Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chudnę, cholera :-/

zielonooka

Recommended Posts

współczuję Wam dziewczyny z tym odchudzaniem się :(

od ponad 10 lat (właściwie odkąd pamiętam) ważę ciągle tyle samo 55 kg przy 170 cm

obżeram się ile wlezie tym na co mam ochotę

i jest po prostu super :D

żyć nie umierać ;)

zielonooka,

zrobienie badań krwi w niczym nie zaszkodzi, ale sądzę, że niczego nowego nie ujawni :)

takie ogólne badania w bardzo bardzo złym stanie są tak naprawdę coś pokazać

na pewno jesteś zdrowa jak ryba!!!!! :)

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zielonooka mam nadzieje, ze wszystkojest w porządku, ale na wszelki wypadek zrób badania na poziom cukru we krwii.

no wiem dzis odbieram....

cukier tez tam chyba byl

oczywiscie tradycyjnie przy pobieraniu krwi fajtnelam na podloge - nie wiem czy tez tak macie ale ja na widok igly ze strzykawka - robie sie... (adekwatnie do nicka :wink: :lol: ) zielona :lol:

ps. dieta to durna kopenhaska :oops: :-? tylko ciut zmodyfikowana

na pewno znacie , :-?

efekt - oprocz spadku wagi - wlosy wychodza mi garsciami , niedlugo łysa bede :evil: :evil: :evil:

może masz raka..... i to nie żart, albojakieś inne świństwo,ale na pewno lepiej iśc na jakąś serię badań niz na forum szukać rozwiązania

Zielonooka, to jest bardzo dobra rada. Idź, przebadaj się. Kompleksowo.

może masz raka..... i to nie żart, albojakieś inne świństwo,ale na pewno lepiej iśc na jakąś serię badań niz na forum szukać rozwiązania

akurat wlosy mi wylaza nie z powodu rakow tylko braku jakis witamin :-?

co do "raka" az tak daleko w baaaardzo optymistycznych i pelnych empatii wizjach ( :lol: ) bym nie szla, choc wlasnie dlaetgo zeby sie uspokoic ze to nie to "tfu1 tfu!"

badania zrobilam

Bj . wkurzyl mnie lekarz - naparwde rzadko do lekarza chodze - jak jestem raz do roku z powodu przeziebienia to max...

Badania krwi robilam chyba ze 4 (albo i wiecej ) lat emu

Przychodze i grzecznie prosze o takowe (tym bj ze jakies (moze smieszne ) ale jadnak niepokojace mnie - podstawy mam :-? )

Chyba nawet bez zadnych powodow raz na pare lat warto zrobic - celem kontroli itp.

Naprawde zadna to dla mnie przyjemnosc isc sie kłuć! :evil:

A lekarka wybaluszyla na mnie oczodoly jakbym nie wiem o ... trepanacje czaszki poprosiła :-? :-? :-?

oczywiscie tradycyjnie przy pobieraniu krwi fajtnelam na podloge - nie wiem czy tez tak macie ale ja na widok igly ze strzykawka - robie sie... (adekwatnie do nicka :wink: :lol: ) zielona :lol:

Ja nie. Chonorowo oddaje krew. To znaczy oddawałam. Na razie jestem odroczona do konca roku, mimo, ze mam morfologie wzorową. Ale mój brat na wkucie reaguje dziwnie...

Po co chodzic do lekarza? Badania można wykonać wchodząc z ulicy, nawet dotyczące genomu. Fakt, że ze skierowaniem w pewnych warunkach może być taniej, ale nie ma co sępić, czy zwlekać.

Ja mam swoje zdanie na temat diet, odżywiania i wagi. Długo by pisać. Podstawowym problemem jest poznanie własnego organizmu i zdobycie się na pewną konsekwencję w regularności i składzie posiłków. Widziałem i sam w tej materii przeżyłem conieco i wierzcie mi, że 9 na 10 osób ma kłopoty z wagą z powodu niedopasowania jadłospisu do własnego organizmu. To cały sekret.

Abstrahujac od problemow ze zdrowiem. Byc może kolezanka Zieloonoka jakąs zmainą elementu diety lub regularności, albo tez trybu zycia pobudziała swój metabolizm. Byc moze to reakcja organizmu (silniejsza niz zwykle) na zmiane pory roku. Nie wszyscy na zimę tyją ;) Byc moze tez (pardon) to wpływ wejscia w nowy etap zycia biologicznego. Nie wszyscy z wiekiem tyją ;)

Życzę świetnej formy.

badania odebralam i poszlam do lekarza :wink:

jest ok i nie do konca ok :wink:

tzn. ok - bo w normie wszystko [i nic zlego sie nie dzieje] i troche mniej ok , bo absolutnie prawie wszystko w dolnych (czy tam odpowiednio gornych) granicach normy :-?

no ale jeszcze nie umieram :wink: :lol:

paniki nie ma ale powinnam sie ponoc zastanowic :-? , nad trybem zycia , odzywianiem, stresem, odpoczynkiem , iloscia zarwanych nocy itpede :-?

blech... nie lubie sie zastanawiac na takimi rzeczami :-? , ale nie ukrywam ze sie uspokoilam :wink:

ps. aha niedobor mam , magnezu, potasu , zelaza i cholera wie czego jeszcze.... :-?

niech zyja slodkie fajne pastyli z apteki ktore mi ten poziom, podwyzsza, bo jak sobie pomysle ze szpinak bym musiala jesc!!!!! :o :o :o

ps. dzieki ze sie moglam poprodukowac - samo napisanie troszke mi pomoglo te pare dni wytrzymac :)

Po co chodzic do lekarza? Badania można wykonać wchodząc z ulicy, nawet dotyczące genomu. Fakt, że ze skierowaniem w pewnych warunkach może być taniej, ale nie ma co sępić, czy zwlekać.

.

Kiz ja nigdy nie sepie :wink:

Tyle tylko ze... 99% procent mojego leczenia (na szczescie b sporadycznego) odbywa sie droga prywatna... :-? :-? :-?

Szlag mnie trafia bo za cholere te skladki place ?! :-?

Stomatolog - prywatnie za ciezka kase :-? , ginekolog - prywatnie i tak samo, chirurg (bo sobie zmasakrowalam palec u nogi kiedys tam - prywatnie bo do panstwowego kolejka na 2 miesiace :-? ) dermatolog - bo mnie tam opsypalo alergicznie chyba - z pol roku temu - tak samo bo terminy do dermatologa dluzsze niz do chirurga itp.

badania - prywatnie - ja wiem ze to nie sa duze sumy ale mam prawo bezplatnie to raz (i naprawde ... nie naduzywam) a dwa - niech sie te male uzbieraja do kupki to usiasc i kwiknac mozna :-? :evil: