pawilon79 17.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 dzień dobry. mam pytanie. bede sie budował. na dzisiejszym rynku jest wiele produktów. chodzi z czego najlepiej opłaca sie zbudować ściany zewnętrzne- czy opłaca sie budować sciany jednowarstwowe czy lepiej dwuwarstwowe jak to wygląda z kosztami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 17.11.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Raczej nie stosowałbym jednowarstwowych. Trzeba bardzo pilnować ekipy, stosowac specjalne materiały ciepłochłonne. A i tak efekt będzie gorszy niż przy dwu lub trzywarstwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 19.11.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 chcesz mieć niezszargane nerwy - nie wybieraj ściany jednowarstwowej. bedziesz stał nad murarzem a on i tak jak się tylko odwrócisz będzie robiło po swojemu. polecam technologię ściany dwuwarstwowej: keramzytobeton (24 cm.) plus ocieplenie (12 cm.). strop też keramzytobetonowy (lekkie pustaki terriva). te wszystkie bajery z parametrami ściany jednowarstwowej to są fajne w prospekcie. zalecam zapytanie murarza (solidnego) w jakim materiale "czuje" sie najlepiej. odradzam beton komórkowy. widziałem sporo domów i do mnie to nie przemawia. bardzo kruche. Ściany moga popękać jak wylejesz stop a nie dasz pod belki cegły pełnej. pewnie ma swoich zwolenników ale do mnie nie przemawia. a koszt. to też bajanie. cenowo wychodzi podobnie a wszystkie wskaźniki i tak trzeba przemnożyć przez współczynnik korygujący. budowaliśmy z dużych bloczków keramzytobetonowych 49 x 24 x 24 wychodząc z założenia, że budowa będzie postępować szybko i nie będzie za dużo spoin (a to one są najsłabszym ogniwem) pozdr. aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz01 23.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ekonomicznie, to chyba w tej chwili najlepiej wychodzi 2 warstwowa z BK, ale tania ceramika moze nie wyjść wcale drożej. 1 warstwowa jest dla zapleńców, a 3 warstwowa dla zapleńców z grubym portfelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 24.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 najbardziej popularna jest ściana dwuwarstwowa , bo chyba jednak najtaniej i najkorzystniej materiał? taki jaki najkorzystniej kupisz w swojej okolicy zresztą różnice w cenie poszczególnych materiałów są tak nikłe że nie ma co sie stresować poczekaj jak dojdziesz do dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts