TomekV1 19.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam; Poszukuje kontaktu z użytkownikami pieca CO ;Buders Logano G124; może ktoś miał taki problem. Mam problemy z tym wynalazkiem, dość często pojawia mi się ; PALNIK BŁĄD;. Wymienione zostały takie elementy jak: automat ciatronic - nie wiem czy dobrze napisałem nazwę tego automatu ale jakoś tak się to nazywa oraz elektroda. Sprawdzono ciśnienie gazu, wymieniono reduktor gazu przy liczniku. W dalszym ciągu od czasu do czasu pojawia się błąd i są problemy z odpalaniem pieca. Dowiedziałem się także, że przyczyną może być nie stabilne napięcie w sieci elektrycznej co może wpływać na pracę pieca.POMOCY bo serwis rozkłada ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 19.11.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Może tak głupio zapytam. Jak wygląda kwestia doprowadzenia powietrza do kotła?Napisz coś więcej na temat objawów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.11.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Może tak głupio zapytam. Jak wygląda kwestia doprowadzenia powietrza do kotła? Napisz coś więcej na temat objawów. Pozdrawiam Dokładnie tak - może się okazać, że za mało jest powietrza doprowadzanego do kotła i wskutek tego mieszanka paliwowo-powietrzna jest niewłaściwa, co powoduje błąd palika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekV1 19.11.2006 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam jeszcze raz; Powietrze jest doprowadzone rura z zewnątrz pod sam piec. W momencie kiedy piec chce odpalić, słychać działanie iskrownika i wtedy powinna zapalić się świeczka (którą widać w wizjerku przez obudowę), słychać przez ok. 2-3 sec. jak zostaje puszczany gaz po czym pojawia się napis palnik błąd. Jak świeczka się zapali to piec odpali. Czasami wystarczy zrestartować piec wyłącznikiem głównym lub przyciskiem w obudowie i tak mam od kilku dni po średnio 1-2 razy dziennie. Natomiast dzisiaj ruszył dopiero po ok. 20 restartach. Co ciekawe, przez okres letni gdy piec ogrzewa tylko wodę użytkową nie wiesza się. Zaczyna się okres grzewczy i pojawiają się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 19.11.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Przypuszczam, że problemy z odpaleniem występują po dłuższym grzaniu i głównie w tym kontekście szukałbym przyczyny. Prawdopodobnie na skutek naprezeń termicznych następuje odkształcenie czegoś, co blokuje zapłon.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.11.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Witam jeszcze raz; Powietrze jest doprowadzone rura z zewnątrz pod sam piec. W momencie kiedy piec chce odpalić, słychać działanie iskrownika i wtedy powinna zapalić się świeczka (którą widać w wizjerku przez obudowę), słychać przez ok. 2-3 sec. jak zostaje puszczany gaz po czym pojawia się napis palnik błąd. Jak świeczka się zapali to piec odpali. Czasami wystarczy zrestartować piec wyłącznikiem głównym lub przyciskiem w obudowie i tak mam od kilku dni po średnio 1-2 razy dziennie. Natomiast dzisiaj ruszył dopiero po ok. 20 restartach. Co ciekawe, przez okres letni gdy piec ogrzewa tylko wodę użytkową nie wiesza się. Zaczyna się okres grzewczy i pojawiają się problemy. A jak wyglada filtr paliwa? Był czyszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekV1 20.11.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Przed rokiem serwisant czyścił piec generalnie, ponieważ wezwałem go w związku z tym problemem. Ale co dokładnie było czyszczone to nie wiem. Czy ten filtr paliwa można wyczyścić we własnym zakresie? Jak tak, to czy możesz mi podpowiedzieć jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 dlaczego nie wezwiesz serwisanta? Przeciez co roku powinien robić przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts