Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GE Money Bank, co to za bank!

Betka

Recommended Posts

Wzięliśmy z mężem kredyt w GE i teraz chcieliśmy dobrać do wyższej kwoty. Brakowało nam schodów i kilku mniejszych rzeczy do zrobienia. Analityk z tego banku stwierdził, że my wzięliśmy już kase na schody bo mamy wylewane, a to że obłożyliśmy je drewnem i to egzotycznym, to żaden koszt. Jakaś paranoja. Ja nie wiem kto w tych bankach robi analizy. Dlaczego w takim razie jak robiłam wycene schodów każda była powyżej 10 tyś (SCHODY DREWNIANE). W sumie fakt betonowe mogę pomalować farbą olejną i też będą dalej tylko schodami :roll:

W mediach trąbią, że można dobrać kredytu w sumie do każdego wcześniej branego kredytu, ponieważ nieruchomości poszły w górę. Moim zdaniem jak tak jest, to dziwi mnie, że potrzebne jest tyle papierologii i liczenia kosztów, jak rozbieżności w cenach są tak duże.

Już drugi miesiąc walczymy z tym bankiem i chyba damy spokój....

My tez mielismy/mamy przejscia z tym bankiem.

Tyle, ze my dobieralismy kwote kredytu w trakcie budowy, ale niestety wszystko trwa tam wieki i nie ma z kim rozmawiac.

Niestety nie wiem, czy Wasza walka cos da, poniewaz analityk techniczny, ktory przelicza wszystkie za i przeciw, najczesciej jest nieugiety i zadne argumenty do niego nie trafiaja.

Popieram.Też mamy kredyt w GE money i wszystko miało być pięknie do podpisania umowy.Gdyby nie to że na konto kredytu pozyczyliśmy pieniądze i stały już mury, to tej umowy byśmy nie podpisali. Obecnie nie wypłacili nam całej transzy, bo stwierdzili,że za mało zrobiliśmy.Dom stoi w stanie surowym , zbudowaliśmy go w ciągu dwóch miesięcy.W samych fakturach z robocizną mamy 130 tys. zł.Ale tego banku to nie obchodzi.Nie biorą pod uwagę wzrostu cen i to jakich.Obecnie chcemy zmienić specyfikację .Mam nadzieję, że się uda.Poza tym kredyt podzielili nam na 7 transz a miały być cztery.Przez ich decyzję nie starczy nam na okna bo za 14 ty. ich nie kupimy, a nie po to brałam kredyt, żeby brać następne-mniejsze. Do tej pory wypłacili nam 84 tys., reszta to nasze środki własne. Jesli nie zmienią nam specyfikacji, to będziemy szukać innego banku

Popieram.Też mamy kredyt w GE money i wszystko miało być pięknie do podpisania umowy.Gdyby nie to że na konto kredytu pozyczyliśmy pieniądze i stały już mury, to tej umowy byśmy nie podpisali. Obecnie nie wypłacili nam całej transzy, bo stwierdzili,że za mało zrobiliśmy.Dom stoi w stanie surowym , zbudowaliśmy go w ciągu dwóch miesięcy.W samych fakturach z robocizną mamy 130 tys. zł.Ale tego banku to nie obchodzi.Nie biorą pod uwagę wzrostu cen i to jakich.Obecnie chcemy zmienić specyfikację .Mam nadzieję, że się uda.Poza tym kredyt podzielili nam na 7 transz a miały być cztery.Przez ich decyzję nie starczy nam na okna bo za 14 ty. ich nie kupimy, a nie po to brałam kredyt, żeby brać następne-mniejsze. Do tej pory wypłacili nam 84 tys., reszta to nasze środki własne. Jesli nie zmienią nam specyfikacji, to będziemy szukać innego banku

Skad ja to znam :x Nam tez podzielili kredyt na 8 transz w malych kwotach. Tak, ze nie starcza nam. Nie uwzgledniaja oczywiscie zadnych zaliczek i faktur proforma, a przeciez na okna, czy na dach musielismy zaplacic. :-? Mam nadzieje, ze jakos dociagniemy do konca, ale ogolnie NIE POLECAM!!! :evil:

No, cóż, ja mam kompletnie inne doświadczenia z tym bankiem. Tak kompetentnego doradcy kredytowego i tak dobrej obsługi nie mialam w innych bankach (moi znajomi az się dziwią że jest tak dobrze).

Ostatnio dobierałam resztę ostatniej transzy, wysłałam dokumenty do banku priorytetem, a za 2 dni gość z banku dzwoni o 21:00 - to mie wkurzyło :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: - czy może jutro przyjechac na inspekcję. Przyjechał, po 5 dniach kasa na koncie, właśnie przygotowuję się do rozliczenia końcowego kredytu.

Ja ten bank popieram całymi rękami!!!!!!

P.S. może to (jak zwykle) kwestia urzednika - kredyt mam w GE w Katowicach - POLECAM.