czarek S. 28.04.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 KUPILEM DOM Z POKRYCIEM DACHU Z PLYTEK AZBESTOWYCH CZY KTOS USUWAL JUZ TAKIE COS .PODOBNO DUZO KOSZTUJE I TRZEBA ZATRUDNIC SPECJALNA EKIPE ALE ZA ILE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.04.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Cen Ci nie podam - ale to prawda.Mozna ewentualnie zrobic na tym nowe pokrycie.Zadzwon do firmy Izoopol, Trzemeszno (052) 3154330. Moze Ci cos podpowiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lakme 07.05.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 jA MAM PODOBNY PROBLEM Z PŁYTKAMI. oRIENTOWAŁAM SIĘ W FIRMACH, KTÓRE WYWOŻĄ AZBEST: ZA WYWÓZ 100M DACHU AZBESTOWEGO ŻĄDALI OD 1200 ZŁ DO 1700 ZŁ. pODOBNO W NIEKTÓRYCH GMINACH MOŻNA UBIEGAĆ SIĘ O DOFINANSOWANIE, JA PRÓBOWAŁAM ALE KILKAKROTNIE MNIE ZBYLI. dZWONIŁAM TEŻ DO bANKU OCHRONY ŚRODOWISKA, GDZIE MOŻNA UZYSKAĆ PREFERENCYJNE KREDYDYTY, ALE W TYM ROKU NIE MA TAKIEJ PULI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.05.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 To prawda niektore gminy maja na ten cel finanse z Banku Ochrony Srodowiska lub podobnego typu instytucji i pokrywaja w jakims procencie koszt wywyozu eternitu.W ktoryms numerze M byla propozycja pozostawienia go na dachu i zrobienia na nim nowego pokrycia z blachodachowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachtomasso 08.05.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 U mnie gmina robi tak. 1. Zgłasza się demontaż azbestu.2. Przychodzi firma i zdejmuje (u mnie 3 zł z metra kwadratowego)3. Składa się to na podwórku i przykrywa folią.4. Jak się uzbiera w gminie to z funduszy gminy zamawiają transport na składowisko. Mam takie info od firmy robiącej dachy. (gmina Wołomin). Muszę to jeszcze potwierdzic w wydziale Ochrony Środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_dek 23.03.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 czy liczenie od tony to jest normalny sposób rozliczania za utylizację azbestu? zerwanie i utylizacja pokrycia azbestowego, mam jadną firmę, liczą właśnie od tony, pierwszy raz mam takie zlecenie, macie większe doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 25.03.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 CzarekZdejmij ten "eternit" poukładaj na palety i owiń folią np streczeczem. Ustaw to w takim miejscu aby można było podjechać np HDS em..Jeśli gmina nie ma teraz akcji z azbestem to może kiedyś znajdą siano na utylizację.Zgłoś wymianę dachu i zakładaj na dach nowe pokrycie. Chyba ,że Cię stać na sfinansowanie utylizacji. Ja tylko zapłaciłem za demontaż - z działki zabrała firma za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mevil 15.04.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Grzesiek, korzystałem z firmy z Łodzi (info kontaktowe na priv) i liczyli własnie od tony, nie wiem, może mówimy o tej samej firmie, jak nie to chyba to jest normalny sposób rozliczania za utylizacje tego ustrojstwa Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Mevil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.08.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym mówimy, jak zgodnie z prawem usunąć eternit. Dowiesz się, że możesz tę kłopotliwą powinność właściciela dachu mieć za darmo. Zobacz inne filmy z życia i poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 10.08.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Ale bzdury Pan opowiadasz ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawryl 06.09.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Grzesiek, tak naliczanie ceny w zależności od tonażu to normalna praktyka w tym temacie. Z tego co wiem to UE kładzie pieniądze na usunięcie i utylizację azbestu więc warto wybrać firmę pozyskującą takie fundusze i my nie poniesiemy żadnych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts