Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak im pomóc

agnieszkakusi

Recommended Posts

My wytniemy pewnie wszystkie trzy migdały - starszemu tez musieliśmy wyciąć, tyle, że on naprawdę ciężko chorował, migdały były fioletowo-brunatne, infekowały stawy itp. A młodszy syn ma TYLKO olbrzymie kalafiory rozsadzające bębenki...

Ale chcę wrócić do tematu głównego - pakuję paczkę, jutro chcę wyslać. Ale kurtkę, którą chciałam wysłać małej, najpewniej wydałam innej rodzinie w ubiegłym roku. Czy ktoś z was wyslał jej może kurtkę?

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzieki!

jakos zostalo to przeoczone. :oops:

Napisz co jest najbardziej potrzebne tej 4-ro latce, cos wygrzebie zanim Mikolaj wyjedzie saniami w droge.

P.S. Nadam bez adresu zwrotnego lub innego, niech bedzie to naprawde od Mikolaja.

Ho -ho -ho :p .

Agnieszkakusi, inicjatorka akcji, pisala, że mała nie ma kurtki... Ja zadeklarowałam, że wyślę - po czym przekonałam się, że już ją wydałam, w ubiegłym roku, innej rodzinie...

Na pewno jakieś kredki, pisaki, bloki, może lalka?

A paczki bez adresu zwrotnego chyba nie uda ci się nadać, niestety.

Ja wyślę dwie kurtki, ale nie takie całkiem zimowe, chociaż w jednej mój mały awaryjnie chodził w zimie. Ale nie są nieprzemakalne. Niestety dopiero w poniedziałek wyjadę ze wsi :(

Potem jeszcze wyślę trochę zabawek - bliżej świąt i może już zapakowanych na prezent, bardziej dla czterolatki, tylko po chłopcu, więc lalki tam nie ma. Bardzo dużo klocków, nie lego, tylko takich polskich plastikowych i trochę pluszaków, no i książki.

Witajcie kochani. Przepraszam, że nie zaglądałam, ale Sylwia z zapalenia oskrzeli dostała zapalenie płuc. Czeka mnie drugi tydzień opieki. Na szczęście mam niesamowitego szefa i nie robi mi problemów. Na dodatek mała nie chce brać antybiotyku (klacid - niesamowicie gorzki). Pojechałam dziś po południu do lekarki, żeby przepisała coś innego. No i staneło na zastrzykach. Jestesmy po pierwszym...starszne przeżycie :(

A wracając do naszego tematu. Dostałam dzis na priva list od jednej osoby, która podsuneła mi dobry pomysł. Chodzi o to, że może warto zrobić tu na forum taką listę kto co wysłał lub zamierza wysłać. Chodzi o to, żeby jakies tam rzeczy się nie powtórzyły, a jakis będzie brakować. Co Wy na to?

To dobry pomysł.

Dzisiaj robiąc zakupy dla siebie, kupiłam dla "naszej" rodziny:

- proszek do prania kolorów - 3 kg

- płyn do mycia naczyń - 5 kg

- szampon do włosów rodzinny - 1 l

- szampon do włosów dla dzieci

- 2 szczoteczki do zębów dla dorosłych

- szczoteczkę dla dzieci

- pastę do zębów dla dorosłych

- pastę dla dzieci

- 5 kostek mydła, w tym 1 dla niemowląt

- oliwkę dla niemowląt

- puder dla niemowląt

- dezodorant damski

z tej listy zamiast płynu do naczyń wysłałam buty zimowe dla dziecka 6-cio letniego, płyn już nie zmieścił się w pudełku

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

jak już pisałam to ich nie ogrzeje ani nie nakarmi, ale lepiej mieć niż nie mieć.

Paczkę wysłałam 21 listopada.

Przed swiętami wyślę żywnościowo-prezentową.

Dobiorę produkty zgodnie z listą (jeśli ją zrobimy).

