Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmiany w projekcie

TommyT

Recommended Posts

witam,

oto kolejne z pytań laika, więc znów poproszę o wyrozumiałość,

mianowicie, które ze zmian w gotowym projekcie powinienem uzyskać od architekta w cenie projektu, a które zwyczajowo wymagają dopłaty?

1.przeniesienie kominka ze sciany zewnętrznej do środka budynku

2.powiekszenie garażu, nieznaczne wydłużenie o ok 1m

3.likwidacja występu w scianie zewnętrznej,zrównanie sciany

4.zmiana wymiarów okien

5.likwidacja podpiwniczenia

6.ew.adaptacja projektu do technologii wykonania

przy okazji jeżeli ktoś miał doświadczenia z pracownią Horyzont, lub może polecić dobrego( czytaj taniego i dobrego :wink: architekta z Warszawy ( nadzór nad budową, adaptacja projektu, a być może projekt indyw.)proszę o informacje, raczej na priv

pozdrawiam

Tomek

Oj chyba cię zmartwię 5 punktów pierwszych na pewno, co do 6 nie jestem pewna. We Wrocławiu mogłabym polecić super i tanią panią architekt. Dużo nam doradziła i pomogła i wrysowała dom w działkę, zmieniła kilka rzeczy w projekcie, przygotowała wszystkie papiery do pozwolenia na budowę i za wszystko wzięła 1200 zł choć zmian nie było wiele. Chociaż nie wiem może ktoś zna taniej, my nie znaleźliśmy.

Ja jestem z Warszawy, kupiłem 2 tygodnie temu projekt Wierzba 2 z Horyzontu i dostałem zapewnienie, że na wszystkie zmiany, które chciałem dostanę zgodę (oddzielnym listem). Były wśród nich wszystkie zmiany, o których mówisz i jeszcze kilka.

Generalnie Horyzont zgadza się na wszystkie zgody, jakie zapragniesz.

DarekRz