Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 136 andrzeja i gosi

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 4 months później...
  • 4 weeks później...

Tutaj znajdziesz kilka odpowiedzi na pytanie. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64796

Co do uwag i na co należy uważać, generalnie na wszystko /np. wysokość okien od posadzki, konieczność zamonotwania dachówek wentylacyjnych tj. odpwietrzających kanalizę i wiele, wiele innych drobiazgów/ tak jak piałem we wskazanym poście dobry wykonawca poradzi sobie, choć widziałem jeden aps 119 gdzie kompletnie skopali konstrukcję dachu. Pamietaj, że to jest projekt typowy, robiony na bazie innego projektu /prawdopodobnie aps 119/, tak więc są tam pewne niedokładnosci. O ile pamiętam dwa razy dzwoniłem do Lublina /gdy wykonawca chciał być pewien, że dobrze czyta projekt/ i zawsze udzielali mi odpowiedzi o ile pamiętam to telefony dotyczyły konstrukcji stalowej, generalnie konstrukcja dachu jest tu chyba najtrudniejszym elementem/.

• 3 months później...
a da sie z tej stali zrezygnować? Wszystkie dachy czterospadowe z lukarnami mają stal?rany jaka ja zielona jestem........ Przy adaptacji zapytam czy sie da cos z tym zrobić.

Nie wiem ,ale nie radziłbym za bardzo kombinować.

Nie wszystkie , Ja zazyczylem sobie ze niechce miec taki elementow, wzgledeme tego otrzymalem 6 slopow drewnianych 12x12 na kotrych opiera sie dach. Tak ze sa wyjatki od regol.

pozdr.

• 1 year później...
  • 1 year później...
  • 4 weeks później...