Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

tyle sie mowi o bumie w tym roku na mieszkania ze tyle sie tego buduje ze materialow nie starcza a daneco innego mowia

A bum to taki iz niecały rok temu sprzedalam mieszkanko za 80 tys a teraz warte byłoby 120 :cry:

https://forum.murator.pl/topic/66207-gdzie-ten-bum-mieszkaniowy/#findComment-1461818

Skąd to znam Warszawka i kwartał 2006 bloki wielka płyta około 4,7t tys m2 nowe od 5 apartamenty od 9 teraz to co kosztowało 5 kosztuje 10 a apartamenty prawie 13 wielka płyta już od 6 tys tak w sumie jak patrzyłem pare tni demu to nawet około 6,7. Najbardziej mnie smieszy kupowanie mieszkań jeszcze w fazie wirualnej jak czesto investorzy jeszcze dzialek nie maja kupionych. Budynki a w szczególności okolice budynku pieknie wyglądają na folderach zieleń skwery place zabaw a w rzeczywistości na przykładzie: z jednej strony budynek szkoły wyzszej( ale jak ci nie przeszkadza pod oknem gromadka jakiś 200 osób palących to ok) z drugiej liceum i boisko od ulicy piekna zielen tylko niewiadomo jak bo sie ledwo co dwa samochody mieszcza a o chodniku nie ma juz mowy a co mówic o zieleni do tego przychodnia na przeciwko gratis czy ludzie to kupuja z desperacji czy po prostu z zsyku kupujac pare mieszkań jak myśle o tym że za 50m2 miał bym wydać 500 tys plus jakies 35 tys za garaz i czynsz zapewne z 600 to mnie ciarki przechodzą brr

A dla mnie boom budowlane jest

1) na przykładzie saksiej kępy i gocławia jeden wielki plac budowy między 100 letnei kamienice wciskanie wieżowców istna porażka aby więcej i aby do góry

2)Popatrzcie z czego się buduje bloki nie ma parawie ani jednego budynku który jest wybudowany z jednego rodzaju materiału kawałek z porothermu kawałeke z leiera kawałek z maxa co w łape wpadnie pół bloku w styropianie poł w wełnie ja mam wrażenie że to wszystko tak samo szybko się rozpadnie jak i się wybuduje do tego budowa na 3 zmiany[/i]

https://forum.murator.pl/topic/66207-gdzie-ten-bum-mieszkaniowy/#findComment-1461950