Honia74 19.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Projekt który sobie wybrałam do budowy to http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=58169&keys=2&int_1gteq=140&int_1lt=160&offset=15&w=yes&backcmd=Collection Zmiany jakie wymyśliłam do mojego domku to: - zamiana jadalni z wypoczynkiem ( wypoczynkowy kąt przy kominku a jadalnia przy kuchni ) , -poza tym kosztem łazienki ma być przejście do garażu co zmniejszy trochę łazienkę . -garaż ma byc dwu stanowiskowy i tam mają się znajdować pomieszczenia gospodarcze ( kotłownia, pom. ogrodnicze itp ) . -obok przedsionka - pom. nr 10 ma być garderoba . -natomiast na poddaszu strych to ma być pralnia i suszarnia . Niektórzy już się wypowiadali o tym projekcie w innych tematach - dziękuje . Niestety nie wiedziałam wcześniej , że jest taki dział na forum gdzie można porozmawiać o konkretnym projekcie i dlatego zamieszczam ten temat . Chciałabym zamieścić fotkę działeczki ale niestety nie potrafie . Proszę o pomoc i wskazówki jak to zrobić . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 22.11.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 czyżby nikt nie chciał się wypowiedzieć ???? a może ktoś to buduje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 23.11.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gifCo za dom!! robi wrażenie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifzamiana pokoju kominkowego z jadalnym sama się prosi http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gifjeśli tylko stać Cię na taki drogi dom, to jest on całkiem, całkiem.Przyjrzałabym się tylko bliżej schodom, czy są zabiegowe? czy nie za wąskie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 29.11.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam , a oto moja działeczka na której chcę zbudować swój dom . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c5ed6dcbdc0af11.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 03.02.2008 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 my tez juz mamy zakupiony ten projekt. Wprowadzilismy kilka zmian. Tak jak przemowczyni zamiana salonu z jadalnia, na strychu bedzie pralnio suszarnia oraz-wieksze schody,piwnicalikwidacja malej lazienki przy wejsciu likwidacja garazu a w jego miejscu bedzie wiatalikwidacja pomieszczenia gospodarczego a powiekszenie lazienkii kilka innychNie zaczelismy jeszcze budowy, ale juz wiem, ze ten domek jest BARDZO drogiPozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 05.04.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 To fakt , że domek jest drogi . Kasia_Artur życzę Wam powodzenia w realizacji inwestycji . Ja jestem na etapie stanu surowego zamkiętego . Niebawem zaczynamy instalacje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 06.04.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgadzam sie z Toba co do zamiany jadlni z salonem oraz zamiana strychu na pralnio suszarnie.Po obejrzeniu Twoich zdjec - postanowilismy zwikszyc srednice kolumn - dzieki. Zlikwidowalismy tez kominy wentylacyjne, ktore widac od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
attena 16.12.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam! Do tej pory nie odzywałam się na forum, bo nie miałam nic ciekawego do powiedzenia. Teraz jestem na etapie stanu surowego otwartego i już mogę coś powiedzieć. Do tej pory korzystałam z rad innych. Szczególne dzięki za rady Honi, która wykazała się ogromną życzliwością i gościnnością. Ja w swoim lmp 63 podniosłam o 3 pustaki ściankę kolankową i tym sposobem zyskałam dużo powierzchni użytkowej. Zasklepiłam pustkę nad pokojem kominkowym i tym sposobem zyskałam pomieszczenie z balkonem (sypialnię ). Z pokoju z prawej strony domu zrobiłam ogromną garderobę z wejściem z sypialni, a tym sposobem zwiększyłam pokój od strony frontowej. Wyrzuciłam kotłownię do garażu, a w tym miejscu zrobiłam garderobę przy wejściu. Kuchnię przeniosłam do gabinetu, z pokoju kominkowego zrobiłam jadalnię. Pozbyłam się także łazienki z parteru, co umożliwiło stworzenie pomieszczenia, które będzie gabinetem. Jednym słowem prawie całkowicie zmieniła przeznaczenie pomieszczeń, ale zrobiłam, to przy pomoicy architekta wnętrz mam nadzieję, że będzie dobrze. Jeżeli, ktoś z budujących będzie chciał zobaczyć jak to wygląda. Zapraszam do Rawy Mazowieckiej. Chciałabym się zrewanżować za pomoc, którą kiedyś otrzymałam. Swoją drogą dom Honi jest wspaniały. Wszyskim budującym lmp 63 gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts