Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik tego domu co Kusi-komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 409
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

odległość to jakieś 70 cm - tak z pamięci...ale jest to odległość jak najbardziej optymalna. Nie za daleko, nie za blisko.

naprawde tylko 70 cm ???

jestem w szoku - wszedzie pisza, że najbardziej ergonomiczne jest 120 cm, ale zawsze wydawalo mi się to zbyt dużo

jak byłam w salonie HTH, to powiedzieli mi, że nie zgodziliby sie zrobić mniej niż 110 cm

ja u siebie zaplanowalam 90-100 cm i wydawało mi sie to ok

w IKEA widziałam wyspy oddalone od szafek o 80 cm i wygladało to ok

ale najlepiej oczywiście usłyszeć opinię użytkownika - cieszę się że 70 cm jet optymalne

pozdrawiam

u nas też mówili o ergonomi. Indeco robiło meble u mnie w pracy. Facet, który robił obmiar cały czas tylko mówił ergonomia, ergonomia...Meble wykonali tak, że półka wysuwana była tak wąska, że można było tam umieścić tylko klawiaturę. Myszka miała leżeć wyżej na biurku z kablem w poprzek. Komputer był tak obudowany i bez otworów wentylacyjnych, że w upały dosłownie ugotował mi się dysk.

Każdego trzeba pilnować na każdym kroku.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Agnieszko, ja z pytaniem: jaki jest kolor Twoich drzwi (wewnętrznych) bo też zamówiliśmy w dre, w kolorze jasny orzech, inny "krój" - classic -ale to nieistotne -

zastanawiam się, czy nie są jasne? - wszelkie mahonie i podobne są z kolei za czerwone... okna zł dąb mamy....

a drzwi zewnętrzne mamy zupełnie identyczne :D :wink:

pozdrawiam :D

Ewa

Drzwi są piękne i cała reszta też niczego sobie :D

Ale ostatnie zdjęcia są z sierpnia!!! Aga podziel się radościa i problemami mieszkania w nowym pięknym domu! Czy wszysto udało się wam zrealizowac zgodnie z zamierzeniami? Czy teraz zrobilibyście coś inaczej? Co było strzałem w dziesiątkę (oprócz wyspy w kuchni :wink: )?

Taka wiedza jest bezcenna dla ludzi na etapie stanu surowego :D

nie mam jak na razie nowych zdjęć. Salon jeszcze nie robiliśmy. Robimy więcej porządków na zewnątrz, środek zostawiając na zimę. Dostaliśmy od znajomego piękne tuje 11 szt ponad 3 metrowych i jedną dużą sosnę. Przesadzaliśmy je pod koniec sierpnia więc mam nadzieję, że jednak się przyjęły, bo nic po nich nie widać, żeby coś było nie tak. Co bym zmieniła? Szczerze? Na tym etapie chyba nic. Jestem bardzo zadowolona ze spiżarki przy kuchni, porobiłam w sierpniu mnóstwo zapraw np. ponad 80 słoików grzybków :D Pralnio-suszarnia przy łazience to jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie. Dom ma 141m, ale sprzątam go szybciej niż 49m mieszkanie. Nie ma tyle szaf, pierdołek do wycierania. Przy sypialni jest garderoba i tam są nasze rzeczy. Też super sprawa :D