shatterhand 28.04.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Chciałbym adaptować poddasze w przyszłości na pokoje ale dochodzą mnie czasem 'znane odgłosy' działalności korników.Czym można pomalować krokwie itp aby pozbyć sie szkodników.Jakie preparaty są stosowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.04.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 To nie korniki - to kołatek domowy.Wszystko na jego temat na stronie http://szkielet.com.pl/ochrona_drewna/kolatek_domowy.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Przepalonym olejem silnikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 CUPRINOL,pozbyłem się tak wszelkich robali drążących w deskach na strychu Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 29.04.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Anonimie - a jaki kolor daje malowanie przepalonym olejem? Brąz? Czerń? Myślę o tym na płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2003 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Stary olej daje brud, który brudzi. Bardzo zły pomysł.Mam szwagra, który jest "pasjonatem" przepalonego oleju. Maluje tym wszytko co zrobi - płot, płotek, palisadę przy skalniaku. Siostra powiedziała, że w tym roku ma wszystko wymienić.Odradzam, taki "wynalazek".Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 30.04.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Ja także odradzam stosowania oleju. Olej może i konserwuje (tzn. chroni przed zamakaniem) ale też niszczy drewno.Wujek właśnie zmienia cały płot i mówi że juz nigdy nie pomaluje go olejem.A co do koloru to jest raczej czarny i brudzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Trzeba tez dodać, że 1 kropla przeprowadzonego oleju skazi 1 m3 wody, tak jak przysłowiowa łyżka dziegciu w beczce miodu.Zanim coś zrobimy - przemyślmy to.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 30.04.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Przepalony olej nic nie da bo te gady siedzą w środku i smród oleju nic im nie robi. Natomiast ty narażasz się na choróbska, bóle głowy. Są specjalne preparaty do zwalczania tych owadów - ANTOX W firmy INCO. Szukaj w sklepach chemicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octavian 30.04.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Z doświadczeniaPrzepalony olej strasznie brudzi - nawet po 5 latach od pomalowania. Nie polecam takiego oleju. pzdrHej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 30.04.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 A to mnie zmartwiliście z tym olejem.Mam około 400 metrów płotu do pomalowania i jak policzyłem cenę 300 litrów Drewnochronu czy czegoś podobnego. to mnie zmroziło.Co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.04.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Ja osobiście nie polecam Drewnochronu na płot. Pomalowałem cały i w miejscach przewiewnych jest nawet względnie, ale w cieniu i przy krzewach niedługo konieczna będzie wymiana - sztachetki były zanurzane w drewnochronie nie malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 po co malować płot - 15 lat wytrzyma niemalowany. Drewnochron tu niepotrzebny. Owady tego nie zatakują. Może być zwykła farba do drewna najtańsza - jak chcesz to podbarwić.Ja kiedyś zebrałem zywicy w lesie [z porzuconych kubków do żywicowania] kupiłem rozpuszczalnik do żywic i tym posmarowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 30.04.2003 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Sam nie wiem, jak teraz pomyślę, po co mi ten Drewnochron. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts