Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mydelniczka magnetyczna

Kanton

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jesli myślisz o zwisającej ze ściany kostce mydła, zawieszonej na magnesie na pałąku wystającym ze ściany i wiszącym na metalowym kapslu, to pomyśl:

1. O kapiących z mydła mydlinach na umywalke lub podłogę i zaangażowaniu, jakim się wykarzesz, zeby toto wisiało tak, zeby dało się mydło zdjąć, powiesić i niczego nie zachlapywać

2. O wydłubywaniu pazurami tego kapsla z kończącego się mydła żeby założyć nowe.

3. O słąbnącym magnesie, który nie jest w stanie utrzymać nowej kostki mydła

Kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu miałem coś takiego, krew mnie zalała i nie używałem już po 4 dniach od wprowadzenia

A ja sie nie zgadzam z przedmówcami. Ja pierwszy raz spotkałam sie z tym na wynajmowanym mieszkaniu i tak mi sie spodobało że kupiłam do swojego. Używam juz 6 lat i moja spostrzeżenia: bardziej z pewnością zlew jest "usmarkany" mydłem leżacym lub kapinami z butelki mydła w plynie, mój magnez nie słabł z czasem i zawsze dobrze trzyma mydło, a rdzewiejace kóleczko czyszcze przeznaczonymi do rdzy środkami. Mozemy polemizowac co jest lepsze:mydło w płynie czy w kostce, ja przy zlewie mam wiszącą kostke i uważam ze to fajna sprawa. Teraz zmienam mieszkanie na domek i tu tez bede to miec, widziałam w Castoramie jeden model, ale jeszcze poszukam.

A ja sie nie zgadzam z przedmówcami. Ja pierwszy raz spotkałam sie z tym na wynajmowanym mieszkaniu i tak mi sie spodobało że kupiłam do swojego. Używam juz 6 lat i moja spostrzeżenia: bardziej z pewnością zlew jest "usmarkany" mydłem leżacym lub kapinami z butelki mydła w plynie, mój magnez nie słabł z czasem i zawsze dobrze trzyma mydło, a rdzewiejace kóleczko czyszcze przeznaczonymi do rdzy środkami. Mozemy polemizowac co jest lepsze:mydło w płynie czy w kostce, ja przy zlewie mam wiszącą kostke i uważam ze to fajna sprawa. ...

ja też :D

bardziej z pewnością zlew jest "usmarkany" kapinami z butelki mydła w plynie

:o :o :o :o

Od kilku lat używam tylko mydła w płynie, także w kuchni. I NIGDY z butelki nic mi nie kapało. Ostatnio namiętnie używam mydła Palmolive.

Prosto, łatwo i bardzo higienicznie. Jak ktos woli, mozna kupić dozownik dopasowany do innych łazienkowych utensyliów co by było ładniej.

Prędzej z mokrej, namydlonej kostki będzie kapać! :lol:

wątek ten rozpocząłem bo sam jestem użytkownikiem tego typu mydelniczek od 12 lat (podpatrzyłem w wielkiej Brytanii) i używałem 3 modeli różnych firm i rzeczywiscie niektóre rdzewiały ale poza tym sprawowały się bardzo dobrze. Teraz potrzebuję takie do nowego mieszkania i mam problem bo wszyscy producenci mówią, że "to się nie sprzedaje" i dla tego nie produkują, no i niebardzo jest gdzie kupić.