Remi99 19.11.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 WitamZastanawiam się nad kupnem dziłałki, która znajduje się poniżej studzienki kanalizacyjnej. Czy posiadacie doświadczenie przy uzbrajaniu działki, gdzie kanalizację trzeba poprowadzić "pod górkę" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.11.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Można mielić i pompować.Ale nie lepiej to podnieśc poziom działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remi99 19.11.2006 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Działka znajduje się w terenie górskim.Niestety nie ma możliwości podwyższania terenu.Zastanawiałem się nad pompowaniem, ale zapewne wpłynie to na podwyższenie kosztów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.11.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Włąsne szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remi99 19.11.2006 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Gmina traktuje jako priorytem podłączenie się do kanalizacji.Działka obok posiada podłączenie do kanalizacji, jednak tam studzienka w najwyższym punkcie. Dalej teren opada w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 19.11.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Pozostaje zbiornik i pompa. Na wiosnę podłaczyli mnie i jeszcze kilka domów do kanalizacji w pewnym momencie jest studzienka z pompą dziala OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.11.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 System kanalizacji ciśnieniowej z kompaktową studnią ( np. Prescan ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 19.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 System kanalizacji ciśnieniowej z kompaktową studnią ( np. Prescan ). Pozdro J A czy to cała sieć nie musi być podciśnieniowa???? a nie ngrawitacyjna??? Było coś na ten temat ostatnio na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 20.11.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Nie musi. Możesz mieć przydomową pompownię tylko u siebie, wyprowadzić przewód ciśnieniowy na odpowiednią wysokość, a na górze zastosować tak zwaną studzienkę rozprężną, w której przewód tłoczny przechodzi w grawitacyjny. Dalej już grawitacyjnie. Dobrze byłoby dowiedzieć się, czy inni mają ten sam problem, wtedy można wymóc na gminie załatwienie grupowej pompowni ścieków, co wyjdzie taniej, niż pompownie indywidualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remi99 20.11.2006 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Dziękuję za podpowiedzi. Wasze informacje poprowadziły mnie na dobrą drogę - "tak mi się przynajmniej wydaje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.11.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ja jestem własnie na etapie projektowania kanalizacji z przepompownia mm nadzieje ze koszty tej kanalizy mnie nie zjedza brakuje mi doslownie kilkunastu centymetrów i bym mial kanaliacje grawitacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remi99 20.11.2006 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Widzę, że oststni post jest z Bielska-Białej.Ja właśnie zamierzam kupić działkę w okolicy Bielska.Teorię już znam.Ciekawy jestem jakie wyniosą koszta takiego podłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 20.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a ja miam inny problem, u mnie jest rura kan. bardzo płytko 0,60 m i ocieplilem keramzytem, podobno nie bedzie zamarzac alo podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.11.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Widzę, że oststni post jest z Bielska-Białej. Ja właśnie zamierzam kupić działkę w okolicy Bielska. Teorię już znam. Ciekawy jestem jakie wyniosą koszta takiego podłączenia? Kosztów narazie nie znam jestem narazie na etapie robienia projektu wodno kanalizacyjnego o kosztach bede wiedział dopiero po nowym roku. Ale koszty z tego co mi mówił projektant koszt tej mojej kanalizacji bedzie wynosil mniej wiecej tyle co przydomowa oczyszczalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remi99 23.11.2006 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 W międzyczasie dowiedziałem się o niekorzystnych aspektach kanalizacji podciśnieniowej. W sytuacji, gdy pompa nawali to człowiek ma "ubaw po pachy" z naprawą sprzętu - no Wiecie co mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.11.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 WAVIN w swojej ofercie ma, w oparciu o typowe studzienki 425 mm miniprzepompownie. Nie znam cen, ale pewnie można znaleźć na ich stronie.PozdroJ.. kilkanaście cm to niefart ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts