Majster Klepka 18.11.2006 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witam,Mam dosyć spory budynek do ocieplenia i elewacji.Jest to oficyna, czyli jedna ściana ślepa.Od frontu jest około 300 m2 (bez okien) i to musi być ładnie.Wychodzi ok 100 zł/m2 brutto za 12 cm styropianu i akryl na siatce z robocizną.Częścowo będą też płytki polerowane klejone na syropianie.Trudno, trzeba to zrobić. Ale od tyłu (mniej widoczna część budynku) mam do położenia ok. 550 m2 na ślepej ścianie. Tam daję 15 cm styropianu + wykończenie i jakiś kolor.Jaką technikę zastosować, żeby było taniej, a w miarę trwale.Trochę mnie przeraża cena 85 tys za elewację. Coś muszę zrobić taniej.Prosze o poradę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.11.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 100 zł za m2? Ile płacisz za robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster Klepka 18.11.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Systemowa powłoka - styropian 12, kołki, siatka, akryl to koszt 70- 80 zł za metr (np. Kabex). Robociznę wyceniają mi na 30 zł najmniej (trzy oferty).Czy to normalne ceny za elewację? Widze, ze jesteś z Marek - ile Ty płaciłaś za metr elewacji?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.11.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 musze Cie zmartwic - takie sa ceny robocizny a i tak policzyli ci skromnie35-45 za mkw to powoli zaczyna byc stawka obowiazujacamozesz zamienic akryl na mineralny - bedzie troszke taniej ale czy warto?Akryl a tym bardziej silikat jest trwalszy choc drozszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 18.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 A jeszcze niedawno z mate+rob wychodziła 75-80 zm2 za styr. Co sie wyrabia w tym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.11.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 a co ma sie wyrabiac?materialy drozeja, koszta ida w gore wiec skad pomysl by ceny byly zamrozone jak kiedys?normalna sprawa i mnie przynajmniej nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.11.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 W Markach nie kładłbym akrylu. Jest tam parę budynków - z racji akrylu i zapylenia, wyglądają jak ścierka. W tej lokalizacji, wszystko - byle by nie akryl. Taniej będzie dać siding. Ale jak to będzie wyglądać to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster Klepka 18.11.2006 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ten budynej nie jest w Markach - u nas nie ma przemysłu i zapylenia. Czyli uwazacie, że 100 zł za metr jest ceną normalną i nie ma się co dziwić takiej cenie?A może możecie polecić jakąś dobrą ekipę do ociepleń i elewacji z okolic Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 18.11.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witam A może najpierw policz czy i kiedy zwróci ci sie taka inwestycja -85 tyś to jednak kuuuuuuuuupa szmalu . pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.11.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ten budynej nie jest w Markach - u nas nie ma przemysłu i zapylenia. Czyli uwazacie, że 100 zł za metr jest ceną normalną i nie ma się co dziwić takiej cenie? A może możecie polecić jakąś dobrą ekipę do ociepleń i elewacji z okolic Warszawy? Jeśli uważasz że trasa szybkiego ruchu nie daje zapylenai, obejrzyj budynki w odległości do paruset metrów od trasy. Zwłaszcza akrylowe. Brygady dobre do ocieplen są,, ale kłóci się to z założeniem, że to ma być tanio. Za ile chcesz zapłacić wykonawstwo, to może dobiorę jaką sensowną firmę do ceny. Dobrą brygadę ociepleniową poznaje się dziś po tym, że ma kolejkę do czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 100 zł za m2? Ile płacisz za robociznę? Jeśli policzyć materiał, robocizną i sprzęt to cena jak najbardziej normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majster Klepka 19.11.2006 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Sp5es - napisałem wyraźnie, że budynek nie jest w Markach.Nie jest też przy trasie i nie ma tu zapylenia. Szukam dobrej ekipy, takiej co potrafi to robić, gdzie mógłbym zobaczyć wykonaneprzez nich elewacje.Mogę poczekać do maja z robotami. Tył budynku chciałbym zrobić jakąś tanią techniką.Styropian 15 cm i coś taniego - zaproponujcie coś - jest tego 550m2. Czy nie ma alternatywy dla akrylu na styropianie?Ile tańszy będzie zwykły tynk? Czy warto dawać coś tańszego? Przód budynku chciałbym zrobić ładnie - może być za 100 zł/m2.Chciałem tylko sprawdzić, czy taka cena nie jest za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 21.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 My miesiąc temu w W-wie dawaliśmy 80 zł za metr przy 10 cm, sąsiad teraz robi 15 i placi 95, wiec to normalne ceny.Jak dzownilam to większość w W-wie chce ok. 100 zł nawet przy 10 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts