Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sytuacja finansowa kiepska. Obie rodziny mieszkają w czymś na kształt lepianki. Mają po dwoje dzieci. W jednej dziewczynka ponad 5 lat, chłopiec ponad 2 lata. W drugiej dziewczynka 8 lat, chłopiec 4 lata. W jednej i drugiej rodzinie panowie pracują, ale w żaden sposób nie wystarcza to na życie.

Teraz się zastanawiam czy z pieniążków, które wpłynęły do mnie na konto kupić jakiś lepszy, droższy rower czy jakiś zwykły plus do tego zrobić paczki z artykułami spożywczymi, chemicznymi i zabawkami. Co o tym myślicie?

wróciłam z hurtowni :D Jako, że znam trochę jej właściciela to...dostałam rabat 25% od cen hurtowych :D

Kupiłam dla dziewczynek: po dwie lalki a la barbie, komplety do nawlekania koralików, różowe misie, puzzle, dla chłopców traktory z przyczepą, samochody wyścigowe, komplety klocków a la lego. Nie chciałam kupować oryginalnych zabawek typu barbie, lego. Trochę byłoby mi szkoda kasy na takie drogie zabawki. Wydałam 187,50zł. Może jutro uda mi się zrobić zakupy spożywcze

Firmowe klocki lego dzieciom kupie - na Swieta juz nie zdazy paczka dosc, ale to kwestia czasu - natomiast chcielibysmy znac imie tej 8 letniej dziewczynki z " drugiej" rodziny i czym sie interesuje .....z wyjatkiem lalek barbi e, - kim chcialaby zostac w przyszlosci - czy lubi chodzic do szkoly, czytac, jaki jest jest jej ulubiony przedmiot w szkole - chcielibysmy nie tylko wyslac jej zimowa kurtke , ale i napisac do niej pare slow . 8)

Agnieszka, ja wiekszosc ciuchow przekazuje biednym w rodzinie, ale mam tez takie, z ktorych "wyroslam" a nikt w rodzinie szczuplejszy nie jest, wiec jak uzbieram jakis wiekszy karton to Ci podesle. Nie niszcze ciuchow, niektore wygladaja jak nieuzywane. Z tym, ze to moze potrwac troche, ale pamietam o "Twoich" rodzinach.