Bart 20.11.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Mam pytanie. PGNIG chce przez moją działkę (grunt rolny) poprowadzić gazociąg przesyłowy na długości ok. 200 m. Na jakie odszkodowanie z tego tytułu mogę liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 10.12.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Hej, dowiedziałeś się już coś na temat poprowadzenia tego gazociągu? Mnie temat też interesuje, więc chętnie poczytam co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart 14.12.2006 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 niestety nie. wszyscy mówią że mogą być to niezłe pieniądze, tylko co to znaczy niezłe??????????? 5 tys. czy 50 tys????????daj znać jak coś będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni44 03.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) nie wgłębiłem się jeszcze w temat ale przez działkę którą nabyłem przebiega własnie wybudowany rurociąg z okazanej mi do podpisania umowy z inwestorem gazociągu wynika, ze na mojej działce mają znajdować się tylko słupki znacznikowe, a w ich sąsiedztwie już poza moją działka przebiega rurociąg, czy tu nie jest jakiś myk - rura na sąsiadującej działce, a słupki na mojej działce, dodam, ze z w treści umowy wskazane jest, ze słupek gazowniczy jest urządzeniem gazowniczym; ta rura według inwestora przebiega po drodze gruntowej, która sąsiaduje z moja dzialkądodam że grunty przez które przebiega gazociąg,a przede wszystkim droga gruntowa nie są geodezyjnie oznaczone, to do diaska na jakiej podstawie inwestor mówi, ze rura nie jest na mojej działce, a słupki już na mojej działce, jak nie są wydzielone granice? czy w takiej sytuacji ja muszę brać geodetę do wyznaczenia granic mojej działki, czy mogę żądać tego od kładącego gaz? prosże o pomoc Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez moni44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni44 04.04.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 no i co nikt nie odpowie mi na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts