Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszka! czy jakaś przesyłka dotarła juz do tej Pani? Może po tym jak przyjdzie pierwsza "fala" paczek, łatwiej będzie określić co jeszcze potrzeba. Czekam na info i intensywnie myślę ...bo może te następne (jeśli istnieje taka możliwość) powinny zawierać szczególnie żywność i chemię. pozdr.ula.

Faktycznie - może lepiej zaczekać z wyjazdem i sprawdzić co doszło a co jeszcze jest potrzebne niż dziewczynę i dzieciaczki zasypać kupą nie do końca potrzebnych rzeczy?

Agnieszko - jak będziesz na weekend to daj znać co jest jeszcze niezbędne, a co dodatkowo. Bo w sumie działać całkiem impulsywnie nie warto - oceń dokładnie potrzeby i... działamy.

Ja równiez pakuję paczkę dla tej rodziny. Będzie to paczka z ubraniami dla dziewczynki, zabawkami i słodyczami. Tak jak pisałam w KBK zrobię też prezenty dla dzieci na gwiazdkę. To na początek a potem zobaczymy jakie są potrzeby.

Tak sobie myślę jak chałupniczo mogłaby zarabiać ta kobieta. Może tu coś wymyślimy :roll:

Przepraszam wszystkich, ale dziś na pewno nie dam rady dotrzeć do tej rodziny. Byc może jutro. Córka trochę mi się rozłozyła i siedzę z nią w domu. Trochę szkoda, bo mam dla nich trochę ubrań, które dostałam od znajomych i nawet nie mam jak im zawieźć. Nie wiem tez czy dostali tez jakieś paczki (czy poczta nadal strajkuje?? :roll: ) Nie mogę Wam przekazac żadnych nowych wiadomości, bo takowych nie mam. Postaram sie dotrzeć jutro, ale nie weim co z tego wyjdzie... :roll:

Udało mi się dotrzec do tej rodziny. Zawiozłam im zabawki, które miałam po kolejnej selekcji zabawek u mojej córki. Był ze mną mąż. Jak zobaczył miejsce zamieszkania tych ludzi to po prostu nie mógł uwierzyć, że ludzie mogą mieszkać w takich warunkach. Nie zastałam dziś tej pani u siebie w domu tylko u jej rodziców. Poszłam do nich i okazało sie, że z tyłu dom tej "naszej" pani to .....obora... :o szok...

Dotarła jakaś paczka. Jedna. Ktoś pytał jakie mleko pije to dziecko. Generalnie jest karmione piersią, ale się nie najada. Pije NAN1.

Nie wiem co jeszcze mogę Wam napisać.... :roll:

mlody ma przerośnięte migdałki. rozpychają mu się dookoła. Dzisiaj doprowadziły (wg naszej laryngolog, wieloletniej ordynator laryngologii zresztą) do pęknięcia bębenka. Objawy - ropny krater w uchu. Of kors - antybiotyk dostał. I propozycję wycięcia migdałów po usunięciu infekcji. Wymiękam.

Dziękuję za troskę - i duuuuuuuuuużo zdrówka dla wszystkich małych i dużych chorusków.

No to widzę, że wszystkich dopadło. Mój też chory :-? Właściwie już zdrowy, nie wiem co to było: zatrucie? grypa żołądkowa? Siedzimy w domu, więc tak samo - paczka czeka prawie gotowa.

Capricorn, mojemu już ze 3 razy pękła błona bębenkowa. Też nam każą wyciąć 3 migdał i wstawić dreny do uszu. Już 4 razy się wybieraliśmy i za każdym razem jakiś drobiazg go dyskwalifikował (przedstatnio dostał kaszlu w 5 minut po przyjęciu do szpitala - więc był tam jesze 15 minut i poszliśmy do domu. A w domu już nie kaszlał :o A ostatnio - dostał ospy na 2 dni przed terminem zabiegu. I - może jestem nienormalna i zacofana, ale zrezygnowałam, czekam, szukam nowego lekarza.)