Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa gminy Wiązowna -ku Gliniance :)

elmani

Recommended Posts

Miło poznac, bylem w Czarnówce na początku naszych poszukiwań działki. W końcu jednak padło na Malcanów. Nie mniej Czarnówka ładna jest, szybko się rozwija, pewnie nie długo ładne miasteczko tam wyjdzie.

Co do pana Zająca bo o nim mówimy, ostatnio zadeklarował się na forum gminnym Wiązownym, że chwilowo nie działa :). A co do jego skuteczności jako agenta, nam nie udało się z nim spotkac pomimo wielu prób.

Może jakies zdjęcia z budow zamieścisz, projekt, ceny materiałów? u mnie na razie pusta działka z zatrzesieniem drzew do usunięcia (mam nadzieje, że bez problemów sie obejdzie) więc chętnie popatrze jak to u sąsiada idzie.

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam elmani,

zdjęcia z mojej budowy dostępne są w Galeriach (hiperłącze jest w stopce pod podpisem)

Projekt M03 z Muratora

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=288&action=showProject

jeśli chodzi o ceny to nie wiem czy przy tych podwyżkach jeszcze coś nich skorzystasz (najwiecej kupowałem w czerwcu - sierpniu 2006)

większość materiałow kupowałem w Przemarze vel Firlągu w Wiązownej tzn cement, stal, dachówkę, drewno na więźbę i łaty, terive, cegły i drobiazgi- mają wg moich porównań rozsądne marże i dobre podejście do klienta

bloczki betonowe i beton na ławy w Wielbecie w Nowej Wsi k/Kołbieli

suporeks w Elmasie w Zakręcie

klinkier w Jartonie

beton na strop w Maliszewie

deski szalówki w Drewzbycie w Woli Karczewskiej

roboty ziemne, wykopy oraz piasek - Pan Bieniek z Czarnówki

rury PVC w hurtowni Makron za Wolą Ducką

Ceny mogę i kontakty mogę podać na priva ale zaznaczam że starałem się korzystać z promocji i nie wiem czy nadal są aktualne.

jakby co to zapraszam do Czarnówki

pozdrawiam,

Jerzyna

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witajcie

kupiłem działkę w Dziechcincu i około lipca ( jak dostanę pozwolenie ) chcę rozpocząć budowę. Czy ktoś może mi polecić gdzie tanio kupić materały i znaleźć dobrą ekipę.

Czy ktoś już się tu wybudował i może podzielić się doświadczeniami?

pozdrawiam

Grzegorz

• 2 weeks później...

witam,

jestem przed dylematem - którą z okolicznych agencji ochrony wybrać?

juventus?

solid?

skorpion?

cena abonamentu porównywalna

cena montażu też podobna - ze wskazaniem na solid a potem juventus

macie doświadczenia w tym temacie?

na kogo się zdecydowaliście?

pokornie proszę bardziej oświeconych o zabranie głosu

my wybralismy solid, bo wszyscy sasiedzi mają solid, nie jest to co prawda argument sam w sobie, ale z tego co rozmawialam z ochroniarzami, im wiecej jest osób z danego terenu tym czesciej patrol przejeżdza i tym szybciej dojeżdza na interwencje, bo po prostu gdzies w okolicy stacjonują. Ten czas dojazdu w umowie to oczywiscie jak najbardziej jest realny i egzekwowalny, tylko, jezeli wybierzesz którąs z agencji, gdzie w okolicy nie ma ani jednego domku chronionego przez nią to na pewno czesto to oni tam zaglądac nie beda, a i czas faktyczny bedzie dluższy.

A poza tym targuj sie, mów,ze inni Ci dali lepsze warunki promocyjne np 4m-ce za darmo itp, bo oni doskonale wiedzą o sobie jakie umowy podpisują, tylko czyms ekstra moga byc konkurencyjni.

Pozdro

• 4 months później...
  • 2 weeks później...

Ja już się pobudowałem ( z grubsza rzecz ujmując) i wprowadziłem. Jeszcze się wykańczam (w sensie budowlanym, finansowym i psychofizycznym).

No i szukam tu w okolicach jakiegoś dostawcy internetowego. Czy słyszeliście o kimś?

Jak nic nie znajdę to pozostanie blue connect ale tu chyba są nawet problemy z GPRS-em.

A jak u innych? Macie tu neta?

• 3 months później...

Witam serdecznie grupę Wiązowna :D

:oops: dopiero teraz się doczytałam tego wątku.. :oops: :oops:

ale widzę, że długo nieaktywny..

może jednak się ktoś z sąsiadów odezwie.. :)

chcemy zacząć budowę w Wiązownej,

działka leśna, projekt mamy już od dawna,

tylko długo zapinaliśmy formalności..

niestety nie mamy jeszcze ekipy,

bo los naszej działki wisiał na włosku,

.. wytyczono prawie dokładnie przez nią drogę S17 w wariancie 3,

ale wygrał wariant 1, czyli poszerzą od zakrętu drogę lubelską..

Trochę się uspokoiliśmy, ale i załamaliśmy bo

w międzyczasie ceny oszalały..

i wstępny kosztorys nas powala i wstrzymuje..

Jeśli ktoś zna dobrą brygadę do stanu surowego to b.poproszę o namiar..

pozdrawiam, :D :D

Życzę wszystkim dobrego tygodnia

• 3 weeks później...

Czołem,

Na początku lutego dostaliśmy pozwolenie na budowę i latem rozpoczynamy budowę domu w Malcanowie. Ekipę od stanu surowego mamy zaklepaną już od września zeszłego roku.

Projekt wygląda tak (pewnie już wrzucałem link, ale zrobię to jeszcze raz):

http://tinyurl.com/27pqx2

BTW W Malcanowie powstaje osiedle blizniakow (ok. 30 domow). Buduje je ta sama firma, ktora zbudowala blizniaki w Żanęcinie (Avista się chyba nazywa). Czy ktoś coś złyszał na ten temat?

proszę o namiary na inspektora nadzoru.

inspektor nadzoru :o a kto to taki? ja wybudowałem bez... kierbud to rozumiem - mus być - ale inspect to ... oczywiście kazdy ma swoje zdanie.

niestety nic Ci Madziorko nie podpowiem - a pytałaś może w gminie? może ktoś tam dorabia po godzinach - wtedy wprawdzie nie z polecenia ale zawsze rydz... :wink:

powodzenia,

jakby co to służę radą w tym co mam już za sobą

pozdrawiam

Jerzyna i rodzina

Witam.

Podglądam ten wątek już kilka tygoni i cieszę sie, że tylu miłych i pomocnych sąsiadów będzie miała moja rodzinka. Budujemy się w Czarnówce, miesiąc temu udało nam się zrobić fundamenty i byliśmy szczęśliwi, że zaczynamy już poważną budowę, a tu nam zimia psikusa zrobiła i poszła sobie w siiną dal pozostawiając mokradełko na działce. Mam nadzieje, że lekki mrozek nas jeszcze nawiedzi i uda sie wjechać tam z piachem do nasypania fundamentów i podniesienia trochę terenu. A będąc już przy temacie ziemi do nawiezinia to orientujecie się może gdzie można takowa nabyc. Mam swój własny transport tylko ziemi brak.jak wiecie gdzie w okolicy Czarnówki można ją nabyć za przystępną cenę to dajcie znać.