aalek 17.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Zwracam się z prośbą o podanie skutecznych sposobów na usuwanie starych warstw farby z grzejników żeliwnych (kaloryferów). Która z metod jest najdoskonalsza i szybka w realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 17.11.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Najskuteczniejsze jest piaskowanie, mozna też opalać (jedno i drugie po zdjeciu grzejnika) - tylko czy warto?Nowoczesne konwektorowe grzejniki wcale nie są drogie, a znacznie estetyczniejsze i wydajniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aalek 18.11.2006 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Dziękuję za odpowiedź Grzejniki są już zdemontowane. Prosiłbym o więcej informacji na temat piaskowania i jak opalać. Jakie są zalety i wady tych metod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 18.11.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Dziękuję za odpowiedź Grzejniki są już zdemontowane. Prosiłbym o więcej informacji na temat piaskowania i jak opalać. Jakie są zalety i wady tych metod? Piaskowanie - sposób droższy, ale najlepszy. Przywraca grzejnik do stanu fabrycznie nowego - pozostaje zywy metal. Zawozisz grzejniki do najblizszego zakładu piaskarskiego i już. Opalać można samemy - potrzebna dobra opalarka która wypali farbę (uwaga - dym!) i drobna szczotka druciana, którą trzeba pieczołowicie usunąc resztki nagaru i popiołu po spalaniu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.12.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Nowoczesne konwektorowe grzejniki wcale nie są drogie, a znacznie estetyczniejsze i wydajniejsze. tylko zapomniał handelkarz dodać: że np do instalacji otwartej CO /jeżeli taką masz/ to się nie nadają za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 04.12.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A jak już je wypiaskujesz bądż opalisz to ie zapomnij pożądnie przepłukać. Oczyszczenie od wewnątrz bardzo dużo daje w późniejszym użytkowaniu. Zrobiłam tak 2 lata temu ze wszystkim grzejnikami więc wiem po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaJak05 04.12.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Jest jeszcze taki preparat na pędzel pt. Skansol albo spray Paint Remover. Spryskujesz, czekasz kilka minut i zmywasz wodą. Ma zastosowanie w zakładach lakierniczych. Świetnie się nadaje jak masz złość na sąsiada bo parkuje na twoim miejscu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.12.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Jest jeszcze taki preparat na pędzel.... Świetnie się nadaje jak masz złość na sąsiada bo parkuje na twoim miejscu..... W takim przypadku równie skuteczny jest "kret" w płynie. sorry za radę, nie stosowałem, ale wiem, choć zawsze parkuję na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizg 04.12.2006 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 pod warunkiem, że nie masz przglądu farb ostanich 20 lat, ja tak miałam i tylko opalanie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 05.12.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Karcher z przystawką do pisakowania - najlepiej wypożyczyć Taniej niż w zakładzie piaskarskim Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts