Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAK ZDJAC AZBEST Z DACHU?

czarek S.

Recommended Posts

• 2 weeks później...
jA MAM PODOBNY PROBLEM Z PŁYTKAMI. oRIENTOWAŁAM SIĘ W FIRMACH, KTÓRE WYWOŻĄ AZBEST: ZA WYWÓZ 100M DACHU AZBESTOWEGO ŻĄDALI OD 1200 ZŁ DO 1700 ZŁ. pODOBNO W NIEKTÓRYCH GMINACH MOŻNA UBIEGAĆ SIĘ O DOFINANSOWANIE, JA PRÓBOWAŁAM ALE KILKAKROTNIE MNIE ZBYLI. dZWONIŁAM TEŻ DO bANKU OCHRONY ŚRODOWISKA, GDZIE MOŻNA UZYSKAĆ PREFERENCYJNE KREDYDYTY, ALE W TYM ROKU NIE MA TAKIEJ PULI.

U mnie gmina robi tak.

1. Zgłasza się demontaż azbestu.

2. Przychodzi firma i zdejmuje (u mnie 3 zł z metra kwadratowego)

3. Składa się to na podwórku i przykrywa folią.

4. Jak się uzbiera w gminie to z funduszy gminy zamawiają transport na składowisko.

Mam takie info od firmy robiącej dachy. (gmina Wołomin). Muszę to jeszcze potwierdzic w wydziale Ochrony Środowiska.

• 11 years później...

Czarek

Zdejmij ten "eternit" poukładaj na palety i owiń folią np streczeczem. Ustaw to w takim miejscu aby można było podjechać np HDS em..

Jeśli gmina nie ma teraz akcji z azbestem to może kiedyś znajdą siano na utylizację.

Zgłoś wymianę dachu i zakładaj na dach nowe pokrycie.

Chyba ,że Cię stać na sfinansowanie utylizacji. Ja tylko zapłaciłem za demontaż - z działki zabrała firma za friko

• 3 weeks później...
  • 3 months później...

Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym mówimy, jak zgodnie z prawem usunąć eternit. Dowiesz się, że możesz tę kłopotliwą powinność właściciela dachu mieć za darmo.

Zobacz inne filmy z życia i poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was

• 4 weeks później...