zielonooka 20.11.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Bloody mary probowalam raz i spedzilam upojne chwile w objeciach kibelka nie nie i jescze raz nie nie znosze wodki i nie znosze soku pomidorowego Ja poprosze Campari z sokiem pomaranczowym plus limonka!!! tez duzo witamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 20.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Zielonooka- będą kłuć, bo przy badaniu sprawności tarczycy określa się poziom hormonów przez nią produkowanych we krwi, a drugie badanie jest w pierwszym kroku nieinwazyjne- badanie usg płatów tarczycy. Skoro piszesz, że chudniesz mimo, że normalnie jesz, tracisz włosy itd. to ja bym te badania zrobiła licho nie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 20.11.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Zielonooka- będą kłuć, bo przy badaniu sprawności tarczycy określa się poziom hormonów przez nią produkowanych we krwi, a drugie badanie jest w pierwszym kroku nieinwazyjne- badanie usg płatów tarczycy. Skoro piszesz, że chudniesz mimo, że normalnie jesz, tracisz włosy itd. to ja bym te badania zrobiła licho nie śpi no to pewnie zrobie Aha - mam pytanie troszke w temacie "kłucia" Czy jest jakis - jakikolwiek sposob by nie zemdlec w trakcie pobierania krwi? ja to zawsze - totalne bum , juz przed wejsciem do gabinetu mi slabo.... na lezaco mi juz pobieraja... i nic nie pomaga Tak sie tylko pytam - w sumie przezyje, trudno, tylko Panie w Zabiegowym sie juz ze mnie smieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.11.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 dajk sobie spokój z badaniami na razie, popatrz co będzie dalej. Z grubsza wszystko jest w normie, jeżeli w górnych granicach to badania trzeba powtórzyć za powiedzmy miesiąc. W międzyczasie sobie poobserwujesz proces chudnięcia . Wtedy możesz dorobić tarczycę... (T3, T4, THS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 20.11.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 EZS- mam trochę inne podejście do sprawy. Jestem w tych sprawach zasadnicza- mój mąż mówi: "cholera". Tłumaczyć mnie może to, że jestem po 7 operacjach i co nieco mi już wycięli. Przyczyną rozstroju mojego organizmu była właśnie tarczyca. Odezwała się jak bumerang obecnie- po 12 latach- w to lato schudłam 11 kg, straciłam połowę włosów, o psychice nie wspomnę... tylko nadczynność Zielonooka WCALE nie musi mieć problemów z tarczycą, ale jeżeli coś się z nią dzieje co ją niepokoi, a wyniki dotychczasowych badań są jakie są - to warto skontrolować tarczycę pas pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.11.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Zielonooka, zelazo jest tez w buraczkach, a najlepiej ponoc sie wchlania jak posypujesz jedzenie natka pietruszki, a to dlatego, ze zelazo wchlania sie w obecnosci witaminy C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 21.11.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 a może ktoś z was wie co należy jeść albo jakie preparaty stosować żeby podnieść wysokość krwinek białych i płytek, które są na dolnej granicy ps. zielonooka cieszę się że wyniki wyszły pomyśnie co do włosów, to raz na jakiś czas następuje wymiana i dużo ich na raz wypada, czasami wypadanie włosów związane jest ze zmianami hormonalnymi, których w naszym organiźnmie nie brakuje miałam ostatnio ten sam problem, poratowałam się naftą i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.11.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 monka nic nie jeść, iść do hematologa. jeżeli powie, że wszystko jest ok, to dopiero myśleć o jedzeniu Co do zielonej, to nie tak. Chudnie od miesiąca dopiero a wyniki są w zasadzie w normie. Żeby myśleć o czymś złym, ten proces musi trwać dłużej... Ja po dietach też chudnę jakiś czas później a przybywam dopiero potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 21.11.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 poczxekam z miesiac , (gora dwa) jak nie wychamuje... to lece na te tarczycowe ps. teraz w piatek wyjezdzam do psiapsiolki - jak ja znam to mnie podtuczy tak ze znow trzeba bedzie sobie diete zapodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 22.11.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 może masz raka..... i to nie żart, albojakieś inne świństwo,ale na pewno lepiej iśc na jakąś serię badań niz na forum szukać rozwiązania może byś się tak zastanowił, zanim palniesz ........... a co koleżanki Majko nie lubisz?? Czy źle jej życzysz?? Bo jak na doradce od spraw wszelkich to kiepsko radzisz..... Każda niepokojąca objawa naszego zdrowia ma swoje przyczyny, oczywiście można je bagatelizować i nic nie robić...., znam kolegę który miał guza w główce...., a ciągłe bóle głowy wyrównywał coraz większymi dawkami tabletek przeciwbólowych...., potem było za późno.... trzeba mieć świadomość, rak jest groźny nawet mała niepokojąca zmiana powinna nas zastanowić i powinniśmy się zbadac, lub można posłuchać Majki i udawać że wszystko jest w porządku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.11.