TommyT 28.04.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 witam, oto kolejne z pytań laika, więc znów poproszę o wyrozumiałość, mianowicie, które ze zmian w gotowym projekcie powinienem uzyskać od architekta w cenie projektu, a które zwyczajowo wymagają dopłaty? 1.przeniesienie kominka ze sciany zewnętrznej do środka budynku 2.powiekszenie garażu, nieznaczne wydłużenie o ok 1m 3.likwidacja występu w scianie zewnętrznej,zrównanie sciany 4.zmiana wymiarów okien 5.likwidacja podpiwniczenia 6.ew.adaptacja projektu do technologii wykonania przy okazji jeżeli ktoś miał doświadczenia z pracownią Horyzont, lub może polecić dobrego( czytaj taniego i dobrego architekta z Warszawy ( nadzór nad budową, adaptacja projektu, a być może projekt indyw.)proszę o informacje, raczej na priv pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 28.04.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Oj chyba cię zmartwię 5 punktów pierwszych na pewno, co do 6 nie jestem pewna. We Wrocławiu mogłabym polecić super i tanią panią architekt. Dużo nam doradziła i pomogła i wrysowała dom w działkę, zmieniła kilka rzeczy w projekcie, przygotowała wszystkie papiery do pozwolenia na budowę i za wszystko wzięła 1200 zł choć zmian nie było wiele. Chociaż nie wiem może ktoś zna taniej, my nie znaleźliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 28.04.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Ja jestem z Warszawy, kupiłem 2 tygodnie temu projekt Wierzba 2 z Horyzontu i dostałem zapewnienie, że na wszystkie zmiany, które chciałem dostanę zgodę (oddzielnym listem). Były wśród nich wszystkie zmiany, o których mówisz i jeszcze kilka.Generalnie Horyzont zgadza się na wszystkie zgody, jakie zapragniesz.DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts