Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dachówka "karpiówka" - opinie

robert58

Recommended Posts

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podniosę temat wyzej bo szkoda utracić tyle ciekawych informacji. Oby więcej forumowiczów miało taką wiedzę i poczucie humoru jak piszący ostatnie kilkanaście postów. Kolejny raz potwierdza się moja opinia, że na forumowiczów -fachowców zawsze można liczyć.

Ja mam dach pokryty w łuskę i jest piękny!!!

Ile można tłumaczyć?

Jak masz łuskę, to jest tam mnóstwo zakamarków w których żyją roztocza. Reszty sam się domyśl. Chcesz czyms takim oddychać. Proszę bardzo. Żyjemy w wolnym kraju.

Podobno jego ostatnimi słowami przed śmiercią były: "To jest pospolita". Nie zdążył dokończyć. Skonał.

A ja sobie tak wykoncypowałem z tymi roztoczami, że jakbym jednak położył w koronkę i w dodatku do góry nogami, to te roztocza nie miałyby szans przetrwać - deszcz spłukiwałby je, a podczas upałów, ciepłe powietrze swobodnie unosiłoby je do góry... Chyba największy błąd w życiu popełniłem, gdy zdecydowałem aby nasza karpiówka była ułożona w łuskę... Ja tego nie przeżyję - roztocza mnie uduszą na śmierć!!! Przecież koronka, jak sama nazwa mówi jest pokryciem ażurowym i nie pozwala roztoczom się osadzać, porostom porastać i znacznie lepiej wentylowany jest dach...

Jesoo, ale niektórym odbija... :D :lol: :roll: :oops:

Zdecydowanie najcięższe i napewno najdroższe zarówno w zakupie mat jak i robocizny wśród wszystkich dachówek pod wzgledem szczelności również nie taka super natomiast położona w łuskę zdecydowanie najładniejsze pokrycie ceramiczne dachu ,wybór należy do Ciebie

Pod względem szczelności to chyba jedna z najszczelniejszych dachówek (oczywiście przy odpowiednim kącie nachylenia dachu)

Pozdr.