agnieszkakusi 02.01.2007 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Jeńki... Nie zaglądałam do komentarzy całe wieki. Dziękuję bardzo za wszystkie życzenia i Wam wszytskim z całego serce życzę wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń (nie tylko tych budowlanych ), radości z każdego nadchodzącego dnia. Normalnie mi głupio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Domek fajny. Pomysł z rezgnacją z garażu w bryle też - my zrobiliśmy tak samo i mamy teraz większy przedpokój, okno w łazience i dodatkowy mały gabinet.Jeżeli chodzi o zdjęcia, to wydaje mi się, że superex jest za blisko ziemii. Będzie nasiąkał wodą - trzeba dobrze zrobić izolację pionową tak z pół metra powyżej poziomu terenu. Trzeba było zrobić podłogę trochę wyżej lub pierwszą warstwę z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Są dwie izolacje poziome, kiero twierdzi, że jest oki. To dyrektor z firmy mojej mamy, dobry budowlaniec. Może dlatego, że tam są piaski. Dokopaliśmy się na 8 metrów i nie było wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Nie chodzi o podsiąkanie wody z ziemii ale o to, co odbija się podczs deszczu i leci na ścianę. Dlatego pisałem o izolacji pionowej dolnego fragmentu ściany(normalnie jest to ściana fundamentowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Do samej ziemi będzie tam styropian, czymś go pokryć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 04.01.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Do samej ziemi będzie tam styropian, czymś go pokryć? Styropian powinien być nawet w ziemii (tak z pół metra poniżej poziomu gruntu). To co jest w ziemii i jak pisałem z pół metra ponad nią należy szczególnie starannie zabezpieczyć - nie zapomnieć o kapinosie. Najpierw pomalować ścianę i fundament czymś co izoluje i nie niszczy styropianu. Następnie cokół pokryć lepszą (droższą) masą izolacyjną - znajdziesz to w sklepie lub na forum. Nie myśl tylko, że się czepiam - po prostu rzuciło mi się w oczy zdjęcie i skojarzyłem z budową obok. Tam też jest nisko podłoga i dlatego pierwszą warstwę ścian budowali z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ale ja wcale nie myślę, że się czepiasz Dobrze, że jest ktos kto bezinteresownie coś doradzi zamiast czepaić się bóg wie czego. Nie mogliśmy podnieść budynku wyżej, bo koszty nawiezienia ziemi by nas zjadły. Pierwsza warstwa miała być z cegły, ale kiero cos tam powyliczła i stwierdził, że może byc tak jak jest. Poza tym u nas dach będzie wystawał 80 cm poza ściany więc okap będzie dosyć duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 05.01.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Aga powklejaj nowe zdjęcia, bo jestem ciekawa jak tam twoje postępy. Robicie strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.01.2007 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 nie robimy stropu, a zdjęcia dzis wiecorem albo jutro, bo odbieram od fotografa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 05.01.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 To tak jak my. W poniedziałek koniec roboty na ten okres. Strop będzie jak zawita wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.01.2007 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 hmmm..tyle, że my stropu nie mamy w ogóle, u nas jest stropodach, zaraz pod kratownicą możemy wieszać płyty G-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.01.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Aga super kiedy dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.01.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Więźba w lutym, ale nie wiem na ile pozwoli pogoda. Zaraz wkleję zdjęcia do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 witam,ale szybko się uwinęli ze ścianami. Zaczęli gdzieś pod koniec listopada i domek już stoi.A jak b.k. znosi deszcze i ew. mrozy - te ściany wyglądają tak bezbronnie. Dostałaś jakieś zalecenia na okres oczekiwania na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.01.2007 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 ze względu na to, że ściany są zakończone wieńcem to nic nie trzeba robić. Mogą spokojnie stać i czekać na daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 31.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Agnieszkakusi, świetny projekt, sam go miałem realizować, ale... no właśnie, w końcu kupiliśmy inną działkę z już rozpoczętą budową innego domku - też fajnego, ale ten Twój zdecydwanie najbardziej mi się podobał ze wszystkich (kilku... set? ...tys?) które oglądałem przed rozpoczęciem babrania w gruncie (i papierach ) No i świetny dziennik, taki obrazkowy i nie przegadany. Szybko się czyta . Bd częściej tu zaglądał ula@ To co masz w podpisie to nieco zniekształcony tekst ze skeczu "Fachowcy" kabaretu Dudek, wykonawcy: Kobuszewski i Gołas, gdzieś z połowy lat 60-tych, a wersja oryginalna (ze skrótami, bo to dialog) brzmi tak: Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.02.2007 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Kropi, dziękuję ostatnio trochę zaniedbałam dziennik, ale obiecuję, ż eniedługo się poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Chciałam tylko donieść, że wystąpiliśmy o pozwolenie na budowę. Moje starostwo niby jest przychylne inwestorom, ale nie przekłada się to na szybkie udzielanie pozwoleń na budowę.Liczę na dwa miechy czekania, a z wykonawcą umawiam się na maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 18.02.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 No proszę, proszę - Agnieszko jaka się sławna zrobiłaś Widziałaś już swój list do redakcji w najnowszym Muratorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.02.2007 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 jaki mój list? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts