Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRÓLEWIEC LMP63 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

Projekt który sobie wybrałam do budowy to http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=58169&keys=2&int_1gteq=140&int_1lt=160&offset=15&w=yes&backcmd=Collection

Zmiany jakie wymyśliłam do mojego domku to:

- zamiana jadalni z wypoczynkiem ( wypoczynkowy kąt przy kominku a jadalnia przy kuchni ) ,

-poza tym kosztem łazienki ma być przejście do garażu co zmniejszy trochę łazienkę .

-garaż ma byc dwu stanowiskowy i tam mają się znajdować pomieszczenia gospodarcze ( kotłownia, pom. ogrodnicze itp ) .

-obok przedsionka - pom. nr 10 ma być garderoba .

-natomiast na poddaszu strych to ma być pralnia i suszarnia .

Niektórzy już się wypowiadali o tym projekcie w innych tematach - dziękuje . Niestety nie wiedziałam wcześniej , że jest taki dział na forum gdzie można porozmawiać o konkretnym projekcie i dlatego zamieszczam ten temat .

Chciałabym zamieścić fotkę działeczki ale niestety nie potrafie . Proszę o pomoc i wskazówki jak to zrobić .

Pozdrawiam

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif

Co za dom!! robi wrażenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

zamiana pokoju kominkowego z jadalnym sama się prosi http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif

jeśli tylko stać Cię na taki drogi dom, to jest on całkiem, całkiem.

Przyjrzałabym się tylko bliżej schodom, czy są zabiegowe? czy nie za wąskie?

Pozdrawiam

• 1 year później...

my tez juz mamy zakupiony ten projekt. Wprowadzilismy kilka zmian. Tak jak przemowczyni zamiana salonu z jadalnia, na strychu bedzie pralnio suszarnia oraz

-wieksze schody,

piwnica

likwidacja malej lazienki przy wejsciu

likwidacja garazu a w jego miejscu bedzie wiata

likwidacja pomieszczenia gospodarczego a powiekszenie lazienki

i kilka innych

Nie zaczelismy jeszcze budowy, ale juz wiem, ze ten domek jest BARDZO drogi

Pozdrawiam

Kasia

• 2 months później...
  • 8 months później...

Witam! Do tej pory nie odzywałam się na forum, bo nie miałam nic ciekawego do powiedzenia. Teraz jestem na etapie stanu surowego otwartego i już mogę coś powiedzieć. Do tej pory korzystałam z rad innych. Szczególne dzięki za rady Honi, która wykazała się ogromną życzliwością i gościnnością.

Ja w swoim lmp 63 podniosłam o 3 pustaki ściankę kolankową i tym sposobem zyskałam dużo powierzchni użytkowej. Zasklepiłam pustkę nad pokojem kominkowym i tym sposobem zyskałam pomieszczenie z balkonem (sypialnię ). Z pokoju z prawej strony domu zrobiłam ogromną garderobę z wejściem z sypialni, a tym sposobem zwiększyłam pokój od strony frontowej. Wyrzuciłam kotłownię do garażu, a w tym miejscu zrobiłam garderobę przy wejściu. Kuchnię przeniosłam do gabinetu, z pokoju kominkowego zrobiłam jadalnię. Pozbyłam się także łazienki z parteru, co umożliwiło stworzenie pomieszczenia, które będzie gabinetem. Jednym słowem prawie całkowicie zmieniła przeznaczenie pomieszczeń, ale zrobiłam, to przy pomoicy architekta wnętrz mam nadzieję, że będzie dobrze. Jeżeli, ktoś z budujących będzie chciał zobaczyć jak to wygląda. Zapraszam do Rawy Mazowieckiej. Chciałabym się zrewanżować za pomoc, którą kiedyś otrzymałam. Swoją drogą dom Honi jest wspaniały. Wszyskim budującym lmp 63 gratuluję wyboru.