukową. Gdzie mogę daję jego namiary, żeby miał tej pracy jak najwięcej i jak najwięcej mógł zarobić. Na zasadzie dawania wędki, a nie ryby. Ostatnio podjechałam Z mężem do niego do domu i ......przerażenie to najłagodniejsze określenie. Powiem szczerze, że mieszkając w mieście nie myślałam, że na wsi jest taka bieda, że w takich warunkach ludzie mieszkają. Wiem, że nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim, ale jeśli ktoś miałby jakieś rzeczy dla dzieci w tym wieku i nie miał co z tym zrobić...głupio mi prosić :oops:

Prawda, robiliśmy ściepę na pralkę, niedomówień nie pamiętam :)

Jeśli o mnie chodzi to ni musisz niczego udowadniać, bo i tak będziesz miała kłopot z zakupem i dowiezieniem.

Przypomnij proszę ten swój numer konta, bo nie chce mi się grzebać w banku :)

A głupio to tylko kraść i wiesz co :)

Natalia, muszę ustalić komu będzie bardziej potrzebne, ale dzięki wielkie :D

Zresztą sama ostatnio widziałaś warunki w jakich ludzie żyją. Ta druga rodzina to szwagier tego pana od drzewa :D

My zmieniamy lampy w salonie i też będziemy przekazywać dalej, bo są w dobrym stanie :wink:

Chyba zartujesz z tymi niedomowieniami...... nikt z nas sie tym nie przejmuje......jak teraz odlatywalam z Warszawy to stala na Okeciu grupa wybiedzonych mezczyzn - czekali na samolot do Norwegii - byl tez tam i chlopiec no 15 lat - gora 16 , myslalam, ze leci do szkoly a on lecial do pracy :evil: :evil: :evil: zeby pomoc matce i rodzenstwu...... :evil:

Serce mi sie scisnelo - taki dzieciak......... przy jakims wyrebie .....

Ale ja musze miec Twoj adres bo wysle $ wiec jeszcze bys musiala sprzedac je w kantorze....wyslij na priva.

Aga, przypomnij adresy tych ludzi - sezon porzadkowy i swiateczny to moze ludzie wysla paczki ....ale przypomnij adresy - bedzie latwiej. Podaj adres tej drugiej rodziny .

ja co prawda tylko kibicuję akcji (na ile mogę na tyle pomagam tym co mam ich bliżej), ale mam prośbę , w związku z tym że zwykle są to ludzie dumni nie podawaj ich adresu publicznie , może przesadzam ale jeśli kiedyś ktoś z ich sąsiadów, znajomych , znajomych ich dzieci ..... znajdzie ten wątek i ich dane , wypomni , wyszydzi wywlecze publicznie :-? , lepiej wysłać adres zainteresowanym na priv