Właśnie pakuję - to, co napisałam - rzeczy dla tej starszej dziewczynki + żakiet dla tej pani.

Wiecie co? Rękawiczki by się przydały. Ja już nie mam, tzn. na tę chwilę, potem mogę wysłać po moim młodym, ale nie są uprane, najwyżej pójdą w następnej paczce.

Sorry, jakoś nieskładnie piszę, zmęczona już jestem....

Acha, nie napisałam, więc piszę:

- 2 kurtki ciepłe, ale przemakające :(

- 2 pary butów jesiennych,

- kilka par rajstop i skarpet

- podkoszulki

- bluzeczki

- 2 pary spodenek

- kilka bluz + kamizelka polar/ortalion

- trochę książeczek

- pluszaki

- 3 czapki, szalik

to dla tej dziewczynki

- żakiet dla pani.

Chyba tyle. I list, że mam nadzieję, że to się przyda małej, bez tłumaczenia, skąd mam adres, Agnieszka chyba uprzedziła.

To idę zawijać.

Skopiuję coś co przesłałam znajomemu na gg, bo zawoziłam dziś do "naszej" rodziny ubrania dla dzieci po jego dzieciach i jego znajomych...

"kobieta się popłakała....dosłownie...ta jej córka znowu biegała w podartych spodniach i zwykłej bluzie, bez kurtki. Po lekarzu jechałam z mężem i córką na działkę więc od razu im zawieźliśmy.Mała dopadła torby i zaczeła wszystko wykładać. Musiałbyś zobaczyć jej radość!!!! Już myślę o jakiejś paczce dla niej na święta...rozmawiałam z panią Dominiką co potrzebuje, bo chcieli to wiedzieć forumowicze, bo nie wiedzą co wysyłać. Poza ciuchami zalezy jej na pościelach, jakiś firanach (w oknach maja dosłownie szmaty) i na ręcznikach. Pytała też czy ktoś ma do odsprzedania łóżeczko dla dziecka, bo mały spi w wózku i jak się przeciąga to się nie mieści"

Agnieszko Twoja córcia jest słodka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Komplet pościelowego, 2 ręczniki kąpielowe i 2 średnie wyślę w paczce przedświątecznej.

Zróbmy coś w sprawie łóżeczka, bo w końcu dziecko zacznie siadać i wypadnie z wózka http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

Proponuję składkę.

Wyślemy pieniądze przekazem do Agnieszki a Ona kupi łóżeczko w sklepie z używanymi rzeczami dla dzieci.

Co Wy na to? Agnieszka możesz zorientować się ile pieniążków potrzeba?

"kobieta się popłakała....dosłownie...ta jej córka znowu biegała w podartych spodniach i zwykłej bluzie, bez kurtki. Po lekarzu jechałam z mężem i córką na działkę więc od razu im zawieźliśmy.Mała dopadła torby i zaczeła wszystko wykładać. Musiałbyś zobaczyć jej radość!!!!

no, wzruszyłam się, nic nie poradzę http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_redface.gif

moja paczka poszła dzisiaj. 7.5 kg.

Pościeli na pewno będę miała trochę do wydania, ręczników też. Ale najważniejsze: MAM ŁÓŻECZKO, ktore za chwilę nie będzie potrzebne mojej niuni. (Właściwie - i tak śpi ze mną, a za kilka tygodni, będzie spała we własnym pokoju, w "normalnym" łóżku ;-) ) Po przeprowadzce to łózeczko nie będzie mi potrzebne (ani też wanienka do kąpieli malucha). Problem jedynie z zarządzaniem czasoprzestrzenią - mieszkam niedaleko Gniezna (w sumie - można mieszkać dalej od Torunia ;-) ), ale z czasem bardzo krucho... Nie znacie kogoś, kto mógłby to łózeczko odebrać ode mnie i przekazać zainteresowanej? W każdym razie, jeśli nie znajdzie sie ofiarodawca mieszkający blizej, to ja się deklaruję.