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 może masz raka..... i to nie żart, albojakieś inne świństwo,ale na pewno lepiej iśc na jakąś serię badań niz na forum szukać rozwiązania może byś się tak zastanowił, zanim palniesz ........... a co koleżanki Majko nie lubisz?? Czy źle jej życzysz?? Bo jak na doradce od spraw wszelkich to kiepsko radzisz..... Każda niepokojąca objawa naszego zdrowia ma swoje przyczyny, oczywiście można je bagatelizować i nic nie robić...., znam kolegę który miał guza w główce...., a ciągłe bóle głowy wyrównywał coraz większymi dawkami tabletek przeciwbólowych...., potem było za późno.... trzeba mieć świadomość, rak jest groźny nawet mała niepokojąca zmiana powinna nas zastanowić i powinniśmy się zbadac, lub można posłuchać Majki i udawać że wszystko jest w porządku.... Myślę, że Majce chodziło nie o treść, ale o formę rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 może masz raka..... i to nie żart, albojakieś inne świństwo,ale na pewno lepiej iśc na jakąś serię badań niz na forum szukać rozwiązania może byś się tak zastanowił, zanim palniesz ........... a co koleżanki Majko nie lubisz?? Czy źle jej życzysz?? Bo jak na doradce od spraw wszelkich to kiepsko radzisz..... Każda niepokojąca objawa naszego zdrowia ma swoje przyczyny, oczywiście można je bagatelizować i nic nie robić...., znam kolegę który miał guza w główce...., a ciągłe bóle głowy wyrównywał coraz większymi dawkami tabletek przeciwbólowych...., potem było za późno.... trzeba mieć świadomość, rak jest groźny nawet mała niepokojąca zmiana powinna nas zastanowić i powinniśmy się zbadac, lub można posłuchać Majki i udawać że wszystko jest w porządku.... blablalugo, lewaku, gregmeno, wareczko i biała lasko - odpieprz się ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.11.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 22.11.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 może masz raka..... i to nie żart, albojakieś inne świństwo,ale na pewno lepiej iśc na jakąś serię badań niz na forum szukać rozwiązania może byś się tak zastanowił, zanim palniesz ........... a co koleżanki Majko nie lubisz?? Czy źle jej życzysz?? Bo jak na doradce od spraw wszelkich to kiepsko radzisz..... Każda niepokojąca objawa naszego zdrowia ma swoje przyczyny, oczywiście można je bagatelizować i nic nie robić...., znam kolegę który miał guza w główce...., a ciągłe bóle głowy wyrównywał coraz większymi dawkami tabletek przeciwbólowych...., potem było za późno.... trzeba mieć świadomość, rak jest groźny nawet mała niepokojąca zmiana powinna nas zastanowić i powinniśmy się zbadac, lub można posłuchać Majki i udawać że wszystko jest w porządku.... blablalugo, lewaku, gregmeno, wareczko i biała lasko - odpieprz się ode mnie. pikantnie poleciałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 22.11.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Brawo Majka kultura się kłania forum jest dla rożnych ludzi, jedni coś doradzą, przestrzegą.... a inni jak widzą potrafią tylko pieprzyć, ale przynajmniej licznik postów bije.... oczywiście każdy ma wybór, masz niepokojące objawy, możesz posłuchać mnie i zbadac się, skontrolować stan zdrowia, rak czy inne paskudztwo nie będzie czekał, możesz posłuchać Majki jako najlepszej doradczyni.... wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.11.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Zielonooka- a przebadałaś tarczycę? pzd a widzisz... nie o matko... to co teraz? znowu mnie beda kluc i znowu im mam fiknac na podłoge? Pisalam wczesniej o tarczycy. I tak za jednym poborem krwi by nie poszlo, na tarczyce dodatkowa strzykawe biora. A choroba tarczycy jak najbardziej moze powodowac chudniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 22.11.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Aha - mam pytanie troszke w temacie "kłucia" Czy jest jakis - jakikolwiek sposob by nie zemdlec w trakcie pobierania krwi? ja to zawsze - totalne bum , juz przed wejsciem do gabinetu mi slabo.... na lezaco mi juz pobieraja... i nic nie pomaga Tak sie tylko pytam - w sumie przezyje, trudno, tylko Panie w Zabiegowym sie juz ze mnie smieja też tak miałam, ale ostatnie dwa razy pobierano mi krew za pomocą małej igiełki pod ciśnieniem, bez żadnoego gmerania i wiercenia w żyłach (fuj), było bardzo przyjemnie jak na pobieramie krwi. Pobieraja tak krew w medikover i diagnostyce (kraków). Polecam, bo po co się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 też tak miałam, ale ostatnie dwa razy pobierano mi krew za pomocą małej igiełki pod ciśnieniem, bez żadnoego gmerania i wiercenia w żyłach (fuj), było bardzo przyjemnie jak na pobieramie krwi. Pobieraja tak krew w medikover i diagnostyce (kraków). Polecam, bo po co się męczyć. To gdzie Ty wcześniej na pobrania chodziłaś, ze ci ktoś w żyłach gmerał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.11.2006 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 też tak miałam, ale ostatnie dwa razy pobierano mi krew za pomocą małej igiełki pod ciśnieniem, bez żadnoego gmerania i wiercenia w żyłach (fuj), było bardzo przyjemnie jak na pobieramie krwi. Pobieraja tak krew w medikover i diagnostyce (kraków). Polecam, bo po co się męczyć. To gdzie Ty wcześniej na pobrania chodziłaś, ze ci ktoś w żyłach gmerał ? moze tam gdzie ja 3 razy mi sie probowala wkluc .... zreszta anwet jak robia to szybko to ja padam to bj w glowie siedzi , bo ani nie boli wlasciwie , ani przeciez sie nie patrze... a jednak zawsze bum na ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 moze tam gdzie ja 3 razy mi sie probowala wkluc .... zreszta anwet jak robia to szybko to ja padam to bj w glowie siedzi , bo ani nie boli wlasciwie , ani przeciez sie nie patrze... a jednak zawsze bum na ziemie Bez urazy P zielona.To nie psycho24(bo tam mam zabronione)oso chodzi??"Dział porad życiowych".Przeczytaj to z sensem. pozdrawiam P zielonooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts