Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

Lumpie, takich szczególowych wiadomości przed świętami to nie zdobędę :wink: Nie wyrobię się czasowo. Już teraz zastanawiam się kiedy mam jechać zrobić zakupy... Chyba w tygodniu po prostu o 5 rano podjadę do Makro, bo inaczej po prostu się nie wyrobię.

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj zabrałam się za dzielenie rzeczy, które do mnie doszły. Korzystając z okazji, że znajomy z tej drugiej rodziny akurat ma duży samochód, bo od jednej z naszych forumowiczek odbierał wypoczynek (Natalia, dziękuję :D ), przygotowałam wszystko co dla niego. Porobiłam parę fotek.

http://foto0.m.onet.pl/_m/102bec84af7ff8871db3422a69ca9088,6,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/a4cec96dd316775b0494bf7d42f05cc2,6,19,0.jpg

zabawki dla jego dzieci, noga córki zostaje :wink:

http://foto2.m.onet.pl/_m/3faa1bfb44793510a07eba62de49edbe,6,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/3cac5893521700925211ec7020196e77,6,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/acbe5ffe8d7f41219b9edc1997c84569,6,19,0.jpg

są tam ubrania dla dzieci i dorosłych, pościele, kołdra, poduszki, koce, rolki, obuwie, hulajnoga, trochę rzeczy chemicznych i ...bombki na choinkę :D

to ja Wam dziękuję za pomoc :D

A z czasem ciężko jak nie wiem, ale sobie poradzę :wink:

Aga piszesz, ze z czasem ciezko, ze nie wiesz czy zdazysz itd......., a madzialenka proponowala Ci dwa razy pomoc, moze jednak warto zebys skorzystala z jej propozycji :wink: .

Jesli skorzystalas i madzialenka Ci pomaga ale my nie wiemy, bo mozecie sie kontaktowac na priv to przepraszam za wtracanie ale sledze ten watek i zwrocilam uwage, ze juz kilka razy pisalas, ze jest Ci ciezki.

Magpie, z Madzialenką mam kontakt osobisty i jeśli już będę wiedziała, że nie dam rady podjechać po zakupy to ją o to poproszę. Wiem jednak, że przy dwójce dzieci ma także dużo pracy i nie chcę jej za bardzo obciążać :wink:

Dziś zaczęłam robić listę jakie artykuły spożywcze kupić. Poza tym na przyszły tydzień zostawiam do kupienia owoce, warzywa, bo lepiej takie rzeczy kupić na ostatnią chwilę. Robiąc zakupy świąteczne dla siebie zrobię od razu dla tych rodzin. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie.

no i udało się... :D

Wczoraj po południu ubraliśmy w domu choinkę, potem zostawiłam tatusia z córeczką i pojechałam do hipermarketu na zakupy. Artykuły spożywcze i chemiczne kupione i ...rozwiezione :D Jadąc do domu zastanawiałam się czy jechać do siebie czy trochę dalej i od razu te pakunki dostarczyć. Było późno, bo po 20 i trochę głupio robić ludziom nalot o tej porze. Stwierdziłam, że zobaczę czy palą się światła i delikatnie zapukam i już :D No i zawiozłam w zwykłych rekalmówkach i dziś jak obejrzałam trelację Dandiego i Złociutkiej to mi się głupio zrobiło, bo oni porobili paczki takie kolorowe, a ja im zawiozłam prosto ze sklepu :-? :roll: I jakoś tak mi teraz ciężko...dobra...przejdzie mi zaraz, nie rozczulać się nad sobą. :evil:

Kupiłam: zgrzewkę mleka, zgrzewkę mąki, zgrzewkę cukru, 2 paczki 0,5 kg kawy Jacobs, 2 duże paczki herbaty Lipton, galaretki, budynie, kisiele (nie wiem po ile, pakowałam po kilka sztuk z każdego smaku), bakalie (różne), 4 kostki margaryny do pieczenia, kilka kostek masła, kakao, jogurty, serki do smarowania, ser twardy, ogonówkę zapakowaną, żeby był dłuższy termin przydantości, groszek, kukurydzę, przyprawy, proszek do prania. Chciałam kupić płyn do płukania, ale nie wiedziałam jak to jest przy praniu we frani :-? i w sumie nie kupiłam. Do tego mydła, pasty do zębów, szczoteczki, szampony. Te artykuły dla dzieci i dorosłych. Na życzenie jednego świętego mikołaja pani Dominika dostała komplet kosmetyków tylko dla niej i kwiat (kupiłam gwiazdę betlejemską...tak na czas świąt).

Z tym rowerem to chyba zrobię tak jak radzi Lump...poczekam do stycznia. Może naprawdę uda się kupić coś tańszego, a fajniejszego. Z tego co wiem to ten pan między świętami do pracy nie będzie jeździł więc nie będzie aż takiego problemu. Wczoraj chciałam porozmawiać na ten temat z panią Dominiką, ale był jej "mąż" i nie bardzo mogłam, a chciałam, żeby to była dla niego niespodzianka. No i jeszcze jedno..przez to, że wczoraj pojechałam prosto ze sklepu, nie zawiozłam dzieciom zabawek, bo miałam je w domu i jadąc prosto do nich zapomniałam zatrzymać się pod domem i je zabrać. Podjadę jutro i je zawiozę. Chyba też wieczoram, żeby dzieci już spały.

Reakcja pani Dominiki? Jak zwykle...niedowierzenie, łzy w oczach...warto było!!!!

no własnie o tym mówię, że myślisz o wszystkim

jesteś cudowną osobą,

cieszę się że jestem na tym forum, a trafiłam na FM całkiem przez przypadek, właśnie przeczytałam o rozdaniu prezentów w Bacikach a na dodatek że Ty też pomyślałas o wszystkim i normalnie jestem jak gąbka

dzięki Aga