gaga2 21.11.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ja właściwie korzystam z karty kredytowej jak z karty z odroczoną płatnością. Mam wpisane w kalendarzu terminy płatności i nigdy ich nie przekraczam - w tej sposób nie płacę ani grosza za faktycznie udzielony kredyt. Moja karta ma max 56 dni nieodpłatnego kredytowania. A zawsze mam możliwość zaciągnięcia prawdziwego kredytu jak będe w pilnej potrzebie...pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 21.11.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Hmmm, to spójrz tutaj: http://lukasbank.pl/oferta_karty_vclassic.asp W moim banku Visa Classic jest nazywana kartą kredytową... Czy ona czymś się różni od tej, którą pokazałeś powyżej? Sadze ze tym,ze pierwsza jest tzw karta plaska,a twoja tzw.wypukla. I tu wlasnie jest roznica. Karty platnicze,ktore dostajesz w banku do swojego konta bankowego sa w przewazajacej czesci(95%) katrami plaskimi. Natomiast,karta wypukla to typowa karta kredytowa. A co do platnosci kartami platniczymi w sklepach,to czasami,chociaz juz coraz zadziej moga byc problemy.W niektorych sklepach nie ma bowiem terminali elekt. tylko cos w rodzaju suwakow,na ktorych wytlacza sie numer karty mechanicznie(w polsce z czyms takim sie nie spotkalem,ale gdzie indziej i owszem). A jesli chodzi o platnosci karta platnicza przez internet,to wydaje mi sie ze moga wystapic problemy,chociaz karta ta jest nazywana "elektroniczna". Brak mozliwosci zaplacenia taka karta moze byc spowodowany tym,ze firma,ktora zarzadza naszymi kartami (POLCARD,tak chyba sie ona nazywa) przy platnosciach internetowych wymaga podania dodatkowego numeru ( trzy ostatnie cyfry) umieszczonego na pasku podpisu.Karty plaskie jego raczej nie maja. Kiedys mieszkajac w Stanach i chcac kupic synowi prezent w polskim sklepie internetowym i placac karta bylem proszony o podanie tego numeru. Kupujac na terenia Stanow nie bylo to wymagane,wiec kiedy spotkalem sie z tym po raz pierwszy skontaktowalem sie z nimi i wtydy wlasnie uzyskalem info. ze to jest ze wzgledow bezpieczenstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 23.11.2006 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dzięki, trochę mnie oświeciliście. Hm, to chyba wolę kartę wypukłą... przynjamniej wiem o co pytać. I dalej się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.11.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Pamietaj jednak,ze musisz liczyc sie tym,ze taka karta obciaza twoja zdolnosc kredytowa w wymiarze (chyba) 5% przyznanego limitu na danej karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 24.11.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Pamietaj jednak,ze musisz liczyc sie tym,ze taka karta obciaza twoja zdolnosc kredytowa w wymiarze (chyba) 5% przyznanego limitu na danej karcie. Wobec mojego kredytu na dom, i tak pewnie moja zdolność kredytowa nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts