nomax 28.04.2003 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Witam wszystkich forumowiczow. Mam pytanie takie - odprowadzenie wod opadowych (z duzego garazu 12x7 m) w grunt na terenie wlasnej dzialki. Wiem, ze mozna, ale co to dokladnie oznacza? Czy trzeba robic jakies studzienki czy cos w tym stylu ? Czy wystarczy wypuscic rynny na grunt (nieutwardzony oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 29.04.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 warunki technicznye dopuszczają w przypadku braku kanalizacji deszczowej (burzowej) rozprowadzanie deszczówki na własnym terenie (ale tylko na własnym nie u sasiada) - ale ja na twoim miejscu po prostu wkopałbym w ziemię beczkę plastikową, zrobiłbym rury spustowe z dachu - kanał poziomy w ziemi, mały osadnik przed beczką i miałbym wodę do podlewania ogrodu/trawnika - darmowa woda i troche roboty - chyba warto... link do odpowiednich przepisów na dole snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts