arkadiusz 18.11.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Mam nadzieje ze na zdjeciach bedzie widac czerwone strzalki:http://members.chello.pl/a.rogowski2/Budowa/index1.htm Czy za murlata od strony zewnetrznej powinno dobudowac sie kawalek sciany? Bo dziura miedzy sciana/murlata a dachem jest tak duza ze cos mi sie wydaje samo ocieplenie dachu nie wystarczy. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Ja w tym miejscu doklejałem do murłaty styropian gr. 5 cm, którego górna krawędż dochodzi prawie do membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 18.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Od srodka ukladasz welne miedzy krokwie i wypuszczasz ta welne za murłate, a od zewnatrz do tej wełny bedzie dochodzic ocieplenie w zaleznosci jakie bedziesz robił, albo z wełny, albo ze styropianu. Na tym zdjeciu nie chce Cie martwic, ale widze bład jaki popelnia wielu murarzy, tzn scianka na poddaszy dochochi do fili dachowej, a tak nie powinno być. Miedzy folia a ta scianka powinna także byc ułożona wełna żeby ta scianka nie przemarzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 18.11.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Nie wiedziec czemu ale zostawienie kilku cm na scianach szczytowych dla wielu murarzy to jakas abstrakcja. Moich nie przypilnwalem i bedzie mostek ale jak koledze powiedzialem by u siebie tego pilnowal to murarze zdziwienie byli, ze wymysla ...ale zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.11.2006 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Nie wiedziec czemu ale zostawienie kilku cm na scianach szczytowych dla wielu murarzy to jakas abstrakcja. Moich nie przypilnwalem i bedzie mostek ale jak koledze powiedzialem by u siebie tego pilnowal to murarze zdziwienie byli, ze wymysla ...ale zrobili U nas podobnie jak u twojego kolegi . Strasznie się dziwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 19.11.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Na tym zdjeciu nie chce Cie martwic, ale widze bład jaki popelnia wielu murarzy, tzn scianka na poddaszy dochochi do fili dachowej, a tak nie powinno być. Miedzy folia a ta scianka powinna także byc ułożona wełna żeby ta scianka nie przemarzała. Wielka racja. Ale jeszcze do poprawienia, piła do suporexu załatwi temat. Jeśli chodzi o temat, miałem ten sam problem. Najpierw nabiłem deski między krokwie od strony zew (deski licują ze ścianą zew po to, aby można było ocieplić ścianę styropianem), a później ułożyłem styropian na murłacie. Przykryję to wełną od wew, a od zew styropianem od elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts